Kavka & Řezník

Brynne Weaver

Zhoubná láska série

1. díl >

Když náhodné setkání vytvoří nepravděpodobné pouto mezi soupeřícími vrahy Sloane a Rowanem, najdou oba něco zdánlivě nedosažitelného – přátelství stejně smýšlející, černočerné duše. Dva lovci se setkávají při každoročním klání plném krve a utrpení, které se může odehrávat v zapadlém městečku v Západní Virginii nebo v kalifornském luxusu, v centru Bostonu nebo na texaském venkově, zkrátka všude tam, kde se mohou utkat s těmi nejnebezpečnějšími zrůdami. Ale zatímco jejich přátelství přerůstá v něco víc, nepokojní duchové, které za sebou zanechávají, jsou jim v patách a jsou odhodlaní vzít jim víc než jen nově nalezenou lásku. Dokáží se Rowan a Sloane vymanit z hry na smrt? Nebo konečně narazili na sobě rovného?... celý text

Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: 2025 , Red
Originální název: Butcher & Blackbird, 2023

Komentáře knihy Kavka & Řezník

absa2611
11.01.2026

Nechala jsem se ovlivnit instagramem, a přestože jsem nikdy nic z novodobé kategorie "dark romance" nečetla, do knihy jsem se pustila.
Musím přiznat, že po pár prvních větách jsem měla nutkavý pocit knihu odložit a ptala jsem se sama sebe, jestli mám číst každou blbost, která se objeví.
Donutila jsem se ale číst dál a přehodnotit po více stránkách.
Udělala jsem chybu? Byla to ztráta času?
Vůbec ne!
Varování na začátku knihy působilo zlověstně, ale přestože se tam pár rádoby nechutných scén objevilo (nejhorší byl ten začátek), v současných thrillerech je toho daleko víc.
Ano, byl tam poměrně obšírně popisován sex, ale to už zřejmě patří k současné době a lid si to žádá...
Ve skutečnosti to byl milý romantický příběh a na konci to byla vyloženě červená knihovna, ovšem s nápaditou upoutávkou na další knihu.
Nakonec jsem ráda, že jsem tuhle knihu přečetla, je to něco jiného, než čtu obvykle. Pět hvězdiček zasloužených.
Citlivým povahám knihu spíš nedoporučuji.

Leena87
10.01.2026

Chtěla jsem si touhle knihou odlehčit po přečtení Ducha Pankráce a to kniha splnila. Byla vtipná, napínavá, originální, měla překvapivý zvrat a vraždy popsané tak, že se mi z toho nezvedal žaludek (i když smetanovou zmrzlinu se sušenkami si opravdu nikdy nedám). Četla se pěkně, prostě oddechové čtení. Jen mám menší výhrady k Rowanovi - je to takový vtipálek, pořád nad věcí. Ale při se*u se úplně změní na drsného dominantního muže a to mi k němu prostě nesedlo..

Domi3
01.01.2026

Začátek knihy mě hodně bavil a bylo to super, jak spolu hlavní postavy soutěžily a vraždily. Jakmile hlavní hrdinové začali spolu něco mít, tak mi přišlo, že část knihy je jen o sexu, ale kniha to byla pěkná a jiná, než co obvykle čtu. Myslím si, že se celkem pobavíte nad humorem, nechutností a zvráceností .

Belgarion
30.12.2025

Tahle kniha je pro mě zvláštní čtenářský zážitek... Ne špatný, jen… neukotvený. Pořád jsem měla pocit, že nevím, jaký styl vlastně čtu. Jednou je to nadsázka, skoro až brutální groteska, u které jsem slintala blahem - vzájemné interakce hlavních hrdinů, naivní a opatrné, v kontrastu všem šíleným zvrácenostem, všechno v takové lehce přepálené poloze. A pak najednou střih, 'normální' romance s očekávatelnými zvraty a hlavně sex (hodně všech těch věcí óch a ách), jakoby kniha najednou chtěla být vážnou erotickou romancí (protože průměrná čtenářka už nepřečte nic, kde není dopodrobna opakovaně líčen nadpozemský sex s úžasným alfou VÍME).
Tenhle žánrový pingpong mě trochu vyhazoval z rytmu. Jako by autorka nevěděla, jestli chce psát brutal parodii, thriller, nebo eroromantiku… a tak napsala všechno najednou. Výsledek je čtivý, ale pro mě nesoudržný. Škoda. Za nápad, nadsázku a černý (nebo spíš rudý) humor 4 třpytivé hvězdy (POZOR SPOILER ve druhém díle si jich užijem mnohem mnohem víc!!!).

