Žít bez lítosti

Žít bez lítosti https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64071/zit-bez-litosti-64071.jpg 3 5 2

Stárnutí ve světle tibetského buddhismu. Autor je žákem tibetského lámy Tarhanga Tulku.Získal titul v tibetské buddhistické filozofii a psychologii v Berkeley a právnickou hodnost na Amsterodamské univerzitě.Pořádá přednášky a semináře na buddhistické náměty po celém světě.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Living without regret , 2004


více info...

Přidat komentář

Eldar80
28.08.2017 3 z 5

Moc rád bych dal vyšší hodnocení, ale tohle bylo příliš nezáživné. A taky mě to docela dost míjí. Z knihy je znát, že se věnuje stáří a tak jsem čtením této knihy trochu přestřelil. Jako 40letý puberťák ji asi nedokážu náležitě ocenit. Nosným tématem je totiž hlavně stárnutí ovlivněné Alzheimerovou chorobou. K objektivnímu zhodnocení knihy mi asi chybí potřebná empatie.
Ikdyž Tarthang Tulku, učitel tohoto autora, patří mezi mé oblíbené, tak podání učení budhismu od jeho žáka mě neoslovuje. Klasického budhistického učení bylo v knize odhadem pouhá třetina. Zbytek je spíše volné rozjímání nad daným tématem a část osobní zkušenosti autora s nemocí u jeho matky. Místy se tak objevuje docela niterný až intimní popis prožitků v mezilidských vztazích. Asi bude hodně záležet jak se koho text dotkne.
Možná knize křivdím. Ten pocit zdlouhavosti může být můj osobní dojem. Jenže co mi vadilo dál bylo předání učení. Některé odstavce byly úplně průzračně jasné a některé naopak totálně těžkopádné. Znovu a znovu jsem četl některé odstavce než jsem jim plně porozuměl. Takže těžko říct. Knihu bych doporučil spíše ženám. A věk? Asi podle toho jak kdo palčivě tohle téma vnímá... 70%

Metroušek
24.04.2017 3 z 5

Jo, je to poctivě napsané, ale podobných věcí je dnes už více. Taková Tibetská kniha o životě a smrti mne oslovila mnohem víc.


Štítky knihy

buddhismus stáří

Autorovy knížky

2006  60%Žít bez lítosti

Kniha Žít bez lítosti je v

Přečtených5x
Knihotéce4x