Ženy z rodu Springovcov

Ženy z rodu Springovcov https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400333/bmid_zeny-z-rodu-springovcov-ZFk-400333.jpg 3 175 46

Meg, Jo, Beth a Amy sú sestry. Každá je iná, ale trápia ich rovnaké starosti – otec na misii v Iraku a mama skrývajúca tajomstvo. Túžia po živote, za ktorý sa nebudú hanbiť, celkom inom, aký práve vedú. Pred sebou majú rok, ktorý rozhodne o ich budúcnosti. Najstaršia Meg sa chystá vydať za dôstojníka a vstúpiť do armádnej spoločnosti ako mnohé ženy, ktoré uznáva, ak ju v rozlete nezastavia jej vášeň a reputácia. Beth je usilovná ako včielka, ale bojí sa vychádzať z domu a hrozí sa predstavy, že nikdy nepríde na to, kto vlastne je. Jo chce jednoducho odísť. Kiežby mohla preskočiť maturitu, pretože sníva o živote v New Yorku a kariére novinárky. Chce, aby tu po nej niečo zostalo. Nič ju nezastaví, ani láska. Najmladšia Amy zas s obdivom hľadí na svoje sestry a učí sa od nich, ako nakladať so životom. Ženy z rodu Springovcov sú drzé, romantické aj teatrálne a každá z nich je stratená v snoch o budúcnosti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro děti a mládež

Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

The Spring Girls , 2018


více info...

Charmedka
Charmedka
26.12.2023 2 z 5

Bohužel kniha byla příběhově ale naprosto o ničem. Hlavní postavy jsou puberťačky, čemuž i odpovídá chování a děj, někdy byly holky prostě na facku. Četli jste o roce v jedné rodině, ale nic Vám to nedalo, příběh byl velká nuda a vůbec nechápu, co tím autorka chtěla říci.

mignon
mignon
13.10.2023 5 z 5

Moc se mi knížka líbila, byla čtivá a všechny sestry mě bavily.


ErčaV.
ErčaV.
20.03.2023 3 z 5

Ze začátku mě kniha nebavila a myslela jsem si, že jí odložím. Dala jsem jí šanci. Je to příjemná oddechovka, ale nic k čemu bych se vracela.

lenka7679
lenka7679
27.01.2023 3 z 5

Příběh je vyprávěn očima sester a ze začátku nechápete, jak chce autorka vměstnat do necelých tříset stránek jejich příběh. Nicméně po přečtení mám celkem dobrý pocit, že se jí to podařilo. Kniha je odpočinková a doporučuji ji každému, kdo se chce odreagovat. Nejspíš se budete vzetkat, jak se některé ze sester chovají, ale přičítám to i jiné mentalitě. Za mě kniha splnila přesně to, co měla, vyčistila mi hlavu.

JancaMia
JancaMia
25.11.2022 5 z 5

Variace na malé ženy v moderním hávu.

Kristy.Seb
Kristy.Seb
26.04.2022 3 z 5

Nikdy nikomu nedovolte, aby vás připravil o vaši sílu. Nedovolte, abyste se kvůli někomu cítili neúplní.

Člověk musí poznat, jaké je to nahoře i dole.

Není tvůj úkol být krásná, ale udělat se sebou to nejlepší, co můžeš.

Tak tohle se mi četlo hodně špatně. První půlku knihy jsem se vůbec nemohla zorientovat v postavách. A nějakou hlavní pointu knihy jsem tam prostě nenašla....

Veve11111
Veve11111
18.03.2022 3 z 5

Taká príjemná oddychovka, len nejaká väčšiu, hlbšiu pointu som tam nenašla.

Petkona
Petkona
05.12.2021 4 z 5

Úplně nevím co si o tom mám myslet. Četlo se to dobře příběh rychle ubíhal, ale jinak to bylo docela průměrné. Postavy se někdy chovaly na facku a ťukali jste si na čelo proč se tak chovají, ale je to fajn jako letní oddechovka, ale moc hloubku v tom nehledejte.

anej
anej
15.06.2021 2 z 5

Na této knize mě zaujalo, že je to na motivy knihy Malé ženy pouze zasazeno do 21. století. A protože Malé ženy miluju a hrozně mě baví jak knížka tak filmové zpracování, tak jsem si říkala, že by to mohlo být zajímavé. Bohužel opak byl pravdou. Nejvíc mě bavila dějová linka Jo a Laurieho, ostatní děj kolem byl o ničem, bylo to téměř stejné jako Malé ženy - stejná jména, charakteristika tří ze čtyř sester a hrozný useknutý konec. Zezačátku se mi knížka i blbě četla, tak od půlky už to bylo trochu víc čtivější. Za mě už víckrát ne, raději se vrátím k osvědčené klasice Malých žen. Doufám, že série After od této autorky bude lepší.

