Země Nory Robertsové

Země Nory Robertsové https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460564/bmid_zeme-nory-robertsove-yaH-460564.jpg 4 52 17

Dare Valley série

1. díl >

Bývalý manžel novinářky Meredith Haleové, Richard Sommerville, tvrdí, že jeho žena má díky románům Nory Robertsové nereálné představy o manželství, a Meredith tomu uvěří. Sny o štěstí až navěky – čili o Zemi Nory Robertsové, jak to nazývá její matka – se jí rozplynou. Když ji však rodina požádá, aby se vrátila do svého rodného městečka Dare Valley a na nějaký čas vypomohla v redakci deníku, který odnepaměti patří jejich rodině, Meredith se rozhodne, že je čas změnit svůj život a dokázat, že její bývalý manžel se mýlil. Je odhodlaná najít svého hrdinu, dokázat, že existuje pravá láska a napsat o tom článek do newyorských novin. Válečný korespondent Tanner McBride se vrací do Spojených států a chystá se pracovat pro věhlasné noviny, ale to poslední co čeká, je vydírání ze strany svého nového nadřízeného. Přesto pod tlakem okolností odjíždí do městečka Dare Valley. Jeho úkolem je zařídit, aby se do něho zamilovala bývalá Sommervilleova manželka, jíž má nemilosrdně zlomit srdce, a tak jí zabránit v napsání článku o věrné lásce až navěky, jímž by zkompromitovala Somervilleovu politickou kariéru. Když se Tanner a Meredith setkají, přeskočí mezi nimi jiskra. Meredith, která přísahala, že už nikdy nebude chodit s novinářem, se do Tannera zamiluje. Zatímco společně pracují na vyšetřování dvou podezřelých úmrtí, jejich vzájemný vztah se prohlubuje a oba si uvědomí, že jeden před druhým už nesmí mít žádná nevyřčená tajemství. Než však pravda vyjde najevo, ve vyšetřování dojde k nečekanému zvratu a oběma milencům začne jít o život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Nora Roberts Land , 2013


více info...

Přidat komentář

narisa
24.08.2022 5 z 5

Tak to bylo super příjemné počtení. Vzhledem k tomu, že již dvacet let jsem věrnou čtenářkou Nory Roberts, tak mě velice potěšilo a rozesmívalo, jak autorka citovala některé Nořiny knihy a postavy.
Příběh samotný byl milý a čtivý s detektivní zápletkou, která se mi také líbila. Tanner byl sympaťák a Mere také, ale v poslední části knihy se chovali dost nerozumně a to trošku zkazilo dojem. Ale romantika mezi Mořskou vílou a Tannerem byla moc pěkná a chválím i vedlejší postavy. Těším se na druhý díl.
Doporučuji a hodnotím 4,5*.

Hatshepsut
01.06.2022 4 z 5

Velmi pohodové romantické čtení s lehkou detektivní zápletkou. Těším se na další díl s vtipnou Jill a Brianem, určitě si přečtu!


Lofda
14.05.2022 3 z 5

Já asi zase nevím jak hodnotit.. 3,5* je za mě maximum. Hlavní dvojice mě bavila, ale ono Meredithino povídání s RŽ ne. On mi trochu nesedl i styl vyprávění, jen neumím říct přesně čím?? Příběh fajn, očividně velká inspirace u Nory Robertsové, ale její knížky téměř neznám (i na J. D. Robb se už dlouho chystám), takže odkazy na její knížky mi moc neřekly (bohužel).. Moc se mi líbila místní komunita a přiznávám, že těch pár okamžiků mezi Jill a Brianem mě nalákalo, abych si přečetla i jejich příběh.

Renike
06.04.2022 5 z 5

Do půlky byla taková pohodová romance, pak od druhé půlky i napínavá..četla se skvěle, a závěr: líbila..určitě přečtu i další díl, zajímá mě i Jill a Brian

Szilvia1
03.03.2022 5 z 5

Země Nory Robertsové jsem už i já navštívila,protože tuhle autorku mám ráda,ale v jiném jazyce.Autorka téhle knížky napsala poutavý příběh,který má i v příběhu i trošku detektivky,ale je i na některých místech zábavný.Určitě přečtu i druhou ale i třetí díl téhle série,protože jsem zvědavá jak to bude s Jill a Briannem.

