Pouta vášně

Pouta vášně https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514725/bmid_pouta-vasne-643590a68820f.jpg 4 139 22

Žhavá pokušení série

< 4. díl >

Teprve když vás sváže ten pravý, poznáte skutečnou svobodu. Elizabeth je dcerou hraběte a ví, co se od ní čeká – poslušnost a dokonalost. V hloubi duše však touží po jediném: utéct sešněrovanému životu mezi aristokraty. Díky dědictví od kmotry se jí v den jejích narozenin naskytne šance. Tehdy se však vrátí Robert, přítel z dětství, kterého neviděla čtrnáct let. Robert Elizabeth nenávidí… Dá-li se ovšem nenávidět někdo, bez koho nemůžete žít. Celá léta se ji marně snažil dostat z hlavy. Můžete ale přestat myslet na někoho, kdo si podmanil vaše srdce?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Erotika

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Truce , 2014


více info...

Přidat komentář

alzbeta4340
04.02.2024 4 z 5

Stejná rodina, nyní ale historická romance. Předkové byli stejně posedlí jídlem jako jejich potomci z kdo ví kolikáté generace. Tento historický příběh se mi ale líbil víc než ty současné. Vzájemné naschvály byly přeci jen měkčí.

EvikU.
01.02.2024 5 z 5

Toto nebyla ani klasická romantika ani erotika, není ani kdovíjak tlustá, ale její obsah si náležitě užijete. Já při čtení absolutně vypla. A jen se uculovala nad legráckami, které si navzájem oba hlavní hrdinové vyváděli.

Už od samého dětství si neberou servítky a jak Robert, tak Elizabeth dělají jeden druhému naschvály. Poté se několik let nevidí, z dětí vyrostou dospělí. Beth i Robert mají absolvovat společenské plesy v Londýně na seznámení se, aby si našli vhodného partnera.

Ani jeden však nechce do svazku manželského. Na jednom plese se potkají, aniž by se poznali, mají spolu aférku. Když zjistí navzájem o koho jde, začíná zase honička na kočku a myš. :) Samozřejmě , že jeden druhého nechtějí, ale běda, jak by měli mít jeden nebo druhý jiného partnera.

Elizabeth je na dceru hraběte pěkně od rány a v chytrosti si nic nezadá s Robertem. Jejich namlouvání nemá chybu. Líbila se mi i dřívější doba, protože nevěřím, že by dříve nebyli vášnivé vztahy. Erotické scény v knize jsou vkusně napsaný, žádný trapnosti nebo nemožné výrazy.

Kniha je čtivá, vtipná, na konci dojemná. Úplný epilog tam tedy za mě nemusel být, ale budiž.

Za knihu k recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @knihcentrum.cz


georginaa
20.01.2024 3 z 5

18. století bylo význačné obdobím šlechty, čím víc majetku někdo měl tím byl váženější. Hodně se řešilo vystupování, sešlosti, plesy a hlavně společenské drby. Doba plná pravidel, ženy směly chodit do společnosti pouze v doprovodu, na vše měly služky a muži schraňovali své bohatství. Jenže Elizabeth trošku vyčnívala. Nechtěla se vdát vhodným sňatkem, ale z lásky, což se moc nepředpokládalo. Jednoho dne na plese těch obdivovatelů měla plné zuby, tak si šla odpočinout do zimní zahrady. Na druhou stranu se Robert příšerně nudil, měl dost těch dam, co se umí bavit jen o šatech a počasí. Chtěl víc, dámu inteligentní a která by měla nadhled, důvtip a takovou zřejmě těžko bude hledat. Tak odešel též se provětrat, až narazil na Beth. Po rozhovoru přeskočila jiskra a oba se oddali jeden druhému, aníž by se lépe znali. Když se vrátili opět na ples, byli představeni rodiči a teprve poznali, že v dětství se nenáviděli a dělali si naschváli. Jenže co bylo v dětsví, v dospělosti se to nehodí. Jejich chemie se nedala jen tak přehlédnout. Tím se rozvíjí tajný nenáviděný románek a snad i něco víc. Historické románky moc nevyhledávám, ale docela mě to pobavilo.

