Modistky z Tržní uličky

Modistky z Tržní uličky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488923/bmid_modistky-z-trzni-ulicky-aUQ-488923.jpg 4 59 19

Ateliér Rosen série

1. díl >

Kassel, 1830. Dvacetiletá Elisa Rosenová provozuje se svou matkou a babičkou malý modistický ateliér v Tržní uličce. Její kloboukové kreace jsou velice žádané a otvírají jim dveře do nejvyšších společenských kruhů. Tak se Elisa jednoho dne seznámí s mladou Sybillou von Schönhoff, s níž se brzy velmi spřátelí. Když se do Elisy bezhlavě zamiluje Sybillin snoubenec, vede to k těžkému konfliktu, který ji přivede na stopu dlouho střeženého tajemství – což má pro Elisu i pro budoucnost Ateliéru Rosen netušené následky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Die Frauen aus der Marktgasse , 2021


více info...

Přidat komentář
Knihomura
Knihomura
24.03.2024 3 z 5

Celkem slušná, předvídatelná oddychovka.

zdenaR
zdenaR
15.10.2023 3 z 5

Příjemné čtení pro ty, kdo milují rodinné ságy z minulého a předminulého století.
Kniha je čtivá, taková lehká červená knihovna pro odpočinek.


Lucyeinstory
Lucyeinstory
14.08.2023 3 z 5

Od autorky jsem se opravdu dlouho chystala na Panský dům, ale její novinka ho předběhla

Příběh byl fajn, ale musela jsem si ho dávkovat, protože za mě, se tam opravdu moc nedělo. Čekala jsem možná lehce víc akce a intrik, ale ty jsem nedostala. Snad v dalším díle.

Elisa byla zajímavá, inteligentní hrdinka, která neřešila jen svatbu, manžela a děti, byla i hodně svérázná a dokázala si stát za svými názory, což se mi líbilo.

Rozuzlení na konci mě nijak extra nepřekvapilo, ale očekávám, že v dalším díle se toho stane dost, obzvlášť co se týče nového muže, který ji má vstoupit do života

3 z 5
Četli jste nějakou knížku od autorky?

Racík
Racík
05.08.2023 3 z 5

Čtivě napsaná "červená knihovna". Příběh je předvídatelný, ale čte se opravdu dobře. Typická oddechovka na dovolenou -:).

dominika8192
dominika8192
16.06.2023 5 z 5

Nakonec hodně čtivý a zajímavý příběh. Ráda jsem si s Elisou prožila její dobrodružství a líbilo se mi, jak to skončilo. Určitě si přečtu pokračování.

Atara16
Atara16
06.06.2023 5 z 5

Pěkný,čtivý příběh na odpoledne.

zimolka
zimolka
06.06.2023 4 z 5

Opět čtivě napsaný příběh.

petrabohy
petrabohy
04.04.2023 5 z 5

tato autorka nikdy nezklame

Jonna
Jonna
17.01.2023 4 z 5

Ze začátku jsem se vůbec nemohla začíst, ale pak už to šlo samo. V rámci žánru dobře napsaná kniha.

cérka
cérka
16.01.2023 3 z 5

Anne Jacobs píše své knihy i pod dalšími dvěma pseudonymy, a to Marie Lamballe a Leah Bach. Je s podivem, že pokud bych tuto informaci neměla, nikdy bych si tuto tvorbu nespojila pod jednu osobu. Anne Jacobs čtu velmi ráda, o zbývajících dvou to ovšem říci nemohu.
Ateliér Rosen se řadí mezi typickou tvorbu Marie Lamballe, což v mém podání znamená, námět super, zpracování už horší. I v této knize se děj neskutečně vleče a do četby jsem se musela často nutit. Příběh je místy nudný, kýčovitý a nepochopitelný. Přeskočením pár odstavců jsem o nic nepřišla a hlavní hrdinka mě svým chováním neskutečně štvala.
Nicméně, moc se mi líbí námět, doba do které je děj zasazen a v neposlední řadě i obálka knihy.
I když hodnotím 3*, pokračování si určitě přečtu.