Pavli19
26.11.2021 4 z 5

Kniha se příjemně četla, romantika s trochou napětí. Doporučuji i přesto, že od začátku bylo zřejmé jak se romantika bude vyvíjet.

petulkapeta
16.10.2021 5 z 5

Je tolik věcí, pro které stojí za to žít.

Přiběh byl skvěly a moc se mi tam libila ta kriminalni zapletka. Jeji byvalý byl blbec, ale to už tak s bývalymi je...
Moc by mě zajimalo jestli u nas vyjde cela serie...no nechme se překvapit...

pip11
13.10.2021 3 z 5

Kniha ve mě vyvolala rozporuplné reakce a usoudila jsem, že víc než 3,5* nedám. Příběh se sice vyvíjel slibně a měl i poutavé části, ale autorka mi celkově nijak zvlášť nesedla.

Laf
23.09.2021 4 z 5

Na knihu jsem byla hodně zvědavá. Samotný název knihy mne lákal, abych do ní alespoň nakoukla a zjistila, o čem to celé bude. A nebyla jsem zklamána. Kniha je příjemnou oddychovkou, která se velmi dobře četla a něco se tam pořád dělo, že nezbýval ani čas se nudit. Líbilo se mi, že tam bylo i mnoho odkazů na knihy Nory Roberts, takže se z toho dá i vybrat něco pro budoucí četbu :).
Kniha je vážně super. Nechci ji tedy srovnávat s knihami Nory Roberts, ale styl je podobný, takže kdo již četl něco od Nory, věřím, že se i tato kniha zalíbí :)

keiko33
14.09.2021

Prijemna oddychovka. Ak mate chut na romantiku, v tejto casti aj s kvapkou napatia a intrig, pribeh Meredith a Tannera je to prave. Autorka pise putavo, len by som vynechala neustale spominanie Nory Robertsovej a spodneho pradla La Perla. Mam rada, ked do pribehu je zahrnuta sila rodiny. A rodina Haleovych ju ma. Postava stareho otca dava serii to potrebne korenie. Taktiez Jill, bola cislo. Tie jej usta boli nezastavitelne. Prijemny zaciatok serie.

lucie3944
24.08.2021 4 z 5

Nemůžu říct, že by mě to zklamalo. Ale taky nemůžu říct, že bych byla nadšená na 100%. Kniha má všechno, co je třeba, nicméně překvapivě nejvíc rušivě na mně působily zmínky o knihách Nory Roberts (a přitom to byl důvod, proč mě kniha upoutala). Přišlo mi to pak už přehnané. A pak taky překlad - rozhodně bych si v okamžiku, kdy mi hrozí smrt, neřeknu "Nechci zemřít". Spisovná čeština je občas na škodu. Jinak je to opravdu skoro jako přes kopírák knih od spisovatelky, kterou jsem začala číst před téměř třiceti lety. A i to je pro mě důvod, proč půjdu do dalších dílů.

Fifth Element
31.07.2021 5 z 5

Splnila veškerá očekávání a ještě je předčila, protože Nora je Nora a kniha s tímhle názvem si zadělává na problémy se srovnáváním.. Autorka jede ve stylu právě jejích knih včetně detektivní zápletky.. Stejně tak jako u Nory nehodnotím jak moc průhledná nebo napínavá byla, protože všechny knihy tohoto žánru řadím mezi oddechovky, a to od nich také očekávám - žádné velké přemýšlení, čtivý text, optimální romantická i detektivní linka... na to ostatní mám thillery, horory, fantasy a podobné.. Jediné, co nesnesu, když je hlavní hrdinka (nebo hrdina) totální blbka (blbec), což se v tomto případě nestalo :) takže za mě plný počet na "novou" česky překládanou autorku. Za chvíli začnu druhý, a těším se na třetí díl, a doufám, že bude dál překládaná, čte se velmi dobře...

mikika
16.06.2021 3 z 5

první polovina byla skvělá, vtipná a nápaditá, plná zajímavých postav. pak ale začalo drama a šlo to z kopce, závěr už pak byl totálně patetický kýč. škoda.

tatafa
09.06.2021 3 z 5

Knížka je napsána velice čtivým a poutavým jazykem, který snadno vtáhne čtenáře do děje a jen tak nepustí před dočtením celé knížky. :) V příběhu se plynule a nenásilně prolíná "červená" knihovna s detektivním žánrem. Autorku lze zcela jistě pochválit za zajímavou a poměrně originální zápletku i propojení s legendárními romantickými příběhy od Nory Robertsové.

