Žeň českého humoru

Žeň českého humoru https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59461/mid_zen-ceskeho-humoru-7TF-59461.png 3 7 2

Kniha obsahuje několik desítek humorně a satiricky laděných povídek autorů, jako Haška, Poláčka, Laciny či klasiků vážné literatury, Nerudy, Čecha, Čapka, a dalších.

Žánr:
Humor , Povídky , Literatura česká

Vydáno: , Práce
více info...

Přidat komentář

Corso
01.08.2023 3 z 5

Z antikvariatu vydanie 1949. Potesil ma archaicky sloh, slova, napodiv bude vo mne kus cecha lebo.. lebo tu kulturu clovek cez knihy, preklady, filmy a televiziu dostaval do krvi dennodenne... a lebo mi citat taketo veci nerobi najmensi problem. Ba priam si to viem uzit. Aj ked, maloco mi prislo svojim nametom alebo situaciou vtipne. A v prvom rade som to kupoval ako humornu knihu na chvile oddychu. Holt ina doba, iny humor. Ine veci boli ludom vtipne. Pripadne ine veci sa satiricky slahali. Takze kniha je skor taka citanka aj s celkom dostacujucim poznamkovym aparatom na konci o autoroch, o ktorych aspon polovici z nich som nikdy nepocul. Nieco som teda cital s hlbokym zaujatim, nieco som len tak odpolky preletel, ked uz som videl aka ta poviedka je a aky ma nadych.
Zaujimalo by ma, ci sa niekedy dozijem aj Zatvy slovenskeho humoru :) Par tipov by som mal.

Zelený_Drak
06.05.2015 2 z 5

Na takovýchlech výběrech oceňuji, že člověka v krátkosti seznámí s méně známou tvorbou znýmách autorů i s nějakými dnes již zapomenutými autory. Něco je lepší, něco horší, ale celkově to je fajn. Na tři hvězdičky to není především proto, že takový výběr zase netřeba mít doma, to je lepší si půjčit, vytipovat si nějaké autory a zase vrátit.