Ženy ze statku Falkensee

Ženy ze statku Falkensee https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485058/bmid_zeny-ze-statku-falkensee-snv-485058.jpg 4 62 23

Západopruská sága série

1. díl >

Západní Prusko 1904: Hrozící neúroda a epidemie, která se šíří chovem vzácných koní, přivádějí statek Falkensee na pokraj zkázy. Aby zachránila zadlužené rodinné sídlo, zasnoubí se dcera statkáře, mladá Charlotta von Bargelow, se zámožným vdovcem Baldurem von Krammbach. Krátce před svatbou se ale za dramatických okolností seznámí s mladým Polákem Karolem, do kterého se navzdory veškerému zdravému rozumu zamiluje. Zvítězí vášnivé srdce a touha po seberealizaci nad zodpovědností a láskou k rodnému kraji? Podaří se jí vzepřít se tehdejším společenským pravidlům šlechty? Charlotta dospěje k rozhodnutí, které má navždy změnit její život… Autorka, která vyrůstala na příbězích o životě v úrodných dolinách Viselského zálivu, jež jí vyprávěla její maminka, vzdala touto strhující rodinnou ságou o rodné zemi, vzdoru osobnosti proti zažitým společenským pravidlům a jedné velké lásce, které se odehrávají na pozadí malého pruhu země plného krásy a melancholie, literární hold vlasti svých předků. Po početných románech psaných pod pseudonymem se jedná o nejosobnější dílo.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Red
Originální název:

Die Frauen von Gut Falkensee , 2020


více info...

Přidat komentář

Ludmila91
18.04.2024 5 z 5

Hezký příběh

whiolet
25.02.2024 4 z 5

Příběh se mi líbil. Charlotta byla chytrá a nezávislá žena, která udávala celému příběhu tón.
Prostředí bylo zajímavé a celkově,to bylo dost čtivé.


Zuzunda
11.02.2024 5 z 5

Tak to bylo skvělé! Díky pár špatným recenzím jsem měla trochu obavy pustit se do čtení, ale vůbec nebylo čeho se obávat. Knížku jsem zhltla za pár večerů a co nejdřív potřebuji další díl! Velké doporučení všem

Ivanule
22.12.2023 4 z 5

Když jsem uviděla, jak je kniha napsaná drobným celkem nahuštěným písmem, tak jsem si řekla,jejda to bude na dlouho...Ale musím říct, že se mi to četlo velice lehce, děj byl celkem předvídatelný, setkáváme se na statku Falkensee, kde žije rodina von Bargelow, jejich třech dětech - dvou dcerách a synovi...

Kskaja
28.11.2023 5 z 5

Čtivé, milé. Sice jsem chtěla, aby to skončilo celé jinak...ale nedá se nic dělat:D

grizlinka
13.08.2023 5 z 5

Kniha byla velice poutavá a čím blíž jsem byla ke konci tím těžší ji bylo odložit. Někdy mi přišlo že jednoduché situace se řeší příliš dlouho a pak velké zlomy popsány v pár větách. Ale i přesto mě příběh pohltil a zaujal. Určitě si přečtu další díl vzhledem k otevřenému konci

Esterka_book
14.07.2023 5 z 5

Kniha která Vás vtáhne do děje, závěr je velmi otevřený. Osudy žen jsou propletene a prožijete zde jejich strasti a lásky.

Szilvia1
20.06.2023 5 z 5

První díl historické ságy nám prozradí,jak se statek Falkensee zachrání a proč statek budou vést ženy,které v té době nemohou nic takového dělat.Je to pěkná sága,budu se těšit na pokračování.

orinka3
08.05.2023 1 z 5

Včera jsem se dívala na můj oblíbený film pro pamětníky Pytlákova schovanka. Vždycky mě znovu rozesměje, ačkoliv ji znám nazpaměť. Před spaním jsem pak otevřela vypůjčenou knihu o ženách ze statku F. V knihovně jsem netušila, jak to bude pitomoučké, při bleskovém prolistování to tak nevypadalo - a hned mi to ten film doma připomnělo! Prostě omyl, to se nedá brát vážně, takhle život nevypadá, toto je červená knihovna jako hrom a dá se to číst snad tak na lůžku v nemocnici, když se člověk probírá z narkózy a moc nepřemýšlí. Bohužel ta kniha ale parodie není ;)

anovy64
06.03.2023 4 z 5

Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst, ale od poloviny už byl děj propracovanější a kniha se četla dobře. Klasická romantická oddechovka, která nebyla přeslazená, i když děj byl předvídatelný a konec otevřený.
Pokud autorka napíše pokračování, ráda si je přečtu, protože by mě zajímal další osud Charlotty i Alice.

mamina2
15.10.2022 2 z 5

"Sága", která je ohraničena 5 roky. Začátek byl zajímavý čtivý. Bylo dobré, že mezi "ženy ze statku" byly zahrnuty i chůva Hedi a zahradnice Fina. Bohužel třeba u příběhu Finy, který šlo jistě zajímavě rozvinout, se autorka rozhodla po slibném začátku o konstatování vyústění jen několika řádky. I líčení manželství Charlotty bylo zmatečné. Projevy lásky Baldura a vzápětí rozkol. Snad mi tam chyběl ten přerod. I když důvody jsou tam zmíněny. Připadalo mi, jako by zhruba v polovině se dostala do situace ještě x stránek a budu moci skončit. Určitě se z tématu dalo vytěžit podstatně více.

