Zeppelin

Zeppelin https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426966/bmid_zeppelin-7ms-426966.jpg 4 12 3

Desetiletá Nina odjíždí s rodiči na prázdniny na chatu. Zdá se, že ji čeká další nekonečně nudné léto, ale jen do chvíle, než se ukáže, že v jejich chatě někdo byl. Nechal po sobě nakousnutou čokoládu, modré tenisky a paniku, která okamžitě zachvátí oba rodiče. Kdo je ten nezvaný návštěvník? Co tu chtěl a hlavně... Kde je teď? Zeppelin je neobvyklá kniha psaná výjimečně poetickým jazykem, rozčleněná do 150 kratinkých kapitol. Na pozadí klasického prázdninového dobrodružství se postupně rozvine mrazivě povědomý obraz o vztazích mezi rodiči, dvou různých podobách výchovy i křehkosti a významu první lásky a dětského přátelství.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Hračkotéka
Originální název:

Zeppelin , 1976


více info...

Přidat komentář

kulibunda
30.03.2023 4 z 5

Wau, tak to je. Velmi zvláštní styl psaní, dceru - 8 let to přestalo bavit, ale já to musela dočíst. Asi je to kniha, která by se neměla přečíst na jeden zátah, aby si člověk uvědomil celou hloubku... Za nějakou dobu si knihu půjčím znovu a třeba už dceru chytne.

Sansli
03.05.2021 5 z 5

Netradiční, ale moc pěkná kniha pro děti, kterou by si měli přečíst ale i dospělí.
Příběh je okouzlující. Na začátku mě trochu překvapila forma, jakou je kniha napsaná. Připomínalo mi to chvilkami, jako bych četla báseň, protože ty slova složená do vět mají tak neuvěřitelnou hloubku, že jsem občas musela zastavit a opravdu se zamyslet nad tím co čtu. Text mě opravdu velmi snadno vtáhl do děje a já jsem se ocitla na chatě a všechno prožívala s malou Ninou a tajemným neznámým. Neuvěřitelně jsem oběma fandila a říkala si, proč musejí být dospělí tak strašně sobečtí. Proč neposlouchají, co jim chtějí říct? Ten střed světa dospělých a křehkého nevinného světa dětí je tady popsán opravdu dokonale:) A nesmím zapomenout na úžasné ilustrace, které knihu a celý příběh svojí atmosférou nádherně doplňují.


Teclaireddy
10.02.2021 5 z 5

Krásná knížka, kochala jsem se každou stránkou.
Klobouk dolů autorkám českého vydání.
Jednoduchý, křehký příběh plný hloubky. V představách jsem také byla na chatě z mého dětství :).

Autorovy knížky

Tormod Haugen
norská, 1945 - 2008
2019  83%Zeppelin

Kniha Zeppelin je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Chystám se číst19x
Chci si koupit6x