AddictedToBooks
29.12.2025

Na základě některých komentářů jsem měla obavy, jak moc hrůzné ty vraždy budou, ale podle mě jsou některé scény v kriminálkách v TV mnohem drastičtější, takže pokud z toho máte obavy, tak bych se toho nebála, navíc se ten popis dá celkem i přeskočit, i když ten začátek je teda mazec ;). Za mě je teda první díl lepší, možná je to i tím, že je celkově i vtipnější. Není to špatné čtení, třetí díl si přečtu, ale asi se k této sérii už znovu vracet nebudu...

DreamerX9
14.12.2025

Téhle knize musím nechat jedno a to propracování ať už děje nebo vražd nebo postav. Jediné co mi nesedlo bylo to občasné tahání za nitky bez konce e jinak mi kniha velmi sedla a především Kavka. V knize bylo i několik zvratů a rozhodně si chci přečíst o dalších postavách.

kikisiki
13.12.2025

Wow, to byla emoční jízda! Tato kniha mi zaručila veškeré emoce – smála jsem se, bála jsem se, byla jsem vzrušená i znechucená. Příběh balancuje na hraně a je neuvěřitelně čtivý. Hlavní postavy jsou navíc extrémně sympatické a jejich vztah je elektrizující. Jednoznačně doporučuji všem, kdo hledají temný, napínavý a zároveň hříšně zábavný zážitek. Plný počet bodů!

jirina1744
01.12.2025

Od knihy jsem neměla příliš velká očekávání... ale pod líbivou obálkou najdete příběh, který je tak temný, že by se u něj zasmál i Dexter. Chemie mezi postavami jiskří víc než zkrat na elektrárně. Je to divoce zábavná jízda, i když občas zvráceně až nesmyslně postavená. Připravte se na originální, nechutnou a odvážně bizarní knihu, která potěší všechny milovníky temnější, spicy literatury a absurdna.

Lekronka
01.12.2025

Velmi zajímavý příběh. Upozornění na nechuťárny je opravdu potřeba. Mě to nic nedělá, klidně u toho poobědvám, ale asi to nebude úplně pro každého. Dva vrazi, kteří vraždí masové vrahy, náhodou se potkají a vzkvete z toho láska…láska nad hýbající se rýží. Nejdřív vraždí, pak mají sex. A umí být vtipní. Jo, přečtěte si to, je to zas úplně jiná četba.

VercaV
01.12.2025

(SPOILER) Na knížku jsem se těšila a upřímně přišlo menší zklamání. Nebylo to to, co jsem čekala. Jako špatné to nebylo, to vůbec ne, ale čekala jsem to víc "dark", víc krvavé, víc vraždy.

Začátek byl pomalejší, takové oťukávání. Bavili mě svým humorem, ale vadilo mi, že to trvalo, než se dali dohromady. Poté co se dali dohromady, to bylo spíš už jen o sexu a sem tam nějaká vražda. Líbila se mi Sloane a její brilantní černý humor. Sexu tam bylo hodně a dost dopodrobna popsaný. Což mi nevadilo, ale přišlo mi, že to bylo na úkor nějaké další vraždy. Bavila jsem se, že Sloane skoro vždy odhalila vraha. A u kanibala jsem se fakt bavila, i když jezení lidského masa byla asi nejnechutnější scéna z celé knihy, tak jsem se fakt bavila. A na zmrzlinu jen tak nezapomenu. Taky Sloane a její část hodné duše, kdy si vzala kocoura nebo trvala na Davidovi, aby o něj bylo postarané. Tady jsem tušila, že to nebude jen tak, což se nakonec potvrdilo.

Suma sumárum to bylo super. Bylo to jiné, originální, moc jsem si užila ten černý humor, to jejich dobírání atd. Jen mě tam chybělo víc toho temna, krve, vraždy :D Zásnuby byly originální a konec mi taky nevadil. Těším se na další díly, bratry jsem si oblíbila tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.

