Žena bližního tvého

Žena bližního tvého https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484020/bmid_zena-blizniho-sveho-bRF-484020.jpg 4 50 16

Co dělat, když se váš dokonalý život začne naprosto vymykat kontrole? Poutavý psychologický thriller Žena bližního tvého nabízí stejné vroucí emoce jako Muž a chlapec v kombinaci s napětím detektivky #smrt všem prasatům, které vám nedovolí knihu odložit. Na první pohled by se zdálo, že Tara Carverová vede dokonalý život. Je to milující matka, manželka a podnikatelka, která provozuje vlastní firmu. Přesně ten typ člověka, vedle nějž byste chtěli bydlet a se kterým byste se mohli stát i nejlepšími přáteli. Ale jaký člověk je Tara doopravdy? Jednoho šíleného večera se totiž Tara rozhodne tohle všechno ohrozit. Její perfektní život se rázem změní v noční můru, když jí ženatý muž, s nímž strávila jedinou noc, řekne, že s ní chce mít vážný vztah. A že ji ani její milovanou rodinu nenechá na pokoji, dokud mu neřekne ano. Zdá se, že z téhle situace je jen jedna cesta ven. A ta cesta vede přes vraždu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Your Neighbour’s Wife , 2021


více info...

Přidat komentář

Leena
04.04.2024 2 z 5

Po celou dobu čtení jsem byla napjatá, kdo za tím vlastně stojí.
Pak mě nemile překvapilo, že vinu vzal na sebe někdo jiný.
A ten konec byl jak z červené knihovny, ten se mi nelíbil.
A viník vyvázl bez potrestání.

Pavlína2019
10.10.2023 5 z 5

Velice zvláštní kniha.

Není to klasická detektivka, ačkoli něco z toho tam je.
Není to klasický thriller, ačkoli také.

Cítím to tak, že je neuvěřitelně lidská a citlivě napsaná.
Dokonce jsem pociťovala zvláštní mrazení po dočtení knihy. Ne z důvodu nějakých hrozných a krvavých věcí, které by tam snad byly.
Je v ní ohromné množství myšlenek a zamyšlení o manželství, o životě, o citech.

Hodně tu platí, že žádná postava není černá nebo bílá.
Může se zdát, že má trochu banální děj, ale tak to není.

Řekněme banální nevěra způsobí různé zvraty, člověk do poslední chvíle neví, jak vše vlastně bylo.

Kniha je velice zajímavá, moc se mi líbila.
Rozhodně ji doporučuji.


malina097
23.05.2023 3 z 5

Viděla bych to tak na střední průměr,začátek se mi líbil, tak to někdy v životě chodí,chvilka rozmaru a pak veliký,ale hodně veliký průšvih který se nemusí již nikdy napravit.Tara se musela hodně zapotit,když to prasklo,no a pak byla knížka tak nějak normální nic prevratneho,dočetla jsem dokonce.

Valentin08
16.08.2022 1 z 5

Vážně jsem to chtěl dočíst do konce.....na dvousté straně jsem to vzdal. Četl jsem od Parsonse všechny knihy a vždy byl nadšený. Nechápu co se stalo že napsal tohle. Možná jen nedokážu vstřebat mentalitu Londýňanů z vyšších vrstev. Je snad chyba ve čtenáři? Možná..........

jan37
26.07.2022 1 z 5

Všechny postavy se tam chovají jak dementi. Jedna hvězda za hudební vkus hlavního hrdiny. Nedoporucuju a to mám ostatní knihy autora (serie max wolfe) moc rad

Mg222
24.07.2022 1 z 5

Konec byl hodně divný, jak z červené knihovny. Škoda.

Aghatte
09.07.2022 1 z 5

Moc se mi to nelíbilo, střídání vypravěčů nemám ráda, navíc Tara byla vypočítavá mrcha, která nechápe, že člověk nemůže stále jen brát, musíme taky dávat. Jízdenku si sice koupila sama, ale odskákali to jiní a někteří obrazně i doslova naskákali pod vlak. Hepík nebyl na místě, a řešit problémy vraždou, to by nás tady mnoho nezbylo. Zlo nebylo potrestáno, a moje sympatie si okecáváním na 400 str. nezíská. Vracím do knihovny a nikdy se ke knize nevrátím.

