Oz - gamebook

Oz - gamebook https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446327/bmid_oz-ss3-446327.jpg 4 11 3

Země Oz série

Oz je zvláštní kniha. Je to brána do jiného světa, podivuhodné Země Oz. Kromě knihy samotné budeš potřebovat tužku, gumu a dvě kostky (nebo balíček hracích karet). S těmito věcmi spolu s jednoduchými pravidly převezmeš roli jedné z postav z Čaroděje ze země Oz od L. Franka Bauma. Tvým úkolem bude ve zbrusu novém dobrodružství znovu zachránit svět. Štvána Zlou čarodějkou z Východu, kde žijí Okřídlené opice, a doprovázána svými přáteli Strašákem, Plecháčem a Lvem, vydává se Dorotka do Smaragdového města. Svedeš odhalit tajemství Zlého čaroděje ze Země Oz, zatímco tvůj nepřítel nikdy nespí? Ty sám budeš rozhodovat o tom, kudy se vydat, jaké nebezpečí cestou podstoupit a s jakými nepřáteli bojovat. To, zda ve svém dobrodružství uspěješ, nebo dojdeš neblahého konce “tam někde za duhou”, závisí na tvých rozhodnutích. Jsi připravený vrátit se do Země Oz?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Gamebooky

Vydáno: , Mytago
Originální název:

The Wicked Wizard of Oz , 2017


více info...

Přidat komentář

Margeli
26.03.2023 4 z 5

Skvělý gamebook

Julia284
07.04.2021 4 z 5

Knihu jsem si koupila kvůli tomu, abych zkusila něco nového. Příběh byl skvěle napsaný,vymyšlený a k tomu doprovázený nádhernými ilustracemi, ale myslím, že raději zůstanu u klasických knih.


cziss
13.08.2020 5 z 5

O hodně lepší, tlustší a propracovanější gamebook než předchozí Alenčina noční můra. Místo tvorby vlastní charakteristiky Vaší postavy máte na výběr z postav v knize (Lev, Strašák...) což dost variabilně mění celý gamebook a dá se tak v pohodě hrát několikrát. Jsou tu i fajn hádanky a něco na způsob easter eggů. Prostě lze jen doporučit.

EDIT (po dohrání za všechny postavy): Každá postava má na počátku svůj příběh a jiné herní sekce a to posouvá tento GB ještě dále. Je to super. Určitě doporučuji zakoupit tento počin autora na místo toho prvního.