Země šotků

Země šotků https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80853/zeme-sotku-80853.jpg 3 14 1

DragonLance - Předehry série

< 2. díl >

Šotek Tass Bosonožka je polapen trpaslicí Gizelou, která ho má dopravit do rodného Šotčína, aby splnil svatební slib. Po Tasovi však začnou pátrat i jiné bytosti, protože má být majitelem druhé půlky mapy, na které je označeno místo pokladu. Na své cestě do Šotčína jsou Tas a jeho strážce uneseni gnómy, které chtějí Tase vycpat do svého muzea živočichů, sleduje je zlý půlork, který zabije Gizelu, dostanou se do tajemné věže, kterou hlídá obr. Tas objeví tajemství pokladů a setká se svou nevěstou, kterou si nakonec vezme jeho strýc. V druhé části fantasy příběhu, který se odehrává před vypuknutím dračích válek, sledujeme dobrodružství šotka Tase... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Návrat
Originální název:

Kendermore , 1989


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
26.03.2019 odpad!

Než jsem se do téhle knihy pustil, měl jsem neblahé tušení, které mě od jejího čtení odrazovalo a které se do puntíku vyplnilo : Jak už název vypovídá, kniha je hlavně o šotcích a ti jsou zde prezentovaní jako infantilní dementi, kteří jen kradou, dělají nelogické pitomosti a otravně slovíčkaří a řeší nesmysly, což má asi působit hrozně vtipně, ale místo toho je to jen neskutečně otravný humor bez vtipu, který je neuvěřitelně trapný už po prvním odstavci. Tím horší je potom fakt, že si ho budete muset v nezměněné podobě "užívat" ještě dalších 342 stran.

Postavy v téhle knize jsou všechny takové - nesmírně trapné, infantilní, otravné a idiotské, nezáleželo mi ani na jedné z nich a dokonce i příběh se hodně rychle rozmělnil na otravné bůhvíco, které nevede odnikud nikam. Ale mě to bylo už stejně jedno. Knihu jsem dočetl mechanicky. Kde nic není, ani smrt nebere. Tohle je totální škvár.

Autorovy knížky

Mary Kirchoff
americká
1999  66%Země šotků

Kniha Země šotků je v

Přečtených22x
Doporučených2x
Knihotéce31x
Chystám se číst4x
Chci si koupit6x