Ženy, přemožte stres

Ženy, přemožte stres https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140238/zeny-premozte-stres-140238.jpg 4 6 2

Než stres přemůže vás. Opravdu můžete snížit stres a znovu získat radost ze života. Žena pečující o domácnost, zaměstnankyně, manželka, dokonalá matka - někdy pro vás všechny role, které musíte zastat, již mohou být přespříliš. Známý a mezinárodně uznávaný psycholog Dr. Kevin Leman hovořil s mnoha ženami, které se snažily odolávat stresu. S humorem, odborným vhledem do problematiky a praktickými radami vám pomůže zvládat šest oblastí vašeho života, z nichž pramení stres: děti, zaměstnání, manžel, domácnost, peníze a nabitý rozvrh. Naučíte se: - jak kontrolovat množství stresu, - jednoduché tajemství, jak snižovat stres, - dělat zázraky, když u svých dětí uplatníte kázeň, které učí sám život, - jak se vyrovnat se syndromem dokonalé matky, - jak zvládat dvě směny - v zaměstnání a v domácnosti. Nemusíte podléhat hektickému životnímu tempu. Čas je jednou z mála věcí, které můžete mít ve svém životě pod kontrolou - pokud ovšem chcete. Můžete si ve svém rozvrhu zachovat chvíle, které budou "jen pro vás". Ne proto, že byste chtěla být sobecká, ale proto, že jste moudrá.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Stopping Stress Before It Stops You , 2010


více info...

Přidat komentář

Petrush
27.09.2019 1 z 5

Kniha mi přišla velmi slabá. Základní myšlenka, kterou autor představuje v boji proti stresu, je stanovit si priority a tyto priority dodržovat. Rada je to výborná, ale nevím, jestli je vhodné na ní postavit knížku o 150 stránkách. Příklady z psychologické praxe autora mi občas přišly nevýstižné či nezajímavé. Navíc je potřeba vzít v úvahu rozdílnost amerického a českého životního stylu. Knihu nedoporučuji.

huhuhu
27.09.2019 5 z 5

Knihy K. Lemana jsou sázkou na jistotu. Při čtení této jsem si neustále říkala, že je neuvěřitelné, jak tento psycholog - muž dokonale rozumí ženám. A také jsem si uvědomila, že na tom se stresem vlastně nejsem tak špatně a jak je super, že česká společnost na rodiny nevytváří tak obrovské tlaky jako třeba ta americká. To, co je u nás už nadstandardem (např. mít obrovský luxusní dům, několik super aut), je tam považováno za standard, který každý "musí" mít, i když na to vlastně nemá, za což ale rodina zaplatí (mj.) obrovským stresem. Stejně tak nutnost všech členů rodiny mít spoustu aktivit vede spíše ke stresu atd. Velmi poučné!