Hromoklín

Hromoklín https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36589/bmid_hromoklin-ZWJ-36589.jpg 4 55 9

Země upírů série

< 3. díl >

Je čtyřicátý osmý rok Karského zřízení. Karané nastolili na Zemi tyranii – zdecimované lidstvo tak přežívá pouze z rozmaru krutých vládců. Hnutí odporu se však pokouší získat planetu zpět. David Valentin, příslušník kasty elitních agentů, se v nepřátelské uniformě nachází na palubě Hromoklínu, starého dělového člunu, aby přivezl dávno zapomenutou zbraň, která by mohla Rozparovače porazit. Nový úkol Davida zavede na karibské ostrovy, kde společně s korzáry a partyzány bojuje s Karany, Rozparovači a renegáty. Návrat domů je však trpčí než vše, co doposud zažil.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Triton
Originální název:

Tale of the Thunderbolt , 2005


více info...

Přidat komentář

kuruteku
12.08.2021 4 z 5

David Valentin se z infiltrace pro-Karenského vojska dostane na loď - ledoborec Hromoklín, kterou málem nezíská (ani pomoc strojníků v čele s Náčelníkem, poručíka Posta, Anh-Kha s jeho Šedivými), až teprve korzáři převáží boj na jeho stranu.
Přes svržení Karana na Hispaniole se dostane na Haiti ke karanskému odpadlíku (konečně vysvětlení rozdílu mezi Karany a Osvětlenými) a účinným zbraním proti Rozparovačům. A odvděčí se Dominikánským povstalcům.
A pak už cesta domů, přes Texas na Svobodná území, kde vše začíná vlastně nanovo.
Výborným momentem jsou krysokrálíci a inteligentní sloni s dvěma choboty.
Celkově staré známé (což není chyba), jen s mnoha lidmi je zacházeno jako se spotřebním zbožím na cestě (jatka, jatka, jatka), ale to už k této sáze patří.

denniys
23.01.2021 5 z 5

Země upírů ode mě poprvé dostává 5*.. Hromoklín je skvělý!! Námořního prostředí jsem se obávala, ale bavila mě každá stránka.. Valentin a Ankha jsou skvělí parťáci, Malii jsem si oblíbila ihned a jejich příběh mě chytil za srdce. Prostředí Karibských ostrovů po invazi nemá chybu, stejně tak zjištění co je zbraní proti karanům.. V knize je od všeho něco - přátelství, láska, zrada, válka.. A závěr knihy? Na ten nemám slov..


ludek.n
17.04.2019 4 z 5

Nevím, proč mám takový problém se do Knightových dobrodružství v Zemi upírů pořádně začíst. Vždyť všechny ingredience, z nichž Knight vaří svou polévku, jsou v naprostém pořádku. U předchozích dvou knih této série jsem neustále vypadával z rytmu a nedokázal jsem se naladit na tu správnou vlnu. Hromoklín toto prokletí snad konečně protrhl, i když ani v tomto případě nebylo vítězství tak docela přesvědčivé. Ztráta soustředění a zatoulání myšlenek se mi při plavbě Hromoklínu děly méně než u jeho předchůdců, nicméně ani třetí návštěvě Země upírů jsem tak docela nepodlehl. Uznávám, že dějová linie je mnohem sevřenější a gradace je konečně postupná a symetrická, ale stále jsou tu momenty, které působí samoúčelně a vytrženě. Například výprava do San Dominga jako by patřila do úplně jiné knihy a její přispění do osnovy příběhu je nulové. To už ani nemluvím o surovosti některých scén. Abych ale jenom nehanil, z větší části jsem se s Hromoklínem bavil a užíval si napínavou plavbu. Takže čtyři hvězdy, ať mě vezme čert… pardon upír.

renefer
03.01.2018 4 z 5

Kdyby nebylo toho konce, dala bych i pět hvězdiček. Ale celou knihu se pachtí za svým cílem a proč? Jen aby to dopadlo, jak to dopadlo. Ach jo...

kalache
20.11.2015 4 z 5

...dobrý rozparovač,mrtvý rozparovač,howg...

Richie1
14.01.2015 4 z 5

Další díl série rozhodně nezklamal a drží si vysokou úroveň. David Valentin poznává nové země, opět bojuje proti karanským vládcům a když už se zdá, že lidstvo získává mocnou zbraň proti upírům, tak dochází k překvapivému zvratu ...
Po tomto dílu jsem nemohl jinak než toužebně očekávat další :-)

Blood_Ice
08.09.2013 3 z 5

Prozatím nejslabší díl z celého cyklu Země Upírů. Děj nemá téměř žádné odbočky od hlavního cíle. Napětí z knihy tak nějak vymizelo a nechalo za sebou jen slabý opar předešlých dvou dílů. A na naději na strhující konec si nechte zajít chuť, jelikož ten odsouvá tento díl ještě hlouběji pod úroveň Vlka i Kočky. Nicméně neodsuzuji Hromoklín do totálního odpadu, jak by se mohlo zdát. Jen velice polevil z předešlých brilantně napsaných knih a je tedy pro mě trochu zklamáním. Snad Povstání opět nabyde zašlé slávy.

anishta
21.08.2013 5 z 5

Tak jak se mi líbily předchozí díly, tak tenhle je zatím pro mě nejlepší... Mám ráda námořní příběhy a tady se objevila perfektní kombinace všeho ("upíři",akce, nějaká ta láska, moře, zrada - paráda)... :D Sice jsem se jednu dobu lehce vrátila do Narnie, ale i tak super...:D A nakonec když už bylo vše moc růžové rána pod pás... Největší spokojenost z mé strany...

CGY
07.01.2011 5 z 5

Vynikající a důstojné pokračování předchozích dílů. Při čtení jsem měl krajinu takřka před očima. Téměř jsem cítil pachy a vůně. Přesunutí děje do Karibiku dodal příběhu šťávu. Se závěrem se napětí stupňovalo, že by se dalo krájet. Moc se těším na čtvrtý díl. Uděluji plný počet a doporučuji.

Štítky knihy

boj o přežití mimozemšťané postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Eric Eliot Knight
americká, 1965
2008  80%Vlk
2009  81%Kočka
2010  81%Hromoklín
2012  76%Pátrání
2011  85%Exil

Kniha Hromoklín je v

Přečtených99x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce79x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x