Renatecka
06.10.2022 1 z 5

Jsem asi v 3/4, ale bohužel už nejsem schopná knížku číst dál. Nebaví mě a trápit se s ní už nemíním. Odkládám, nedočteno.

KateřinaKK
02.09.2022 3 z 5

Není to špatná knížka, jen mě úplně neoslovila

cérka
29.08.2022 4 z 5

V rámci žánru patří kniha určitě k těm zdařilejším. Zároveň si pozorný čtenář velmi rychle uvědomí, že mnoho věcí a situaci je nepropracovaných. Z kraje příběhu má autorka skvěle našlápnuto a tak očekáváte pořádnou nálož emocí. Jenže je jich pomálu a navíc jak příběh pokračuje neustále slábnou. Ano, děj je předvídatelný, ale to vůbec nevadí. Jen kdyby své myšlenky a nápady dokázala autorka se stejným nadšením dotáhnou až k samotnému konci. V závěru knihy už autorce zřejmě zcela došel dech a invence a nebo, jak už tady bylo v komentářích zmíněno, se chystá na pokračování.

Knihu řádím do škatulky pohodové, nenáročné a odpočinkové četby.

Hodnocení tak 3,5*

Maky806
08.08.2022

Krásná, oddechová knížka. Pěkně se to četlo. Jen ten konec mi přišel takový otevřený jakoby připravený na pokračování :-)

alnahu
20.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Příjemný historický román ,který se odehrává v Prusku na statku Falkensee mezi roky 1904-1909.Statek je na pokraji skázy,zasáhla ho neůroda,šířící se epidemie a ještě k tomu se statkář těžce zrání.A bohužel dědic statku Frederick je vážně nemocný.Za záchranu statku se obětuje starší dcera Charlotta a provdá se bez lásky za bohatého vdovce.Ale do jejího života ještě před svatbou vstoupí Polák Karol a pro něj je schopna vzdát se všeho.Jak to vše dopadne se dočtete v tomto čtivém románu s pěknou obálkou.

zdehan
12.07.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila ale chtělo by to ještě jeden díl.

mysterygirl
27.06.2022 4 z 5

Ctivy pribeh, ale sága to neni ani náhodou.
Sága je romanova kronika pojednávající o osudech nekolika generaci rodu.
Toto byl klasicky historicky romanek

Madelisi
11.06.2022 4 z 5

Německa historická rodinná sága. Trochu mi připomněla Panský dům, kde rovněž mají dvě dcery, z nichž jedna je vážnější a druhá klasická zástupkyně své doby, a k tomu jednoho syna, který se z nějakého důvodu vymyká.

Tato sága je zasažena do pro nás exotického prostředí - oblasti, která je ve své době už přes sto let německá, ale pro nás je téměř osmdesát let polská. Hlavními hrdiny jsou ženy ze šlechtického statku. Tedy z něčeho, co se v našich končinách nevyskytuje. Zahrnutí polského boje proti germanizaci je osvěžující a unikátní prvek.

Zápletka je naprosto obvyklá, hned při prvním setkání dvou postav víme, že nějakým způsobem skončí spolu.

Charlottu jsem měla moc ráda, její sestra Alice mě nesmírně štvala. Baldur pro mě nepochopitelně otočil, jeho konec byl šokující, ale bohužel v odůvodněný kvůli pravidlům žánru. Karol byl chvilkami nesmírně sympatický a chvilkami na zabiti. Nicméně se autorce povedlo docílit toho, že vím, proč se ti dva do sebe zakoukali. U ostatních postav jsem ráda četla jejich osudy, ale bližší vztah jsem si k nim nevytvořila.

Jedná se o moc pěknou oddechovou četbu. Vše podstatné je ukončeno, takže další díl není bezpodmínečně nutný.

Gabusza
03.06.2022 4 z 5

Historická sága ze Západního Pruska z roku 1904. Rodinný statek se dostává do dluhů a Charlotta, dcera statkáře zachraňuje statek tím, že se zasnoubí s majetným vdovcem, kterého ji vybrali rodiče, proti její vůli.

Příběh je oddechový, popisuje hodně i vztahy mezi pány a služebnictvem na statku. Prolínají se zde linky snad všech zůčastněných osob, s tím jsem měla trochu problém, ale kapitoly nebyly naštěstí
dlouhé :)
Je to milé čtení, Charlottu jsem si oblíbila, a to z důvodu, jak dokázala vzdorovat proti společenským mravům a šla si za svým, kór v té době, kdy ženy v rodinách neměly skoro žádný vliv.