WaN635
04.07.2022 2 z 5

No, mě se to moc nelíbilo. Nějak mi to neutíkalo, děj se mi táhl až někdy k polovině knihy. Potom se to zlepšilo, ale ne o moc. Co se mi líbilo, bylo to, že kniha byla vypravena ze dvou pohledů ústředních postav.
Kniha mi nepřišla jako thriller, ale jako psychologické drama. Tak jako tak, mi Tara nepřišla vůbec sympatická, její myšlenkové pochody mě nebavili. Christian byl pro mě zajímavější, ale ani jeho jsem moc nechápala. Za mě nuda.

cornetka
22.03.2022 5 z 5

Za mě pěkné, svižné, čtivé.

eva3992
13.03.2022 3 z 5

Tara, úspěšná mladá žena, podnikatelka, matka a manželka. Žije svůj spokojený život, vede firmu, která ji vzkvétá pod rukami, má milujícího manžela Christiana, který se rozhodl zůstat doma a věnovat se synovi a domácnosti. Ač jí nic nechybí a vše je naprosto v pořádku, na své služební cestě podlehne charismatickému muži a má s ním krátký románek. Tím to ovšem neskončilo a on ji začne pronásledovat, chce ji získat pro sebe a rozbít její rodinu. Je z této situace nějaké rozumné východisko?

Příběh je vyprávěn z pohledu obou hrdinů – Tary i Christiana, můžeme tak sledovat jejich vývoj, jejich pocity, myšlenky a zároveň odhalujeme, co kdo vlastně ví a co kdo provedl. Autor zde postavy skvěle vylíčil, ukazuje jejich povahy i tajná přání. Věřím, že Christiana si zamilujete, avšak Tara si Vaši oblibu nezíská.

V příběhu se často vracíme do minulosti, abychom pochopili různé souvislosti a hlavně to, proč se tak kdo chová. Seznámíme se tak s Tařinou rodinou, jejím životem za svobodna i to, jaký měli vztah s Christianem, než se vzali.

Ze začátku je kniha pomalejší, postupně to nabírá spád, i díky krátkým kapitolám. Ke konci si můžeme myslet, že už přeci víme, jak to celé vlastně dopadne, ale autor si s námi chce ještě pohrát a celé se to začne ještě komplikovat.

V příběhu mě moc bavily časté zmínky o hudbě a různých kapelách ze sedmdesátých let, jelikož mám takovou muziku ráda, tak jsem si to moc užívala.

Tolik k těm kladným věcem, bohužel jsem však s knihou měla hned několik problémů. Vůbec mi to nepřišlo, že je to thriller, ale spíše psychologický rozbor jedné rodiny, jak souvisí výchova s chováním v dospělosti, jak nás ovlivní to, kde žijeme. Na můj vkus čtenář v knize víc moc věcí dopředu a chybí tedy napětí, co bude dál. Bylo to celé takové okaté, kolikrát by stačil jen náznak, aby to dostalo větší grády. Na mě to prostě bylo málo napínavé.

Bylo to moje první setkání s autorem a bohužel zřejmě i poslední.

Ivuska.09
12.03.2022 4 z 5

Pokud máte rádi psychologické thrillery, nenechte si tuto knihu ujít. Autor si se svými čtenáři pěkně pohrál. Dokud příběh nedočtete, nebudete si jistí, jak to všechno bylo. A to je záruka toho, že ho budete jen těžko odkládat. První polovina mě bavila o něco více, byla svižnější. Proto strhávám jednu hvězdu, ale i tak za přečtení tento thriller stojí.

evaval
11.03.2022 5 z 5

Autora Tonyho Parsonse asi není třeba u nás představovat. Po přečtení knihy Žena bližního tvého jsem se rozhodla podívat se i na jeho životopis. Vždycky mě velmi překvapí, že muž, jako autor, jako spisovatel dokáže věrně a poutavě popsat složité vztahy mezi mužem a ženou, chci se pak o něm dozvědět víc. Kniha se četla moc dobře, střídalo se v ní menší množství postav a neměla jsem problém se v ději zorientovat. Postavy vám postupně dávají nahlédnout do své mysli, vyvíjí se a drží vás v napětí. Střídání kapitol a pohledy ze strany muže a ženy byly skvělé.
Kniha je velmi poutavá a jakmile se do ní pustíte, začtete se a zjistíte, že už jen otáčíte stránky a čtete a čtete, protože chcete vědět, co bude dál a jak to celé skončí.
Tara na první pohled vede dokonalý život. Má skvělého a chápajícího manžela. Zdravého syna, vybudovala firmu a daří se jí. Má snad všechno, co si může každý člověk od života přát. Když se rozhodla začít podnikat, její manžel Christian ochotně zůstane doma a začne se starat o jejich syna. Dělá vše, co je třeba, aby domácnost fungovala. Kolik je takových můžu, kteří rádi a dobrovolně zůstanou doma a přenechají vydělávání peněz své manželce a necítí se odstrčení. Začnou se věnovat péči o dítě, čtou mu pohádky, venčí psa a dělají své ženě doma zázemí. Tohle všechno jako rodina mají a jsou šťastní a spokojení. Ale rovnováha v jejich životě je křehká a všechno změní jedna služební cesta Tary a náhle se celý jejich život začne hroutit, jako domeček z karet.
Co vede vyrovnanou, silnou a spokojenou Taru k tomu, že ohrozí vše jednou neplánovanou nevěrou. Proč se nechá zlákat mužem, o kterém nic neví, nezná ho a během okamžiku se rozhodne vše hodit za hlavu. Co vlastně ji k nevěře vedlo? Nemůže se vymlouvat na nespokojenost se svým životem, na to, že jí něco chybělo, že se ji nedařilo, že ji manžel nechápal. Všechno přece fungovalo, nebylo nic, co by se dalo jejich životu vytknout. Manžel ji miluje, ona jeho taky, mají syna. V práci se ji daří, vydělává, firma funguje. Tak proč se rozhodne všechno ohrozit? Prostě se stalo a bere to jako jednorázový úlet, který se stal a otáčí list. Jenže ono to nepůjde. Muž, s kterým strávila jednu noc má jiné plány. Všechno se začne komplikovat a Tara brzo zjišťuje, že udělala obrovskou chybu, která bude mít nedozírné následky nejen pro ni, ale pro všechny její blízké.
Co jsme ochotni riskovat pro chvilkové potěšení? Kam až jsme schopni zajít, aby jsme sebe, své blízké ochránili? Věřte, že tato kniha vás pohltí a vy budete číst a do poslední chvíle budete v napětí, jak to vlastně celé bylo. Kdo do celé situace nakonec zasáhl, kdo udělal tu poslední tečku. Kam až jsme ochotní nechat zajít psychické týrání a vydírání, kde máme své hranice?
Já dávám knize plný počet bodů a pokud se chcete odpoutat od každodenních starostí, od tohoto světa, věřte, že nešlápnete vedle. Já vím jediné, už teď se těším na další autorovu knihu.