Tesset
Tesset
04.05.2021 2 z 5

Tak tohle u Malých žen ani neleželo kromě toho, že si autorka vypůjčila stejná jména. Chování všech hrozné, nemá to ani cenu rozebírat detailněji, protože všechny postavy byly opravdu příšerné. Meredith jako matka, která nechodí do práce a jejíž tři dcery se o sebe starají komplet samy, dělala teda co, že neměla na nic čas? Asi otvírala láhve s vínem. Fakt hrůza, celá kniha. Dvě hvězdičky čistě za tu krásnou obálku, která mimochodem doslova představuje rčení nesuď knihu podle obalu. Naprosté zklamání.

Amy05
Amy05
15.04.2021 2 z 5

2⭐️/5⭐️
Takže jako první se tady musím zmínit, že knížka je inspirována knížku Malé ženy, no... jak bych to označila já, vezmi z toho postavy, zasaď to do současnosti, změň osudy postav a hlavně z inspirativní, dojemné knihy udělej knihu o ničem. Myslím, že už jste asi pochopili, že se mi knížka úplně nelíbila. Jenom tady lehce zmíním, jak jsem se ke knížce dostala. Kamarádka si objednávala knížky a zeptala se mě, jestli si chci něco objednat, a tak přišlo dlouhé přemýšlení, nakonec jsem si objednala Sestry Springovy, protože jsem chtěla zjistit, jak mi sedne autorčin styl psaní, abych věděla jestli se mám pustit do Afteru, paradoxně jsem After přečetla ještě před touto knížkou, ale teď už jdeme na recenzi. Postavy... nejvíc jsem si oblíbila Jo a Laurieho, byli mi asi nejvíc podobní. Meg... celkem jsem nechávala, že když se děj teda odehrává v 21. století, tak jediné, co od života chce, je najít si manžela, mít s nim děti a starat se o domácnost a prostě mi nebyla vůbec sympatická. Beth... v téhle rodině byla něco jako máma, dělala všechno což mě přivádí k jedné věci a to teda jejich matka, všichni tam říkali co by bez ní dělali, všechno dělala Beth a taky byla strašně nesympatická a ty její pravidla WTF... Jinak jsem k Beth měla celkem neutrální vztah. Amy...rozmazlený spratek... takhle na mě Amy působila, ty věci či dělala... K ostatním postavám už nemám co dodat. Děj je v této knížce dost pomalý a celkově je knížka prostě o jedné rodině, úplně vám tady nechci popisovat děj, protože tahle knížka není o ději nebo o zvratech. Moje problémy s touto knihou... 1) v knížce je nám několikrát řečeno, že rodina Springových na tom není finančně nejlíp, přesto mají iPhony a Netflix, protože to přece nutně potřebují... 2) knížka se odehrává v 21. století, jediné co bych k tomu tak sedělo jsou telefony, internet, letadla, auta atd..., přišlo mi to jako 19. století, prostě postavení ženy, všude samé večírky atd... 3) sexuální scény, ani mi nevadilo, že tady byly, ale spíš jaké byly, obě byly úplně nesmyslné a jakože fakt NE. Za mě vám knížku doporučit nemůžu, ale určitě si najde své čtenáře.

Lunacief
Lunacief
09.02.2021 4 z 5

Velmi čtivý, pěkně propracovaný román.

LucySmile
LucySmile
08.11.2020 4 z 5

To už je konec? Přesně tohle jsem si pomyslela, když jsem otočila na další stránku a našla poděkování :D Takhle knížka nemá ani začátek, ani konec. Prostě je o 4 sestrách a jejich rozdílných životech. Někdy se hádají, ale pořád se mají rádi. Dost mi to připomínalo vztah s mojí sestrou. Celkem rychle jsem se začetla a jména mi nedělala problém, jak tu někteří píšou. Čtení jsem si užila. Myslím, že se mi to líbilo víc, než série After. Nebylo to nic světového, jen milé a oddechové čtení během karantény. :)

Olsovcova
Olsovcova
23.10.2020 1 z 5

Kniha mě zklamala. Přišlo mi, že se autorka nemůže rozhodnout, do které doby vlastně příběh zasadit. Přestože je zasazena do současnosti, chování a myšlení postav neodpovídá, je nevěrohodné. Např. kolik dívek v roce 2018 v západním světě se chce v 19-20 letech okamžitě a za jakoukoliv cenu vdát? Navíc je text místy zbytečně vulgární.

