Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367277/mid_zijme-lagom-inspirujte-se-svedskym--cfP-367277.png 3 34 6

Švédské slovo „lagom“ se dá přeložit jako „přiměřeně“ či „tak akorát“. Kniha Žijme lagom je plná rad a tipů, jak se v každodenním životě vyvarovat zbytečných excesů a jak dosáhnout rovnováhy, jak ji nastolit doma i v práci, při péči o vlastní zdraví a zdraví celé rodiny i o životní prostředí. Přijmout tento způsob života znamená žít v harmonii, radovat se z přítomného okamžiku a nejen přijímat to, co člověk má, ale také si to co nejvíc vychutnávat. Tak, jak se to navzdory dnešní uspěchané době daří mnoha Švédům.... celý text

Dům a byt Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Live Lagom: Balanced Living, The Swedish Way , 2017


více info...

Přidat komentář

IreneP
14.05.2022 3 z 5

Podobné knížky čtu, když si potřebuji odpočinout a načerpat trochu energie a třeba i nápadů. Knížka Lagom mě potěšila, protože má krásnou obálku a ještě hezčí fotografie uvnitř a texty jsou příjemně praktické, bez přílišného rozplizávání se v opěvování švédské filozofie uměřenosti, jako by neexistovalo nic lepšího. Tady najdete opravdu informace o designu a životě, poslední část je věnovaná pár receptům ze švédské kuchyně. Spokojenost.

Alena_S
23.09.2020

Stejné klady a zápory, jako u většiny jiných knih na téma spokojenějšího žití:
Je hezká, je skladná, vše pěkně vysvětlí a je v ní dobře.
Než obrátíte cca 90. stránku slovní vaty na téma méně je více, čímž sama sobě protiřečí.

Paní Foxi, jestli stále sháníte doporučení, zkuste tu o finské "kalbě ve spoďárech". Všechno to je stejně podobné, a tahle jde aspoň rovnou k věci :-)


foxi_ii
04.06.2019 2 z 5

Dlouho jsem nevěděla co si o knize myslet. Líbí se mi nebo ne?
Ale nakonec přece jen něco.
Do této knihy jsem se nadšeně pustila, protože jsem si ji představovala podobně napsanou jako Hygge, které mi vyhovovalo. Bohužel jsem se ale trochu mýlila.
Kniha má sice krásné fotografie a dozvíte se, jaký má slovo LAGOM význam. Ale podle mě by mohla být kniha tak o půlku kratší. Autorka zbytečně vyplňuje kapitoly textem, který je někdy (pro mě) tak únavně zdlouhavý, že už ani nevím o čem čtu, když teda neotočím na desky knihy, kde je název (haha humor).
Věřím, že někomu bude vyhovovat. Já bych raději našla na stejné téma jinou knihu. Pokud je tu někdo, kdo mi může nějakou doporučit, napište. Děkuji předem :)

Olous1
02.01.2019 4 z 5

Kniha je plná rad a tipů, jak v každodenním životě dosáhnout rovnováhy doma i v práci. Je to moc pěkná kniha, nabádá nás,abychom spomalili a neobklopovali se zbytečnými věcmi. Za mě doporučuji.

Nixa
02.11.2018 3 z 5

Pořád nějak nevím co si o knize myslet. Vždy, když jsem se začetla a začalo mě to bavit, přišla část, která mě prostě nudila. Je to už má několikátá kniha na toto téma, tak nevím jestli to je tím a nebo stylem psaní. V knize jsou užitečné informace, rady a nádherné fotky, ale četla jsem lepší.

d.p.
06.08.2018 3 z 5

Mám z knihy takové smíšené pocity. Některé části byly vážně dobré, bavily mě, mělo to hloubku. Pak tam byly některé dost nudné, takové plácání vody. Část s kuchařkou nehodnotím, tu jsem jen letmo prolistoval a víceméně přeskočil, ale proč ne. Pak zase bylo fajn, když se nakousla i ekologie a udržitelnost, takové trochu scifi pro české většinové poměry, kýval jsem u toho hlavou. A pak to bylo zase dost zvláštní, protože tam autorka vyzdvihovala, co všechno ženy umí a chápou. Nebyly to ale věci, které jsou opravdu ženskou parketou a mělo by to opodstatnění, byly to věci, které umí/zná/chápe každý trochu vyzrálejší člověk, a je jedno jestli muž, nebo žena. To jsem se trochu zarazil, nechápal jsem, proč "jen ženy"? Jestli má autorka nějaký komplex, nebo problém, nebo proč to píše tak divně a vyhraněně? Pak jsem si paní vygooglil a tím jsem zjistil, že je autorka tak trochu aktivistka a feministka, což se bohužel na knize podepsalo. Je to v knize prostě znát, lagom mi to teda vůbec nepřišlo, a tahle hořká příchuť mi bohužel lagom trochu pokazila. Ten koncept podle mě není vůbec špatný, jen autorka mi jaksi nesedla a moje osobní domněnka je taková, že autorčin pobyt ve Spojených státech kolem pubery zapříčinil tenhle americko - feministický odklon, který by asi normální Švéd neměl potřebu prožívat. Celkově mi teď dánské Hygge vychází, jako že lagom válcuje, ale spíše vyzkouším lagom ještě od jiného autora..

Autorovy knížky

Anna Brones
americká
2018  69%Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem

Kniha Žijme lagom - Inspirujte se švédským životním stylem je v

Právě čtených1x
Přečtených54x
Čtenářské výzvě8x
Knihotéce19x
Chystám se číst15x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x