Exil

Exil https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125713/bmid_exil-125713.jpg 4 34 7

Země upírů série

< 5. díl >

Okupace Země Karany trvá již půl století. Po odvážném Valentinově povstání uštědřily spojené armády Texasanů a Jižního velení první významnou porážku mimozemšťanům. Major David Valentin, příslušník Hnutí odporu a velitel Divočáků, se stává hrdinou boje za osvobození USA. Jenže mocný nepřítel ve vlastních řadách proti němu vznese vážné obvinění. Zraněný William Post požádá Valentina, aby našel jeho manželku, která zmizela v temnotě Karského zřízení. S pomocí starých přátel a nových spojenců Valentin sleduje její stopu do záhadného a silně střeženého zařízení v Ohiu. To, co tam najde, jím otřese až do morku kostí…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Triton
Originální název:

Valentine's Exile , 2006


více info...

Přidat komentář

kuruteku
06.09.2021 5 z 5

Když to nejde uvnitř, půjde to venku. Nepřítel jsou Karané, Martinez je jen hnida na vrchu. A daný slib je příkaz + kamarádi jsou nejvěrnější spolubojovníci. Zajímavý moment je v závěru - něco jsem čekal, ale tohle ne. Už se těším na poslední díl.
Netušíte, proč nebyly přeloženy další knihy?

denniys
31.01.2021 5 z 5

Pátá nálož Davida Valentina.. Ani Exil neztratil dech, drží tempo, napětí i emoce, zůstávám u plného počtu hvězdiček.. závěr knihy je mírně zarážející, takže netuším co očekávat od dalšího dílu..


ludek.n
23.04.2019 4 z 5

Po páté se společně s Davidem Valentinem, toho času v hodnosti majora a s přívlastkem hrdina boje za osvobození, vydáváme do Země upírů. A stejně jako v předchozích knihách nás čeká poměrně přímočarý a jednoduchý příběh bez ohromujících dějových veletočů nebo nějakých významných odhalení. Kupodivu to tentokrát funguje docela dobře a příběhu nelze upřít i jistou dávku napětí. Dokonce se objevuje přesně tam, kde ho člověk očekává. Knight dost možná poprvé v této sérii zapojil i emoce, takže celé to dobrodružné putování Davida Valentina do exilu má najednou švih a říz, jež chyběly jeho předchůdcům. Exil je skutečně natlakován o něco více než ostatní knihy série, trochu ho však sráží ona prostota děje a strohost nápadů. Jinými slovy Knight nevymýšlí nic nového, ale jako pověstný švec se drží svého kopyta. Je to dobře i špatně. Čtenář ví na čem s Knightem je a co dostane s každou další knihou do rukou, na druhou stranu zde hrozí sklouznutí k nudě a stereotypu. Exil se této hrozbě vyhnul, tak uvidíme, co bude se Zemí upírů dál.

Charmedka
12.03.2016 4 z 5

Stále sérii považuji za spíše chlapskou záležitost a i přesto, že se mi předchozí díl líbil a byl zatím nejlepší z celé série, do pokračování jsem se opět musela nutit. Na tuhle sérii musím mít fakt náladu a čtení vyžaduje maximální pozornost.

Hned od první stránky se vrháme do akce a boje na život a na smrt. Těchto bojů už pak v knize moc nenajdeme, vlastně spíše až na konci, ale přesto mi kniha přišla napínavá a tenhle díl mě bavil nejvíce ze všech. Kniha není nijak akční, až na výjimky, přesto mi přišla napínavá.

Richie1
14.01.2015 4 z 5

Po úspěchu povstání proti části karanských vládců je však David Valentin nespravedlivě obviněn a musí se stáhnout do ústraní. Nevzdává se však svého boje proti upírským vládcům a snaží se aspoň pomoci svým přátelům, kterým upíři ublížili. Vydává se na další dobrodružnou misi do území upírů ...
Knightova sága o mimozemských upírech pokračuje dalším skvělým dílem.

Blood_Ice
08.09.2013 4 z 5

No možná je to tím, že jsem jí četl během psaní bakalářské práce a příprav na státnice, ale přišlo mi, že se děj pohupuje z hluchých pasáží do napínavé akce. Takže výsledek je trochu zmatený a nevím jestli mám dát 4* nebo radši jen 3*....

dusan122
16.03.2013 3 z 5

Další pokračování boje lidstva proti mimozemské civilizaci.Odkrytí nových tajemství.