Luccinda
Luccinda
19.10.2020 4 z 5

Anna Todd je dost kontroverzní autorka, alespoň co se týče její první série After, která se zapsala do srdcí fanoušků po celém světě, ale nevyhnula se ani drsné kritice. Já jsem After sice nečetla, nicméně kvůli rozporuplným recenzím jsem ke knížce Sestry Springovy přistupovala celkem vlažně a moje očekávání byly dost nízko. Ale možná právě díky tomu jsem si knížku o to víc užila.

Přestože se autorka při psaní inspirovala klasikou Malé ženy, nebudeme předstírat, že v případě Sester Springových se jedná o nějaký významný literární počin. TO FAKT NE! Příběh veškerý žádný, akce nulová, zápletky předvídatelné od začátku až do konce. Sestry Springovy jsou jednoduchá vztahovka, kterou jste sice schopní přečíst za jedno odpoledne, ale za pár dní už si ani nevzpomenete na jména hlavních hrdinek. Ale mně se to kupodivu dost líbilo, hlavně proto, že mi to strašně moc sedlo do nálady.

Takže pokud vám nevadí knížky založené jen na skvěle vykreslených charakterech a rodinných i milostných vztazích, tak směle do toho! Nakolik je to podobné klasice Malé ženy nevím, protože jsem Malé ženy nečetla, ale dost mi to připomínalo knížky Jane Austenové, které jsou také hodně vztahové.

SelenaDemi428
SelenaDemi428
29.09.2020 3 z 5

Knihu jsem si vybrala za účelem odpočinku od fantasy světů a přesně to jsem i dostala. Ze začátku jsem si knihu celkem užívala, prostě jednoduchý děj obyčejných lidí, ale od půlky mě většina postav začala něčím štvát (až na Beth) a měla jsem krizi. Párkrát mi přešla nějaká výrazná chyba v překladu ohledně významu věty, ale to už je vedlejší. I tak ale dávám tři hvězdičky - šla jsem do toho s tím, že to bude průměrné a to také bylo.
P.S. Ale naprosto MILUJU tu obálku ♥.

oblakaknih
oblakaknih
01.09.2020 3 z 5

Tahle kniha mě bohužel velmi zklamala. Nejdřív jsem nevěděla, o čem má přesně být, ale oblíbila jsem si od autorky sérii After, takže jsem ji musela mít. Už to, že je kniha na motivy Malých žen mě trochu zarazilo.
Námět není tedy vůbec originální, celé mi to přišlo až moc podobné a nejvíc mě naštvalo to, že jména většiny hrdinů byla úplně stejná jako právě v Malých ženách. Díky tomu všemu mi kniha připadala jako kopírování klasického příběhu.
To, že se příběh odehrává ve 21. století naštěstí malinko změnilo charaktery postav. Dokázala jsem si je oblíbit a sžít se s nimi, i když mě Amy většinu příběhu štvala. Hodně mě bavilo to, že je v knize více pohledů.
Autorčin styl psaní je moc fajn, kniha je čtivá a i když jsem si příběh neužívala naplno, docela mě bavil.
Po celou dobu čtení jsem čekala, až se v příběhu něco stane. Bohužel mě ale nic nepřekvapilo, v knize nebyl žádný velký zvrat a téměř vše jsem očekávala.
Byla jsem ale zvědavá, jak příběh dopadne. Konec se mi líbil, nebyl identický s Malými ženami a byl přesně podle mých představ.
Přesto ale knihu nemohu doporučit a určitě se k ní nevrátím.

anet.myblog
anet.myblog
11.07.2020 2 z 5

Jelikož jsem od autorky už přečetla celou sérii After, neváhala jsem při koupi další její knihy. Tahle knížka je úplně něco jiného než After, není tak dramatická a plná různých převratů.

. Každou kapitolu většinou vypraví jiná ze sester. Je to spíš odpočinková a příjemná četba, občas nudná a zdlouhavá..

Mnaui
Mnaui
09.07.2020 1 z 5

Nerada nechávám rozečtené knihy, a to byl taky jediný důvod, proč jsem knihu dotahla do konce ...

Ajda300
Ajda300
29.06.2020 odpad!

U téhle knihy jsem vnitřně trpěla a měla pocit, že mou duší trhá smečka rozzuřených hyen. Hrozné. Jo z Malých žen vždy hlásala, jak chce být svobodná a nevázaná, ale Anna Todd vzala všechny její sny a bez milosti je rozdupala. Matka která se vždy o své dcery s láskou starala, je zde opilou troskou, která nechává dělat všechnu špinavou práci Beth.
Opravdu autorce vřele děkuji za zdevastování mé nejoblíbenější klasiky.