Zimní zámek

Zimní zámek https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497013/bmid_zimni-zamek-bcS-497013.jpg 4 117 34

Isabel Prestonová byla v osmi letech obviněna ze žhářství a vraždy. Měla založit požár v sídle hraběte Hamiltona, při kterém zahynul jeho zeť a byl jím navždy poznamenán i jeho nejstarší syn Nicholas. Isabel ani po deseti letech nenachází klid – trýzní ji noční můry, které považuje za vzpomínky, a společnost jí ten skandál nedokáže odpustit. Když ji Nicholas Hamilton, nynější hrabě z Corby, požádá o ruku, je zmatená. Má se stát jeho ženou a odjet s ním na Zimní zámek, místo tragického neštěstí? Nicholas před ní něco tají… Ví, že jeho nastávající byla ze žhářství obviněna neprávem, ale jelikož je vázán přísahou, nemůže jí nic prozradit. Isabel si po příjezdu na sídlo začíná postupně vzpomínat. A zjišťuje, že nočním můrám není radno důvěřovat. Klamou ji stejně jako lidé, kteří jsou schopni udělat vše, aby utajili rodinný skandál. Jakou má však Nicholas jistotu, že zná skutečnou pravdu, že se nestal stejnou obětí jako Isabel a nelapil se do spletité pavučiny lží?... celý text

Přidat komentář

Martule44
09.03.2024 5 z 5

Knižní překvapení! Přidám se stručně k ostatním recenzím, tahle kniha je svým způsobem klenot, který vám nabídne od každého trochu. Nic prozrazovat nebudu, stačí usednout, otevřít první stránky a bez zhltnutí té poslední, doporučuji neodkládat :-)

Michalka98
19.02.2024 5 z 5

Velké překvapení a naprostá pecka! Ocitáme se v raném viktoriánském období a mladá Isabel si z dětství nese cejch žhářky a vražedkyně. Dívka je přesvědčená, že se kvůli klepům nikdy nevdá, ale jaké je její překvapení, když ji o ruku požádá hrabě Nicholas Hamilton - muž, kterému zapálila sídlo a který je kvůli ní zmrzačený. Co za jeho nabídkou stojí? Chce z Isabel smýt vinu, nebo je to "Modrovous", který se bude své ženě krutě mstít?
Romantika, napětí, skvělý styl psaní - tahle kniha má vše, co jsem teď potřebovala. Úplný závěr byl za mě sice zbytečně překombinovaný, ale to v tomto žánru dokážu odpustit. Doporučuju všem milovníkům romantiky a staré Anglie.


MisaDud
22.08.2023 5 z 5

Tak toto mě bavilo moc. Místy naivní- dá se odpustit, protože doba do které je román zasazen taková opravdu byla. Kniha se četla sama děj nebyl vždy předvídatelný, opravdu moc hezké a rozhodně si velmi ráda přečtu nějakou další knihu od tohoto autora. Čtyři a půl hvězdičky.

evineckY
27.07.2023 5 z 5

Tak to je další naprostá pecka !
Dle obálky jsem si představovala románek, ale nemohla jsem se více splést.
Historická detektivka, která je napínavá od samotného začátku.
Smutná, ale adrenalin proudí, až mrazí.
No co vám budu povídat, to si musíte přečíst !

Inka8
18.06.2023 4 z 5

Krásná kniha , nemohla jsem se od ní utrhnout a byla jsem překvapená , kdo za to všechno mohl

Zaneta92
28.05.2023 5 z 5

Krásná kniha jako vsechny od autora.

MilaJ
18.11.2022 odpad!

Absolutně souhlasim s komentářem níže. Jak jsem se mohla takhle nachytat. Už nikdy více takovou brakovou literaturu. Vždyť to nemá ani hlavu ani patu.

orinka3
23.09.2022 odpad!

Já nešťastná, co jsem to jenom z té knihovny dotáhla? Myslila jsem, že má čtenářská smůla se dovršila Dcerou říše, a ono ne. Tohle je sice o trošinku lepší, ale pořád je to strašná blbost. Uvěřit tomu, že si nějaký požárem postižený (ale jinak urostlý a uhrančivý) hrabě zvolí za manželku osobu, kterou od jejích 8 let neviděl jenom proto, aby ji zbavil šikany okolí za skutek, který možná nespáchala, se prostě nedá! Stejně, jako se nedá dočíst tahle knížka určená pro dychtivá srdce slečen a paní....a ne, ani tu jednu hvězdičku, co jsem včera milosrdně udělila! Ještě jsem se vrátila a zrušila ji. Za to, jak si autor utahuje z romantických čtenářek a překládá jim setrvale samé pitomosti, si zasluhuje odpad. To jméno mi bylo povědomé a přišla jsem na to, že první odpad jsem mu udělila v roce 2013. No, paměť je ošidná, ale už si budu dávat pozor.