Yanny
Yanny
14.01.2023 4 z 5

Další začátek nové série od této oblíbené autorky. :)
A dostala jsem, co jsem chtěla, přesto jsem si to neužila zas tolik jako Panský dům.
Elisa žije v roce 1830 v německém města Kassel, kde je takzvané Hesenské kurfiřtství. Události následují po období Napoleona Bonaparte a jeho bratru Jérôme Bonaparte, který byl na tomto místě králem. To bylo pro mě naprosto super, protože jsem se zase dozvěděla něco nového z historie a úplně mě to přeneslo do minulosti.
Naše hlavní hrdinka Elisa žije se svou matkou a babičkou, otce nezná… Jejich profesí je výroba klobouků a různých doplňků. Být modistkou v této době může být zajímavé, protože se setkáváte třeba i se šlechtou, ale na druhou stranu žádný urozený původ nemáte, takže na vás také všichni takto pohlíží.
Až na Sybillu, která je urozeného původu, ale když k ní začne docházet Elisa s nabídkou pomoci se šatníkem, okamžitě v ní vidí věrnou přítelkyni a rychle se sblíží… jenže Sybilla je zasnoubená, ale její snoubenec se zakouká do Elisy. Zakázaná láska a milostný trojúhelník je na světě? Ano, ale v mezích naší známé Anne Jacobs. Tady převládá více to kouzlo té doby než ta romantika a to mi vyhovuje, ačkoliv chápu, že pro někoho to může být trochu málo emotivní.
Hlavní hrdinka mě vytáčela nějakými svými rozhodnutími, jako by to vypadalo, že vlastně o vlastní štěstí nestojí… Ale tak nějak jsem to přešla, protože mi bylo jasné, že to tam je z nějakého důvodu… A musím říct, že konec jsem nečekala!
Jsem moc zvědavá, o čem bude další díl. Na konci knihy je napsáno „Můžete se těšit na brzké shledání…“ tak se do dalšího dílu určitě pustím. Ačkoliv je fakt, že konec by klidně stačil tak, jak je. Což je určitě pozitivní, protože se do toho můžete pustit i tak, aniž byste měli ambice na celou sérii.
Dávám 4 hvězdičky a fanynkám autorky doporučuju. :)

karamelka33
karamelka33
11.01.2023 5 z 5

Pěkná kniha.

za_ne_ta
za_ne_ta
24.12.2022 1 z 5

Na knize je něco kyčovotého, to se nedalo číst. Vubec jsem to autorce neveřila.

intelektuálka
intelektuálka
05.12.2022 4 z 5

Takové milé předvánoční čtení .... o sympatické Elise, která se ve světě rozhodně neztratí .... o Ateliéru Rosen .... o přátelství ....o lásce ....

Ale také o úkladech....a hledání svých předků -samozřejmě s tajemstvím ....

A závěr otevřený - žeby se chystalo pokračování ?

Doporučím - je to čtení příjemné a optimistické ....

evineckY
evineckY
27.11.2022 5 z 5

Úžasná nádhera a obrovská spokojenost !
Je to klasická historická romance, ale tak krásně napsaná a přeložená,
že se nemůžu dočkat pokračování.
MOC DOPORUČUJI :-)

