Šachmat

Šachmat https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513620/bmid_sachmat-E74-513620.jpeg 4 205 31

Žhavá pokušení série

< 3. díl >

Rory nemůže Connora vystát a platí to i naopak. Ti dva si jdou po krku už od školních let, jenže zlomyslným hnutím osudu má teď Rory toho sexy parchanta nejen za souseda, ale dokonce s ním musí sdílet práci svých snů. V jejich rodném městě tak bude hodně dusno. Když se k sobě tihle dva přiblíží, může to skončit i vězením. Vypadá to, že oba chodí po světě jenom proto, aby se donekonečna vzájemně mučili. Dokážou srovnat všechny svoje rozepře a pochopí, že je to k sobě osudově přitahuje?... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)
Originální název:

Checkmate , 2012


více info...

Přidat komentář

adela2230
05.04.2024 4 z 5

Kniha není špatná, je tam víc najivity než v ostatních dílech. Jako mě úplně nezklamala, ale predchozi dily byly lepší.

Rapeh
17.03.2024 2 z 5

Do tohoto dílu jsem se nemohla pořádně začíst. Nevím proč ale knihu jsem neustále odkládala.


georginaa
18.01.2024 4 z 5

Ze začátku jsem Connora úplně nenáviděla, mě udělat jednu z věcí co prováděl asi bych se neudržela jako Rory. Zjistila jsem, že mám připravené pěsti...jen do něj bouchnout. Za to Rory si držela chladnou hlavu a vše mu vracela i s úroky. No to muselo jednou přijít, aby ty dva se do sebe nezamilovali. Projevovalo se to již od školky, ale postupem času si to museli přiznat oba, že vlastně nikdo není pro ně dost dobrý, jen že patří k sobě právě oni dva. Connor vše dopředu si naplánoval, ale kdo poslední řekl šachmat byla právě Rory, takže přesně získala to, co chtěla. Jen jsem dost nechápala vsuvku bratranců, to si myslím bylo až přehnané a moc mě to neupoutalo, jinak pohodové čtení.

Dellphi
04.11.2023 2 z 5

Z tohoto příběhu mám poněkud rozporuplné pocity. Začátek mě bavil a těšila jsem se, jak se příběh vyvine. Ale přišlo zklamání, jejich vzájemné pošťuchování bylo mnohdy spíše trapné, a ne moc uvěřitelné, navíc jsem měla pocit, že jsem se zasekla a čtu některé stránky stále dokola Prostě celý prostředek knihy to bylo pořád na jedno brdo. Konec už byl zase o něco lepší, ale taky žádná hitparáda. Myslím, že když tento příběh někdo vynechá o nic moc nepřijde..

Hypatia1010
18.10.2023 4 z 5

Tohle jsem si opravdu užila. Příběh zapřisáhlých nepřátel, kteří jsou nyní donuceni spolupracovat na společném projektu. Rory a Connor si už od školky vyvádějí samé naschvály a celé městečko si na jejich "řádění" už tak zvyklo, že všichni prchají z jejich dosahu, jakmile je vidí poblíž sebe. Do některých místních restaurací a podniků mají dokonce zakázán vstup. Teď však musí zakopat válečnou sekeru a začít spolupracovat na významné zakázce.
Děj příběhu má spád, špičkování a jiskření mezi oběma hlavními hrdiny tomu dodává šťávu. Celý koktejl vyvažuje i romantika s erotickým nábojem. V příběhu se prostě pořád něco děje a to mi naprosto vyhovuje. Akorát ten konec byl možná trochu přitažený za vlasy a až moc nepravděpodobný. Ale jinak za mě čtivý oddechový příběh pro pobavení a odreagování od všednodenních starostí.

Ála1968
15.10.2023 2 z 5

Po pravdě mě to vůbec nechytlo.Ty předchozí díly byly skvělý,ale tenhle se nějak vymkl.Dočetla jsem ji jen s obrovskými potížemi

knihařka2
26.08.2023 1 z 5

Ze začátku jsem byla hrozně nadšená a kniha mě bavila tak moc, že jsem dala půlku na jeden zátah. Jenomže čím víc jsem se blížila konci tím víc jsem se musela nutit a vadila mi snad každá druhá stránka. Z Rory se stala totální husa, její bratry bych ještě dala ale bratranci??? What jakože sežerou i kamení když jim ho dáš na talíř? Connor se z alfa samce proměnil v zamilovanou dvanácku a ta linka s rakovinou Prostě se všichni chovali nelogicky což u tohohle typu knih nemám ráda.
Musím říct, že se z dobře rozjetého příběhu stala naprosto průměrná možná až totálně podprůměrná červená knihovna.
Sakra mě to tak štve.

Janulkaxxx
15.08.2023 3 z 5

Prvni dve knihy jsem si zamilovala, tahle se mi zdala trochu slabsi. Pribeh byl fajn.

be_pa
08.08.2023 3 z 5

Jita160 mě předběhla. Přesně stejné hodnocení jsem chtěla napsat. Dětské škádlení provozované třicátníky. V záhlaví knížky by mělo být vedle oznámení, že se v knize píše o erotice, také uvedeno, že je to kniha humoristická až bláznivá, crazy.
Jiskřilo to mezi nimi, fandila jsem jim. Příběh se mi líbil, jen vynechat ty jejich naschvály. Začetla jsem se až v druhé půli. Na začátku jsem přeskakovala celé odstavce. Škoda.

