Za hranice kráľovstiev

Za hranice kráľovstiev https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389459/bmid_za-hranice-kralovstiev-T5r-389459.jpg 5 205 40

Rozprávkami sa to len začalo! Maskovaný muž je na úteku a Veľrada víl neverí, že by pre krajinu príbehov mohol predstavovať vážne nebezpečenstvo. Alex a Conner sa preto musia opäť spoľahnúť len sami na seba a svojich najlepších priateľov: Zlatovlásku, Jacka, Červenú čiapočku a Matku hus. Nepriateľ totiž ovláda mocné kúzlo, pomocou ktorého dokáže každú knihu premeniť na portál a vstúpiť do jej sveta. Začína tak zhromažďovať armádu tých najhorších literárnych zloduchov, ktorí sa kedy v knihách objavili, a pripravuje útok. Súrodencov Baileyovcov a ich priateľov čaká dobrodružná cesta za hranice kráľovstiev: naprieč krajinou Oz, fantastickou Krajinou-Nekrajinou, ríšou kráľa Artuša, Alenkinou krajinou zázrakov...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

Beyond the Kingdoms , 2015


více info...

Přidat komentář

Lovehorses365
23.02.2024 5 z 5

Milujuuuu!!!

slay_girl
08.01.2024 5 z 5

BOžžžžííííí


AlexandraBane
10.12.2023 5 z 5

Od pohádek k dobrodružství. Další úžasný zážitek

alibaba72
22.04.2023 5 z 5

Nejlepší čtení na překonání čtecí krize :-)

Péťa86
07.02.2023 5 z 5

Krásný zážitek. Kniha má zápletku a super příběh, který tu není. V tomto díle se prolínají pohádky ještě více. Doporučuji však díly číst ve správném pořadí.

Josh
31.10.2022 4 z 5

Z pohádkového k dobrodružnému, ze světa dětí ke světu mládeže. Z pohledu autora je zřejmé, že hrdinové děti vyrostli v mladé lidi a tak mají i pro děj nové, jiné „starosti“. Na svět se dívají už nejen očima postav z pohádek, ale také z dobrodružných příběhů pro starší děti. Tento díl potvrzuje potemnění, jež naznačil 3.díl a zdá se mi překombinovaný. Mít pro čtenáře stále dost fantazie i zábavy, které jsou „vodou na mlýn“ touhy číst dál je velký úkol, a není o počtu stran.

Astridka
27.06.2022 5 z 5

Kniha mě na začátku zaujala, ale pak byly chvíle (bylo jich hooodně málo), které mě nebavily, ale knize dávám i přesto pět hvězdiček a knihu rozhodě doporučuju. Její čtení byl
dalšívelký zážitek. :) :D :)

janasim
20.05.2022 5 z 5

Už si připadám hloupě, když neustále vychvaluji tuto sérii, ale ona je opravdu úžasná a každý díl přinese něco nového, skvělého. Jen tentokrát už jsme se dostali do temnějších vod a protože dceři je osm let, nejsem si úplně jistá, že by zvládla i další díly bez nočních můr a tak ji možná do dalších dílů nechám dorůst.

knihomolkaMist
15.04.2021 5 z 5

Další díl a další skvělý zážitek. Skutečně by mě zajímalo, jak autor dělá, že čtenáře ten svět po chvíli neomrzí. člověk by si řekl, že už nemůže přijít nic lepšího. To je ovšem chyba.
Miluju to! Jsem neskutečně vděčná, že jsem na tuto sérii narazila, protože tohle... Tohle bylo skvělé!

DK197
05.04.2021 5 z 5

E-KNIHA: Jestli mě něco na předcházejících dílech mrzelo, tak to, s jak málo pohádkovými postavami jsme dlouhodobě ve čtenářském styku. Zůstávají nám v podstatě ty, se kterými jsme se seznámili první díl. Ostatní příběhem proletí - buď jako součást historie, nebo současnosti. Což považuji za jeden z promarněných potenciálů. Na dalších postavách přece jdou vystavět nová dobrodružství. Jenže kde je pořád brát, když autor svět vystavěl a doteď s ním pracoval tak, jak pracoval. Naštěstí pro čtenáře si s tím šikovně poradí a vydá se za hranice království. Do míst, kde může nechat ožít nové postavy a situace. Což je přesně to, na co jsem se těšila od zavření prvního dílu. Přijde mi to nápadité, vtipné, zajímavé. A navíc mě to přesvědčilo, že bych si měla někdy konečně přečíst "Čaroděj ze země Oz" (a to i přesto, že její děj tato kniha v několika momentech vyzrazuje - tak pozor na to, pokud se na Oz také chystáte a nemáte rádi spoilery - tomuto dílu se vyhněte.) Za mě jednoznačně skvělý, druhý nejlepší díl. Jsem ráda, že pod autorovýma rukama ožil Oz i Nezemě a spousta dalších, ačkoli jen na chvíli. Za mě spokojenost.