cepina
05.03.2022 5 z 5

Velmi poutavý a čtivý thriller z rodinného prostředí, který se hemží polopravdami a tajemstvím.
Psychologický thriller ve spojení s románem o síle lásky a poutu rodiny.
Kapitoly jsou krátké, což mi vyhovuje a líbí se mi střídání pasáží z pohledu Tary a Christiana.
Postav je tu méně, takže se v nich čtenář neztrácí a dobře orientuje. Jsou zde dobře vykreslené, v průběhu knihy se vyvíjí a mění.
Tara od začátku působí dojmem rozmazlené paničky, která neví co chce. Moc mi k srdci nepřirostla.
Zato Christian je sympaťák s velkým srdcem a ochránce rodiny.
Kniha začíná Tařinou pracovní cestou do Tokia, kde se seznámí s charismatickým cizincem a neodolá mu. Díky příležitosti a mírné opilosti spolu skončí v pokoji. Tara si ale až pozdě uvědomí, co všechno by mohla ztratit a dál nechce dál v intimním vztahu pokračovat. Má krásnou rodinu, hodného manžela a malého synka. Jenže Jameseovi se pokračovat chce a to velmi a začíná Taru schválně psychicky týrat a vyhrožovat jí. Tara se začíná bát, že se úlet provalí a rodina se rozpadne. Jak z toho ale ven? Vraždou?
Navíc se jí v práci přestává dařit, schválně jí někdo hází klacky pod nohy, Christian začíná něco tušit...
Nic nejde tak, jak by si Tara přála.
Knížka se mi četla velice dobře, měla jsem ji přečtenou za tři dny.
Částečně jako ze života, na druhou stranu ne zcela reálná, alespoň z mého pohledu.
V knize se střídají pasáže pohody a klidu s napětím a zvraty. Do poslední stánky jsem byla napjatá, kdo je pachatel a jak to dopadne.
Chvílemi jsem byla na vážkách, autor si mě pěkně povodil. Myslíte si, že už je vše jasné, ale není, nenechte se zmást.
Od tohoto autora jsem zatím nic nečetla, je třeba to napravit, určitě si od autora knihy brzy zase něco přečtu.
Musím říci, že knížku jsem si užila do poslední stránky, kniha mě bavila a příběh mě zaujal.
Dávám plný počet hvězdiček, za mě spokojenost.

Pípasek
04.03.2022 5 z 5

Jak si někdo zbytečně dokáže zkomplikovat spokojený rodinný život? Přesně a výstižně je v této knize, která Vás jistě pobaví

Zzofinka
31.01.2022 5 z 5

Knížka mě bavila moc, bylo to napínavé, do poslední chvíle jsem nevěděla, jak to bylo. Už se těším, až si od Tonyho Parsonse přečtu něco dalšího.

Kanylka
24.01.2022 2 z 5

O rodinném štěstí, lásce a nevěře...A co se děje po ní....Kdyby tak autorka na místo 392 stran smrskla knihu na polovinu, bylo by to fajn čtení.

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Tony Parsons
anglická, 1955
2018  73%# Smrt všem prasatům
2019  81%Třináctá oběť
2019  80%Spolek katů
2021  84%Posedlost
2001  76%Muž a chlapec

Kniha Žena bližního tvého je v

Přečtených61x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce101x
Chystám se číst36x
Chci si koupit6x