PS : Zuzanko - gratuluji a hojsa do další tisícovky s tak krásnými knihami :-)

zuzana2599
zuzana2599
25.11.2022 5 z 5

TRAMTADÁ ! ATELIÉR ROSEN JE MOJE TISÍCÍ KNIHA HODNOCENÁ NA DK.
A zrovna to byla taková krása ! Není úplná náhoda, že jsem zrovna tuto knihu četla jako jubilejní, já mám přečteny všechny u nás vydané knihy Anne Jacobsové, autorku mám ráda a její rodinné ságy zvlášť. Na tuto novou ságu jsem se těšila a ona je opravdu skvělá ! Možná, že se mi líbí ze všech autorčiných knih nejvíce. Ateliér Rosen mě doslova pohladil po duši, tak pěkné čtení to bylo. Trošku historie, lásky i romantiky, střežené tajemství, přátelství i láska ke knížkám. Faktem je, že jsem si čtení vychutnávala jako ten nejlepší zákusek. A ty já mám moc ráda. Mňam !
DĚKUJI VŠEM MÝM OBLÍBENÝM I NEOBLÍBENÝM KNIŽNÍM PŘÁTELŮM ZA KAŽDÝ JEDEN PALEČEK ! Mám vás všechny moc ráda, máme stejnou lásku a to lásku ke knihám. VAŠE VÁŠNIVÁ PŘÍTELKYNĚ KNIH - Zuzka !

Kanimůra2
Kanimůra2
16.11.2022 5 z 5

Kdo si oblíbil tuto paní spisovatelku nebude ani tentokrát zklamaný. Velmi čtivé, dopředu předvídatelné, lehce "červené", výstižně popsaná doba. Prostě milé a nenáročné čtení. Nenáročné v dobrém slova smyslu. Všem ženám doporučuju.

Knižní střípky
Knižní střípky
15.11.2022 4 z 5

Byl to opravdu moc hezký výlet do minulosti. A zároveň také velice povedený začátek nové série. Z její tvorby už asi nic nepředčí série Panský dům či Vesnické sídlo, ale MODISTKY mají hodně slušně našlápnuto. Postavy v nich si oblíbíte, stoprocentně nasajete atmosféru doby, musím se znovu opakovat, ale toto autorka opravdu umí. Já u jejích knih opravdu zapomínám na současnost a jsem cele pohlcena danou dobou. Máte-li rádi tvorbu autorky, s MODISTKAMI budete spokojeni.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

nada3314
nada3314
10.11.2022 5 z 5

Pohodlně se usaďte, zachumlejte se do deky, uvařte si nějaký dobrý čaj a začtěte se do této nové knihy od Anne Jacobs. Pokud milujete její Panský dům stejně jako já, budete nadšené i z této nové rodinné historické ságy.

Ateliér Rosen je úžasným začátkem nové série. Autorka umí navodit tu správnou atmosféru, dokonale popisuje prostředí Kasselu a kloboučnického ateliéru, ve kterém se setkáváme s hlavní hrdinkou Elisou Rosen, která je dcerou slavné modistky. Dcera je velmi nadaná a moc ji práce s klobouky baví a naplňuje. Souběhem nešťastných událostí musí Elisa utéct do Frankfurtu a zkusit své štěstí jinde.

Příběh je velmi čtivý, ale plyne pomalu. Doporučuji si na něj vyšetřit čas a nechat se unášet vytříbeným stylem autorky. Přenesete se do doby, kdy ženy neměly skoro žádné práva a dozvíme se, jak byly silné a jak se s touhle dobou uměly vypořádat. Všechny postavy v románu jsou něčím zajímavé a všechny jsem si velmi oblíbila. Konec byl trochu klišé, ale ne zas tak, jak bychom ho čekali. Autorka nám připravila překvapení, které jsem neodhalila a udělalo mi to dobře, že příběh neskončil prvoplánově, ale nějaká ta třešnička na dortu se tam našla. U historických ság, toto očekávám a za tímto účelem je i čtu.

Doporučuji tento román na nadcházející podzimní a zimní večery.

Autorovy další knížky

Marie Lamballe (p)
německá, 1941
2017  75%Panský dům
2018  81%Panský dům a jeho dcery
2019  83%Zlaté časy
2020  83%Nová doba
2019  77%Hortenziová zahrada

Kniha Modistky z Tržní uličky je v

Právě čtených3x
Přečtených83x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených4x
Knihotéce123x
Chystám se číst135x
Chci si koupit34x
dalších seznamech3x