Ála1968
15.10.2023 5 z 5

Jó,tak tohle bylo zase skvělý. Už jsem se bála, protože předchozí díl nestál za nic.Ale tenhle to napravil.Bylo to krásně romantický

bezzink
07.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Za me prumer. V historickych romancich se daji najit lepsi skvosty. Urcite je to zajimave pojato, ale nemyslim si, ze by se clovek s nekym vyspal po 10ti minutovem rozhovoru a urcite ne v te dobe v Anglii. To je vazne tak skandalni, az je to nerealne. A samozrejme vyrazy jako “lacny nastroj a “muslicka dokazou pohrbit veskerou erotiku.
Jinak ale pribeh je urcite ctivy a se zajimavym dejem. Takze jako oddechovka, proc ne.

terikus
11.09.2023 5 z 5

Úplně jsem nečekala, že se bude jednat o historický román, tedy žánr, který nevyhledávám, ale příběh se mi přesto moc líbil.

Mishaacka
05.09.2023 4 z 5

Další díl z mé oblíbené série. Tentokrát bych řekla, že je to jen taková odbočka. Vypravili jsme se do minulosti, do Londýna. Potkáváme tady Elizabeth a Roberta Bradforda. Téma je podobné, jako v knize Šachmat = holka a kluk, co si od dětství dělají naschvály a vzájemně se díky tomu nenávidí. Na plese se pak v noci potkají 2 neznámí lidé, kteří se vzájemně přitahují a tak podlehnou vášni a prožijí milostné dobrodružství. Bohužel následně zjistí, kdo jsou a jak se nenávidí a kolotoč naschválů může pokračovat. Než nastane chvíle, kdy si Robert vynutí sňatek, protože jejich vzplanutí nezůstalo bez následků.
Bez tohoto dílu bych se v sérii obešla, hlavně taky kvůli velké podobnosti s předchozí knihou.
Je to spíše tady historická romance, méně vtipné, než předchozí díly.
Ale zase poznáme zakladatele americké větve Bradfordů a taky prvního "prokletého" s bezedným žaludkem. Elizabeth byla ve své době hodně emancipovaná a jejím přáním nebylo nalézt vhodného manžela, ale pomáhat slabším a vybudovat si vlastní nezávislý život.
Erotika tady nebyla, spíše takové to romantické milování s výrazy vhodnými pro historickou romanci.
Závěr: neurazí, nenadchne, klidně bych v sérii vynechala

lusitta05
27.08.2023 4 z 5

Nečakala som, že to bude historický román,ale je svižne a vtipne napísaný, takže som celkom spokojná.

MAU256
21.08.2023 4 z 5

Krásný romantický příběh Roberta a Elizabet, které se jako děti nesnášely a dělaly si neskutečné naschvály. Neviděli se 14 let, jenže osud je svedl dohromady, aniž by o tom věděli. A od nenávisti k lásce je jen malá hranice. Knížku jsem si neskutečně užila a pro romantické dušičky určitě doporučuji její přečtení.

Jita160
08.08.2023 4 z 5

Příjemný a poutavý historický román o Robertovi a Elizabeth, který se odehrává v Anglii v roce 1824.
Odkrývá se nám historie rodu Bladfordů ,,Hladových můžu "
Nepřátelé z dětství ,které spojí po 14 letech náhoda a dojde k osudové noci, která je zpečetí navždy.
Ohromily mě vtipné dialogy které jsem v historicko erotickém románu rozhodně nečekala... Můžu jenom doporučit.

petulkapeta
30.07.2023 5 z 5

,,Já tě nikdy nenecham odejít,divoško."
Vyprávění o vzniku tradice tehle rodiny se mi moc libilo jako vyprava do minulosti..super. Miluju sousedy i když ano souhlasim s Ekniha maji podobný scénař, ale stejně mě to baví.

keiko33
22.07.2023 4 z 5

Príjemná zmena z prítomnosti, do minulosti.

Ekniha.
20.07.2023 5 z 5

(SPOILER) ja te nikdy nenechám odejit, divoško, rozumíš..
Miluju miluju miluju

Pouta vášne 4
Ja som na tejto sérii Neighbor from Hell Series proste zavisla títo pekelný susedia si ma celu omotali okolo prsta

Áno máme tu skoro vzdy podobný scenár hate to Love ale absolútne milujem každý jeden diel

Citronada a Beth nie su výnimkou už od detstva si idu po krku..az pokým sa nerozidu.. každý iná škola..iný štát ale stretnutie je nevyhnutne

A tu prichádza prekvapivo odlišne prostredie.. už na začiatku knihy nám autorka načrtne rodokmeň a ja som ho prešla 2x pretože tu máme historické pozadie

Londýnska smotánka je v plnom prúde a Elizabeth sa vydávať nechce.. posledná sezóna a odsťahuje sa..