Dandulka
30.11.2025

Trochu moc morbidní, ale zajímavý příběh. Těším se na pokračování.

AnDyB
18.11.2025

Tak po dlouhé době dávám 5*. Sice se mi to trošku táhlo ale to bylo mnou a ne tou knihou. Příběh originální. Sex scének tak akorát ! Humor = Skvělej ! Opravdu opravdu povedené !! :)

LuciPaci
18.11.2025

Moc pěkné (ačkoliv vzhledem k úvodnímu varování možná divné tohle říkat). Každopádně jsem si knihu moc užila. Bylo to vtipné, energické, dojemné, k zamyšlení, perfektní vnitřní monology, to mám ráda. Jednou jsem byla skutečně znechucená, jinak jsem si ty úchylárny užívala.

Co ale musím vytknout je postava Kavky. Nedokážu si reálně představit člověka, který by měl tak rozpolcenou osobnost. Jak může být někdo tak moc plachý a zároveň sebevědomý? Za mě tohle nedává smysl a nějak jsem si Sloane nedokázala představit, jak vykonává svoje "noční zaměstnání", když se bojí mít i prezentaci ve svém "denním zaměstnání", nebo když jí dokáže totálně vykolejit... vlastně jakákoliv maličkost :D A pak si jde užívat hlasité sexuální praktiky, které vyžadují bezpečné slovo...

Ale možná jen zkrátka nedokážu pochopit psychopata. Nelze to brát moc vážně.

Doporučuji, kniha má krásný jazyk a super postavy.

Taky bylo skvělé poslouchat u čtení playlist ke knize, je zajímavé sledovat, jak jiný dojem z kapitoly může mít spisovatel a čtenář! Někdy mi písničky seděly jak prdel na hrnec, někdy jsem je musela i vypnout, protože mi ničily atmosféru, kterou jsem si v hlavě vybudovala.

LadyWalsh
13.11.2025

Ostrá jako břitva a zároveň zábavná jako nečekaný vtip na rodinné oslavě, přetéká energií, která tě chytí za ruku a nepustí, dokud nezjistíš, jak hluboko se dá zabořit do chaosu s noblesou mistra tance na ostří nože. Připrav si nervy i smysl pro humor, protože tady se míchají city jako v receptu, kde není místo pro nudné koření, ale zato dostatek pikantních momentů, co zaručeně nakopnou i toho největšího skeptika. Život se tu tváří jako divoká jízda po trati plné zvratů, kde každá zatáčka přinese něco nečekaného, a přitom si nezapomeň vzít brýle na slunce, aby tě neoslnil lesk téhle neobyčejné dávky šarmu a temnoty. Nezůstaneš jen pozorovatel, protože tahle jízda zvládne i ledovou královnu rozesmát a přitom jí dát pocit, že má svět na dlani. Všechno je tu tak skvěle zkombinované, že by to mohlo být receptem na domácí štěstí s příchutí adrenalinu a špetkou bláznivé odvahy. Tahle jízda rozhodně stojí za to, protože někdy je potřeba víc než obyčejné dobré ráno – chceš pořádnou dávku života, která tě nenechá v klidu. Kdo má rád trochu jiskření a pořádnou porci nečekaných zákrut, bude se tu cítit jako doma v pařížském bistru s výhledem na noční světla.

Sephyrka
05.11.2025

Knihu jsem si zapůjčila od kamarádky, jelikož jsem si myslela, že se mi to moc líbit nebude. Opak je pravdou, kniha byla super od začátku. Libilo se mi střídání dvou dějových linek. Spousty prostoru pro hlavní hrdiny, dalších postav bylo poskromnu. Taková hezká oddechovka u které se člověk zasměje, ale čekají ho i "šokujicí" pasáže. Těším se na další díl

Ála1968
28.10.2025

Moc jsem se těšila a ten začátek byl suprový, ale postupem to ztrácelo dynamiku.Ani mi nevadila ta brutalita v příběhu, spíše to ztratilo ten začáteční zápal

Peťulka3
20.10.2025

Tohle byla trošku změna oproti všem knihám tohoto typu. Nemáme tady sexy vysokého víláka,nebo dračího jezdce,ale vlastně úplně "normálního" chlapa. I když to slovo normálního musí být opravdu v uvozovkách, protože normálního na něm není vůbec nic. Četlo se to dobře,příběh hezky plynul a jsem zvědavá,co nám přinese další díl.

