Zero: Kdo ohněm

Zero: Kdo ohněm https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312959/mid_zero-4-kdo-ohnem-4zh-312959.jpg 3 26 8

Zero série

< 4. díl

Finále oslavované špionážní série, kde každý sešit kreslil jiný strhující kreslíř. Série oslavovaná v magazínech jako je Wired, Entertainment Weekly či Hollywood Reporter, série, u které se uvažuje o televizní adaptaci, dochází svého vyvrcholení. Edward Zero přichází na konec své cesty. Ale co na ní najde? Vykoupení, nebo smrt?

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Zero , 2016


více info...

Přidat komentář

gaspoda
18.10.2019 3 z 5

nějak sem nepochytil ten zaver se nám to trošku zlomilo v trošku obludnej trip.
ale dostal sem chut na houbičky

budhaj
12.10.2018 odpad!

po skvelych predchozich 3 dilech, byl 4. dil naprostym zklamanim. nudnejsi a divnejsi komiks jsem snad jeste necetl


ludek.n
18.06.2018 1 z 5

Multivesmír, houbičky, černá věc, ohyzdný duch, psychomagie, beatnická generace… co to jako má všechno být? Myslí to autor skutečně vážně nebo si také něco šlehl? Poslední kniha série Zero je jako nepodařený schizofrenní trip. Už s předchozí Vlčí něhou jsem měl docela problém, ale Kdo ohněm je už úplně mimo moje receptory. Nechápu ji, nebaví mě a nelíbí se mi ani kresba, snad s jedinou výjimkou u Roberta Sammelina. Člověk knihou prolétne a nic to v něm nezanechá. Ty neustále se opakující motivy místo aby k něčemu vedly, jen unavují a otravují. Rádoby hlubokomyslné filozofování nemá hlavu ani patu a je spíš k smíchu. Z mého pohledu je Kdo ohněm absolutní ztráta času.

Hwaelos
13.03.2017 4 z 5

Obsahuje lehké spoilery. Komiksová série Zero je hrozně zajímavý úkaz. Vydalo to nakladatelství Crew, které bylo od počátku nadšené z toho, že má na soupisce překladů českého kluka z Opavy, který v zámoří píše příběhy pro Marvel a DC. Navíc se to zdálo jako fajn sci-fi o tajných agentech a špionážních organizacích. A jako bonus - bylo to asi poprvé, co u nás vyšla první kniha těsně po americkém vydání (a další díly prakticky současně s tím americkým). Propagace v Česku běžela pod sloganem "Zero je Bond pro tohle století." Všechno fungovalo, jak má, až do čtvrtého dílu, který zgruntu přepisuje smysl všeho, co se do té doby ve vyprávění stalo, a z Bonda pro tohle století udělá halucinační psycho, kde pozici hlavní postavy přebírá William S. Burroughs a všudypřítomné poletující spory jakéhosi kolektivního houbovitého vědomí.
Hrozně by mě zajímalo, nakolik si v Crwi trhali vlasy a tloukli se do hlavy, když dostali to čtvrté pokračování do ruky.
Ale - bottom line - je to skvělý. Už předchozí díly byly výborné co do způsobu vyprávění, ale máloco by mě potěšilo víc, než ten překvapivý způsob uzavření.

Lenka.Vílka
27.02.2017 5 z 5

Série Zero mi v hodně ohledech připomíná seriál Lost. Když už něco pochopím a věci mi v hlavě dávají smysl, tak se vynoří další věci, které všechno rozbourají. Takhle jsem se cítila v každém díle a i tenhle mě nadtchnul, přestože to bylo hóódně jiný. A taky hóódně dobrý. Ale musela jsem to dát dvakrát, abych pochopila.

Lumine
15.12.2016 odpad!

Wut? WUT? Kdy byl 007 takovýhle? Proč má tohle na obálce nápis nejlepší špion od dob 007 a špionství vůbec? Vždyť. Se. Tam. Nestalo. Nic. Co. Bylo. Slíbeno.
Jestli si chce kniha hrát na vysokou filozofii o vesmíru, multivesmíru, životu, zlém v nás, nebo whatever, do toho. Klidně. Ale ne, pokud to má být špionážní střílečka. Kam se poděl ten slibně vypadající příběh? Co to je? Jsem zklamána. Velmi.
Až si budu chtít přečíst něco těžšího, tak sáhnu po něčem těžším a ne po pokračování špinážního komiksu, protože KUPODIVU, když sáhnu po takovém komiksu... tak čekám špionážní komiks!

3DD!3
19.10.2016 4 z 5

Kdo ví jak Kot píše nemůže být překvapený, že Zero ujel ze špionážního sci-fi někam do ezoterických výšin, filozofického přemítání o multiverzu a o tom špatném v nás. Přinejmenším zajímavé, ale chce to ještě minimálně jedno čtení. Takový komiks jsme u nás ještě neměli.

martinstefko
11.10.2016 2 z 5

Tohle finále prostě nevyšlo a šlo jako střela mimo.

Autorovy další knížky

Aleš Kot
česká, 1986
2014  81%Zero: Krize
2015  77%Zero: V srdci všeho
2016  50%Zero: Kdo ohněm
2016  74%Zero: Vlčí něha
2020  84%Výchova a trest

Kniha Zero: Kdo ohněm je v

Přečtených25x
Knihotéce9x
Chystám se číst1x