Ženy českých panovníků ve faktech, mýtech a otaznících

Ženy českých panovníků ve faktech, mýtech a otaznících https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124101/bmid_zeny-ceskych-panovniku-ve-faktech-m-1nq-124101.jpg 4 16 4

Ženy českých panovníků tvoří rozsáhlé téma, které dosud není historicky plně zhodnoceno. České kněžny a královny tak zůstávají stát ve stínu svých manželů a jen tu a tam se některé z nich vynořují z toku času jako výrazné osobnosti, jimž se skutečně dařilo významně ovlivňovat osudy Českého království. Tato kniha je pokusem nastavit manželkám českých panovníků jakési zrcadlo a poukázat i na určité rozdíly mezi tím, co se o nich odjakživa tradovalo, a historickou skutečností.... celý text

Přidat komentář

LiKa00
12.07.2019 5 z 5

Krásná kniha. Jen na začátku mi přišlo, že se autor věnuje spíše vysvětlování historie než té určitě ženě. Ale za mě super knížka a jsem zvědavá na ty dvě ostatní.

Hospodyňka
10.03.2018 3 z 5

Asi budu zlá, ale přišlo mi to prostě strašně populistické. Autor je velice plodný, když to srovnám s jinými, kteří hledají podklady klidně 15 let, než to seskupí do jednoho materiálu, tak tady je takové množství vydaných knih, že ani není snad možné to vzít do hloubky, což je veliká škoda. Nicméně, kdo se chce dozvědět v relativně útlé knize vcelku hodně informací, tak bude asi spokojen.


Dandulka
21.07.2013 5 z 5

Skvěle zpracované, i když mě trochu zamrzelo, že jen po Johanu z Rožmitálu, manželku Jiřího z Poděbrad. Snad se dočkáme i dalšího pokračování. Moc se těším!

hankam
23.09.2012

Třebaže o ženách českých panovníků není mnoho historických pramenů, mnohé se zde čtenář dozví . Knihu určitě doporučuji.

Kniha Ženy českých panovníků ve faktech, mýtech a otaznících je v

Přečtených29x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x