Osobně však ve mne knížka budí poměrně rozporuplné pocity. Příběh lze určitě doporučit díky své originalitě, zajímavému prostředí i sympatickým postavám.

V příběhu je vkusně upozorněno na to, že romantické příběhy jsou opravdu jen "pohádka pro dospělé" a že není příliš dobrý nápad, pokud bude člověk očekávat, že takto funguje svět i ve skutečnosti.

Po přečtení mi na této knize asi nejvíce vadila její délka - příběh sám o sobě nebyl špatný, ale přišel mi místy zbytečně zdlouhavý a nezáživný.

Země Nory Robertsové podle mne představuje nepříliš povedenou kombinaci romantického a detektivního příběhu, kterému k dokonalosti chybí více přitažlivosti a chemie mezi hlavními postavami a také více napětí či nebezpečí, které oběma žánrům dodávají ten správný říz. Autorka se podle mne snažila nepříliš úspěšně napodobit styl a jedinečný ráz, které mají romantické či detektivní příběhy od Nory Roberts.

Knížku Země Nory Robertsové bych vřele doporučila všem romantickým duším, které mají rády Noru Robertsovou a romány pro ženy s detektivní zápletkou, u kterých však není nutné příliš myslet.

alzbeta4340
09.05.2021 3 z 5

Jasným kladem jsou odkazy na jednotlivé romány Nory Robertsové. Mám nutkání si všechny znovu přečíst. - Děj této knihy má humorný začátek plný nadhledu a posléze přijde kromě romantické i detektivní linka. Ta mi ovšem nesedla - na detektivku slabé a na romantickou limonádu snad příliš dramatické. Celkově ale hodnotím pozitivně, protože mě autorka navnadila i na čtení následujících dílů.
Těším se na další osudy obyvatelů Dare Valley.
3,5 hvězdičky

Knižní střípky
22.04.2021 4 z 5

Potřebovala jsem něco romantického z pěkného prostředí a se sympatickými hlavními hrdiny. A přesně toto jsem dostala v prvním díle nové série a já se už teď moc těším na druhý díl. Dare Valley mi přirostlo k srdci, stejně tak i celá Meredithina rodina, o Tannerovi ani nemluvě. A jelikož jsem kdysi romány Nory Robertsové hltala, nemohu opomenout i tuto dámu, která spolu se svými knihami je přítomna v každé kapitole. A pokud máte rádi napětí stejně jako já, nemusíte se obávat, i zde je určitá detektivní linie, díky které se romantický příběh mění místy v napínavou záležitost. Kniha má přes 400 stran, což je na tento druh literatury docela dost, ale já jsem se nenudila ani minutu, autorka mě vtáhla do děje hned ze začátku a nepustila až do úplného konce. Dare Valley si mě získalo a já se moc těším, až se tam zase vrátím.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

hana1039
06.04.2021 5 z 5

Já jsem velký fanoušek Nory Roberts a proto mě už ten název knihy upoutal,i když ji napsala jiná autorka,kterou jsem do této chvíle neznala, respektive její knihy. Velmi příjemně mě překvapila, četlo se to samo.. Novinářka po rozvodu, chtěla bývalému ex dokázat, že si dokáže najít lásku,, šťastně až navěky,, a že to v knihách od NORY ROBERTS je to pravé a uskutečnitelné, je totiž taky obrovský fanda této spisovatelky. A tak se rozjede domů a tam prožije obavy, napětí, dobrodružství, nebezpečí a nakonec konečně i ON...

Štítky knihy

pro ženy romantika romance

Autorovy další knížky

Ava Miles
americká
2021  75%Země Nory Robertsové
2021  72%Francouzská hostina
2021  79%Slavnostní otevření

Kniha Země Nory Robertsové je v

Právě čtených1x
Přečtených70x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce153x
Chystám se číst70x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x