No jedno necekane stretnutie s neznámym džentlmenom jej zmení život doslova.. a čo ak ti dvaja zistia že žhavá vášnivá noc dala dokopy dvoch nepriateľov

A tu to všetko začína znovu .. prekona vasen ich minulost..? Bude to jeho divoska alebo Beth holka ktorú nenávidí?

Nečakajte nič extra žiadne veľké zvraty ale ak sa chcete zabaviť, oddýchnuť určite ste správne

I keď za mna predchádzajúce diely su lepšie, tu ešte viac mohli vyspickovat hate to Love linku
IG:@ekniha

Zomy
25.06.2023 4 z 5

Já jsem si to moc užila. Výjimečně se autorka dostala ze současnosti do viktoriánské Anglie, a přesto zůstala věrná svému stylu. Hlavní hrdina je nenasyta (teď už víme dokonce i proč jsou všichni Bradfordové pořád hladoví), hrdinka je sympatická, máme tu trochu něhy a dojetí a hlavně odlehčené, vtipné podání příběhu. Za mě tak 4,5 hvězdy.

kacenka6144
16.06.2023 4 z 5

Tak - zazvonil konec a skvělým příběhům je konec. R. L. Mathewson je moje krevní skupina. Knížky se četly jedním dechem, ústřední dvojice mě vždy pobavila. Místy jsem se musela smát nahlas. Doufám, že se brzkého překladu dočkají i další její díla. Budu se těšit. A moc.

Miska9884
14.06.2023 3 z 5

Na to že to byl historický román,to bylo dobré. Taková jednohubka na večer. Mělo to spád, nebylo to zdlouhavé.

Verunka4444
13.06.2023 5 z 5

Autorka opět nezklamala.Bavila jsem se od začátku až do konce. Trochu mě zaskočil skok do roku 1824,ale rychle jsem se zorientovala a příběh si užívala na 100 procent.Robert a Elizabeth byli k sežrání, jejich vtípky, blbinky a nakonec láska...to všechno mi vykouzlilo úsměv na tváři. Skvělá pohádka :)

Fidibus
10.06.2023 5 z 5

(SPOILER) I když jsem předchozí díly nečetla, moc jsem se bavila. Příběh vysvětluje rodinnou tradici výroby náhrdelníku (a nejen jeho). Je to o sblížení nepřátel z dětství, kteří se náhodou setkají (dost zblízka) a až pak zjistí, že to jsou oni. Jiskří to mezi nimi a nenávist se postupně změní v lásku. Vzhledem k době, kdy se příběh odehrál a netradičnímu chování i názorům obou, závěr knihy s odchodem do Ameriky nepřekvapí.
Kniha je dobře napsaná, plná vtipných scén i úvah obou hrdinů o sobě navzájem.
Jediné, co mi úplně nesedí, je ta obálka, přeci jen jde většinou o rok 1824. Název mi přijde taky takový univerzální.

Hatshepsut
07.06.2023 5 z 5

Velmi oddechová série, nicméně tento díl byl skvělý. Rozhodně zajímavý námět, který odhaluje historii rodiny Bradfordů a jejich "stále hladových" mužů. Příběh Elizabeth a Roberta je plný zlomyslných schválností, léček a hašteření, které začalo již v době jejich dětství. Chcete se dozvědět co se stane, když se po letech opět setkají? Tak to si určitě nenechte ujít a čtěte. Příjemná romantická záležitost na jeden večer!

hana1039
06.06.2023 5 z 5

,, sladký,, zážitek , který si vychutnáte po těžkém dni...snad se dočkám dalších dílů !!!

Štítky knihy

erotika

Autorovy další knížky

R. L. Mathewson
americká, 1979
2015  79%Hra s láskou
2016  81%Dohoda s láskou
2023  79%Šachmat
2023  87%Pouta vášně
2023  80%Jeho hra

Kniha Pouta vášně je v

Právě čtených1x
Přečtených170x
Doporučených7x
Knihotéce152x
Chystám se číst100x
Chci si koupit21x
dalších seznamech3x