ClaireW
15.10.2025

Kavka & Řezník, první díl trilogie Zhoubná láska, sleduje Sloane (Kavku), sériovou vražedkyni s chladnou hlavou, a Rowana (Řezníka), jejího nebezpečného rivala. Z nepřátel se stanou spojenci a postupně i něco víc, zatímco proplouvají světem plným násilí, černého humoru a vášně. Příběh míchá romantiku, thriller a komedii, s důrazem na jejich rostoucí vztah uprostřed krvavých kulis.

Kavka & Řezník od Brynne Weaver je temná romantika občas i vtipná, která podle formy psaní cílí spíš na mladší čtenáře, co mají rádi pikantní příběhy. Četla se dobře, ale hodnotím ji 3,5/5 – něco mě bavilo, něco už méně. Upozornění na začátku knihy mi přišlo přehnané, čekala jsem něco brutálnějšího a nechutnějšího, ale ve skutečnosti to není vůbec nic z toho. Možná jsem jen zvyklá na drsnější čtení.
Sloane, hlavní hrdinka, je metodická a chladně promyšlená, což mi sedlo – její logické uvažování dodává příběhu šmrnc. Rowan je naopak zamilovaný a občas jedná bez rozmyslu, což někdy působí trochu naivně. Chemie mezi nimi je ale fajn, jiskrí a baví, hlavně díky sarkastickým hláškám a pomalu se rozvíjející romanci. Sexuální scény jsou popsány slušně, i když nerozumím, proč tam strčili safe word – v kontextu příběhu to působilo zbytečně.

Snad druhý díl bude lepší.

LuAran
11.10.2025

Na knihu Kavka & Řezník jsem se opravdu těšila a musím říct, že mě překvapila. Je odvážnou kombinací černého humoru, hororu a romantiky, která se nebojí šokovat.

Sloane, metodická sériová vražedkyně, a Rowan, její temný protějšek, mě hned od začátku zaujali a bavili – jejich vztah se vyvíjí od soupeření k překvapivě hlubokému porozumění a já jsem si ho po celou dobu čtení užívala.
Je pravda, že scény násilí a extrémní situace nejsou pro každého, ale já osobně jsem je brala jako součást atmosféry a temného humoru, který příběhu dodává neotřelou jiskru. Navíc na mě, jako čtenáře thrillerů, až tak extrémně nepůsobily.

Celkově mě bavila originalita postav a nevyzpytatelnost příběhu. Někdy mi přišlo, že by mohlo být víc prostoru pro jejich vnitřní hloubku, ale i tak mě kniha vtáhla. Pokud máte rádi temnou romantiku s prvky hororu a černého humoru, Kavka & Řezník je rozhodně čtení, které stojí za to vyzkoušet.

manasx
09.10.2025

Co se stane, když se potkají dva vrazi, kteří likvidují masové a sériové vrahy?
Oba najdou spřízněnou duši, se kterou mohu otevřeně hovořit o své “zálibě”.
Co se stane, když se do toho zamotají city?
Musí se vymyslet způsob, jak spolu mohou být pravidelně v kontaktu, obzvlášť když jsou každý odjinud.
Proč to tedy neoživit pořádnou vražednou hrou a soutěží?
Jistě! A když jim je soutěživost vlastní, dostáváme se do změti jiskření, výbuchů emocí, sexu a morbidních nechutností.

Kniha má neuvěřitelný švih, náboj, skvělé dialogy a popisy, vtip, říz, prostě drží a nepustí. A toho napínání a zhoršování.

Upozornění na knize je relevantní. Opravdu ty vraždící scény nejsou pro slabší povahy. Jakože dost slušná popisná práce A sex taky.

Za mě doporučuji všemi deseti, pro ty co mají rádi darkromance s vytrháváním očních bulv a odřezáváním masa. A to se neptejte co tam dávají do zmrzliny.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi