Zimní slunovrat

Zimní slunovrat https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145474/zimni-slunovrat-145474.jpg 4 42 8

Nekonvenční Londýňanka Elfrida Phillipsová si vždycky žila po svém. Když se zničehonic přestěhuje do domku na venkově, všechny přátele to překvapí. Jenomže Elfride už je dvaašedesát a cítí, že na venkově by mohla v poklidu strávit podzim svého bohatého života. V novém domově se brzy spřátelí s místním varhaníkem Oscarem Blundellem a jeho rodinou. Sympatického Oscara však postihne tragédie, která ho připraví o vše – krom poloviny starého viktoriánského sídla ve Skotsku. Elfrida vyhoví jeho přání a vypraví se s ním dům navštívit. Ani jeden z nich netuší, kolik čarovné moci může místo na vzdáleném severním pobřeží skrývat… ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Winter Solstice , 2000


více info...

Přidat komentář

mol378
12.08.2020 3 z 5

Není to úplně Červená knihovna, ale je to opravdu nenáročné čtení. Když je člověk v zimě nemocný, venku hnusně, hlava nebere, pak je to četba ideální, odpočinková, laskavá, i přes různé nepříjemné zvraty v životě postav spěje k dobrému konci. Autorka napsala na kšeft hodně krátkých laciných románků a proto je pohled na kvalitu její tvorby skeptický. Ale tato kniha patří mezi ty čtyři lepší.

radus
14.11.2018 3 z 5

Knihu jsem bohužel nedočetla celou. Začátek o dvou starších lidech mě bavil, pak se objevily další postavy a už mi knížka přišla hodně rozvláčná a začala jsem se nudit.


intelektuálka
16.10.2018 5 z 5

Idylické čtení pro pěkné podzimní dny ...

Starý viktoriánský dům na Skotské vysočině a dva osamělí staří lidé...
Trochu se obávají zimního osamění, ale řízením osudu se dům plní ...

Autorka dokáže pěkně vykresit skotskou přírodu a spolunáležitost všech osob, které se tu setkávají...

Tohle je další z jejich příběhů, které ve vás zanechají klid a pohodu...

Pro ženy doporučím.

Meryl555
22.03.2018

Moc pěkná knížka, dobré čtení před spaním, dovču - uklidňující, spokojenost

AlenaF
02.08.2017 5 z 5

Oddechová knížka, téměř všechny problémy jsou vyřešeny, všichni zúčastnění si vycházejí vstříc, skvěle fungule vzájemná komunikace. Dočetla jsem a s dobrým pocitem mohu knihu odložit. Kniha na dovolenou.

Selinute
06.04.2013 5 z 5

Moc pěkné. Určitě si ji zase někdy přečtu.

kattyV
14.02.2013 5 z 5

Další z mých oblíbených knih této autorky. Prolínají se zde osudy několika postav Elfrida Philipsová - bývalá herečka podružného divadla se odstěhuje na venkov. Seznámí se Oscarem, bývalým varhaníkem. Osud to poněkud zamotá, takže se tito dva lidé vydávají do Skotska, kde Oskarovi patří polovina jednoh domu. a
Než se vůbec stačí v panském domě zabydlet, zavolá Elfridě její vzdálená neteř Carrie a prosí ji, aby mohla přijet s dcerou své sestry na vánoce. Carrie je zraněná rozchodem ze svou dlouholetou láskou a potřebuje si srovnat v hlavě, co si dál počít ze životem. A čtrnáctiletá Lucy si připadá zmatená dospíváním a tím, že si její matka našla nového přítele, ke kterému Lucy nemá zrovna nejlepší vztah.
Jak se všechny tyto vztahy zamotají? Co způsobí jeden omyl a vánice, které přivede do domu i Sama? Podaří se Lucy najít místo v životě?

quendery
15.12.2012 5 z 5

Opět úžasná kniha od R.Pilcherové. Miluju její postavy, jejich charaktery, vztahy mezi nimi, popisy krajiny, prostě kniha, ke které se ráda vracím