L.Helena
13.09.2022 4 z 5

Romantika a odhalování rodinného tajemství. Občas trochu rozvláčné vyprávění příběhu, ale celkově docela dobré počtení.

lucakuca
12.07.2022 4 z 5

Romantika jak bič!
Děj byl natřískán a nebezpečí kolem švihalo jako roztočený bič nad hlavou a bylo stejně zákeřné.
Láska, přátelství, odpuštění.
Jen protáčím oči, když na konci zákeřňáci vysvětlují své pokřivené pohnutky. Ježda.

Čtivé a psáno stylem romantiků :-)
"Toužíš cítit, jak ti má teplá krev protéká mezi prsty, jak mi slábne tep, než naposledy vydechnu?"

ave55
27.06.2022 4 z 5

Mnohdy hodně naivní a "přitažené za vlasy", ale romantickým duším to rozhodně vadit nebude. Krátké oddíly, takže se dobře čte.

cérka
23.06.2022 5 z 5

Velmi mě překvapilo, že autorem tak dobře napsané historické romance je muž. Fakt "zírám" a dávám "palec nahoru" (píšu to slovy neb tato aplikace má se symboly, vyjadřující emoce, stále ještě problém, což je s podivem).

V neustávajícím přísunu stále nových a nových knih, na které jsou v knihovně pořadníky a tak se vždy dostanou na první místo, na mě tato kouzelná a poměrně objemná kniha trochu déle čekala. Byla to škoda neboť jsem ji četla s velkou potěchou, zaujetím a nadšením. Jsem moc ráda, že ji mohu konečně posunout k dalším čtenářům a s úsměvem na tváři ji doporučit. Výborná kniha na dovolenou, k odpočinku nebo jen tak ;).
Autora si poznamenávám, určitě si brzy přečtu další z jeho knih.

Marci_Vaj
09.06.2022 5 z 5

Paráda, dobře se to četlo, žádná prázdná místa, Nicholas byl super :)

JK96
26.05.2022 5 z 5

Příběh je naplněn nečekanými zvraty i napětím, láskou a tragédií. Doporučuji všem.

NikiGrouse
18.04.2022 5 z 5

Kniha se četla sama. Hezký historicko-romantický příběh s přiměřenou dávkou napětí. Taková odpočinková četba. Docela mě překvapilo, že tento román napsal muž a tím více, že Čech. Tleskám.

LenaWirus
10.03.2022 5 z 5

Tato kniha se mi přesně trefila do vkusu i do nálady. Miluji obsáhlé knihy, takže takovýhle dlouhý historický román jsem si nemohla nechat ujít. Ačkoliv moc nefandím českým autorům - jejich čtení mě nebaví - zde není vůbec poznat, že je příběh z pera krajana. Nechyběla akce, zápletka, drama, hodně lásky a sympatické i dobře vykreslené záporné postavy. Nejedná se ovšem vzhledem k žánru o složité čtení. Jediné, co bych dílu vytkla, byl uspěchaný konec. Zdá se mi, že toto je v poslední době trend autorů - pro mě velice nepříjemný. Chybělo mi dokončení příběhů některých vedlejších postav a něco málo i u těch hlavních. I tak dávám plný počet hvězd.

alnahu
03.03.2022 5 z 5

Krásný, historický. pohádkový příběh v kterém nechybí napětí i drama, navíc má kniha velmi pěknou lákavou obálku.

pip11
26.01.2022 5 z 5

Zimní zámek je můj první příběh od tohoto autora, takže jsem byla dost zvědavá. Mé očekávání to dokonce ještě předčilo, jde o velmi čtivou knihu, kterou vůbec nemáte chuť odložit. Od začátku až do konce zde čekejte tajemství, napětí, spoustu lží a děsivých odhalení. Pěkná obálka (i když krásně souzní s dějem) svádí k domněnce, že jde o miloučký příběh, což je naprosto mimo. Skvěle napsané a poutavé čtení.

Petra38
23.01.2022 4 z 5

Nejsem příznivcem historických příběhů ale od Stainfortha prostě dělám vyjímky, možná je to tím, že u příběhu na to zapomenu. Moc povedeny příběh ,který vazně dokáže překvapit dějem. Doporučuji..

Buchtičkajani
23.01.2022 5 z 5

Krásná obálka a zajímavý, napínavý příběh. Nedal se odložit, čekala jsem historickou romantiku, ale tohle bylo spíš drama. Ale doporučuji přečíst.