Katie*
17.01.2021 4 z 5

V jeden okamžik mě čtvrtý díl Země příběhů dokázal chytit a stránky mi velice rychle mizely před očima. Jakmile ale naši hrdinové dorazili do Země Oz, mé chvilkové nadšení pominulo. Myslela bych si, že cestování do dalších známých literárních míst mě bude bavit, ale něco mi tam vadilo - možná to, že novým záporákům: Srdcové královně, Prohnané čarodějnici ze Západu a Hookovi, nebyl dán moc velký prostor... nebo to byl Colferův styl psaní, který mě už tolik nedokáže zaujmout. Spíš asi jde o kombinaci obojího. Sérii Země příběhů chci samozřejmě dočíst až do konce, ale už na sobě začínám pozorovat, že mi vadí, jak rychle se některé věci vyřeší a silněji vnímám, že jsem prostě mimo tu cílovku. Dávám 4*, protože se mi líbí, jak si Colfer pohrává se známými příběhy a že přišel i s dobrými zápletkami (ačkoliv žádný "wow efekt" se u mě nekonal). Jsem taky zvědavá, jak bude příběh pokračovat dál, bohužel ale ne natolik, abych po pátém dílu sáhla okamžitě po přečtení Za hranice království...

roman9276
16.11.2020 4 z 5

Tenhle díl byl za mě asi nejslabší, nevim, zda to bylo cestováním do klasických děl, protože postavy mě moc nenadchly. Robin Hood, jako ty vole, co to mělo jako bejt? :D Ale rozvinutí postav a zápletky mě velice bavilo.

Fortuna7
25.10.2020 4 z 5

Asi to je tím že už nejsem cílová skupina, ale už mě to tak nebere...

SknihouVrukách
09.10.2020

Prvý tri diely boli super a ani tento štvrtý nezaostával.V tomto dieli sme sa presunuli aj do iných rozprávkových svetov a tým autor krásne dotvoril dej. Kniha a fantasy prvky boli ako vždy originálne, ale musím sa priznať, že v niektorých miestach mi prišiel dej mierne prekombinovaný. Celý príbeh dotvárajú úžasné a nezabudnuteľné postavy, ktoré si podľa mňa všetci obľúbia. Dej je nabitý akciou a zvratmi, ktoré ma veľmi bavili a niektoré má veľmi prekvapili. Autor celú sériu úžasne napísal a som veľmi zvedavá, čo si autor pre nás pripraví v ďalších dielov. Veľmi sa mi opäť páčilo aj grafické spracovanie knihy, keďže začiatok kapitoly vždy dopĺňa nejaká ilustrácia. 4/5✨

julythreemosen
15.09.2020 4 z 5

Tahle pohádková série mě fakt baví. Colfer má opravdu dar pro tyhle pohádkové příběhy. Pro děti je to skvělé dobrodružné čtení plné oblíbených pohádkových postav, starší čtenáři si v tom ale také najdou svoje, skvělé narážky, vtipy, a co si budeme - své oblíbené pohádkové postavy! Přiznám se, tento díl se mi líbil o něco méně, než třeba díl předchozí, který u mne hodně bodoval. I přesto, že je kniha kratší, vadila mi určitá dějová repetitivita. Každopádně, co musím vyzdvihnout, autor prostě umí psát konce, u všech čtyř dílů se mi strašně líbilo posledních cca 60 stran, tedy vyvrcholení děje, kdy to nabírá pěkný spád, a hlavně, všechno do sebe zapadá, nová zjištění, rozuzlení či zauzlení, líbí se mi, že jde vidět, že ať už je děj pohádkovitý jak chce, Colfer to má očividně vše dopředu dobře promyšlené. Tento díl není výjimkou, konec za mě top a jako vždy se těším na další díl - jde vidět, že se blížíme do velkého finále.

DeKo1996
05.08.2020 5 z 5

Tak tohle se četlo úplně samo. Příběh je opět skvěle vymyšlený.
Jsem zvědavá, co nám přinesou další díly a jak to nakonec celé dopadne..

LillyM.
17.07.2020

Já bych strašně ráda dala hvězdičky, ale tohle bylo tak super, že to nemůžu popsat nějakými vybarvenými hvězdičkami, tolik jich na to tady není:)

BáraŠ23
15.07.2020 5 z 5

DOPORUČUJI SUPER KNIHA myslím že se autorovi povedla. Dávám 6 hvězdiček.

Macev
19.06.2020 3 z 5

Že všech dosud prectených se mi líbila nejmíň, děj už je příliš rozvětvený a dle mého uměle natahovaný např. postavy v nemocnici a jejich divadelní představení, Meduza v pohádkové říši

blackoutzuzi
11.05.2020 4 z 5

Celou sérii Země příběhů miluju, ale pokud mám být upřímná, tak tenhle díl řadím k těm malilinkato slabším. Zdlouhavější začátek a lehce se opakující scénáře mě chvílemi už tolik nebavily. Tento díl na mě působil spíše takovým výplňkovým dojmem. I tak jsem ale byla ve finále spoko :)