Jita160
28.07.2023 3 z 5

Příběh nenávistí mezi Connorem a Rory se mě líbil až tak od polovičky. Do té doby to bylo hodně přitažené za vlasy.
Jako vzájemná nenávist mezi dětmi i teenagery...jo, ale aby pokračovalo do dospělosti??? Co si ti dva nechali nebo nenechali líbit tak z toho jsem byla hodně zmatená. Bylo to úsměvné,sexy...jiskry létali a ke konci už jsem se fakt bavila.
Díky dohodě ,kterou spolu uzavřeli se jim nejdříve podařilo vzplanout sexuální přitažlivosti a až potom si uvědomili ,že to celé co od dětství prožívali byla jenom skrytá láska.

Zomy
25.07.2023 4 z 5

Je to - jako vždycky - ujeté, přitažené za vlasy a hodně ukecané. Hlavní hrdina je opět na začátku příběhu zdánlivě trochu sexistické prase a trochu moula. Asi ve třetině knihy jsem se začala nudit, protože některé myšlenky a vnitřní monology už se dost opakovaly.
Ale i tak je výsledná kniha příjemně odpočinková a párkrát jsem se od srdce zasmála.
Zatím se autorce překvapivě nejvíc povedla ta, kdy si si odskočila do viktoriánské Anglie (Pouta vášně). Ovšem i Šachmat splnil svou funkci (za mě je to asi tak na 3,5 hvězdy) a já jsem zvědavá na další knihy z rozsáhlé série.

barborelka
24.07.2023 3 z 5

Příběh fajn, ale vadil mi styl vyprávění.

kacenka6144
12.06.2023 5 z 5

Třetí den a třetí knížka. Manžel si se mnou o víkendu moc nepokecal. A já se těším až otevřu další příběh téhle spisovatelky. Příběhy mají jasnou linku, která se nemění. Dokonce tam není nikdy žádné velké drama. Ale mně to v tomto případě vůbec nevadí. Těším se na příběh dalš nesourodé dvojice (kočka X pes), která se mi před očima mění na dvě malá kočkoštěňátka. A to s patřičnou dávkou humoru a vtipných dialogů. Jenom "nakopat zadek" už nechci dlouho vidět ani slyšet.

ciaram
03.06.2023 5 z 5

Normálně čtu knihy v sérii popořadě, ale v tomto případě to naštěstí nevadilo, že jsem omylem sáhla až po třetím dílu. Dá se to číst jako samostatný díl, kde si postavy z předchozích dílů střihnou malou roličku. Vzhledem k tomu, že si Mathewsonová připravila zásobu (bratři a zbylí bratranci) možných kandidátů na lásku, materiálu na další knihy má vážně dost.
Příběh Connora a Rory se mi líbil, jeden druhému opláceli stejnou mincí, a někdy ty nápady byly tedy hodně drsné :))). Vážně jsem se bavila. Autorčin styl se mi líbí, takže se určitě pustím i do předchozích dílů a vlastně i do následujících, protože v angličtině to vypadá, že je vydáno 13 příběhů.

Hatshepsut
18.05.2023 5 z 5

"Co se škádlívá, to se rádo mívá", i když v tomto případě to byla pořádná dávka zlomyslností. Přesto jsem se bavila. Ano, reálně by to asi nikdo nevydržel, ale fantazii se meze nekladou. :-) Super oddechovka, která splnila má očekávání, přečetla jsem během jednoho večera a to mluví za vše!

preny
15.05.2023 1 z 5

Musím říct,že jsem od knihy čekala víc... jak již tu někdo psal,čeho je moc,toho je příliš. Vím,že tuto knihu víckrát číst rozhodně nebudu.

MAU256
10.05.2023 5 z 5

Jak tenká je hranice mezi láskou a nenávistí? Connor miluje Rory už od školky. Od té doby si taky dělají různé naschvály, za které později dostávají zákazy návštěv různých restaurací a také se občas dostanou do vězení. Jednoho dne však přijde zakázka, na které musí oba spolupracovat. A zde se naskytne Connorovi šance, jak Rory získat. Všechny tři knihy se velmi dobře četly, mohu je jen doporučit.

petusska01
27.04.2023 5 z 5

Odhliadnuc od toho, že keby mne niekto 20 rokov robil zle tak si vybavím zákaz priblíženia je to perfektné!! Maximálne zábavné, tie doťahovačky, koniny ktoré si tam vymýšľajú aj tie záblesky v minulosti. Plus samozrejme rodina Rory, to sú čisto bláznivé prípady!! Bavilo ma aj samozrejme to ako Connor postupne odhaľoval svoje pohnútky, ako sa o ňu v priebehu rokov staral, ochraňoval... Obaja mi samozrejme prišli mierne nedozretí, takí zvláštni vo vzťahoch, neviem to pomenovať...Ale beriem to tak, že sme sa mali pobaviť a to veru bolo splnené niekoľko násobne!! Odporúčam veľmi, ak prižmúrite trošku oči nad mierne nadnesenými situáciami

petulkapeta
27.04.2023 4 z 5

Užila jsem si to,je fajn se vratit za touhle blaznivou rodinkou...

lusitta05
14.04.2023 3 z 5

Bolo to zábavné, ale dočítala som po dlhšej prestávke. Akosi ma to prestalo baviť,ale chcela som to dočítať. Dosť protikladov,ale koniec fajn.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

R. L. Mathewson
americká, 1979
2015  79%Hra s láskou
2016  81%Dohoda s láskou
2023  79%Šachmat
2023  87%Pouta vášně
2023  80%Jeho hra

Kniha Šachmat je v

Právě čtených3x
Přečtených264x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce178x
Chystám se číst107x
Chci si koupit16x
dalších seznamech8x