Země nikoho

Země nikoho https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47235/zeme-nikoho-47235.jpg 4 25 7

Variace na lásku série

< 2. díl

Volně navazuje na: Variace na lásku Jeho protagonistkou je šestadvacetiletá Klára, která sice žije v rodině své dávno mrtvé sestry, ale má pocit, že vlastně nikam nepatří. Uzavírá se do sebe, do své Země nikoho, protože jedině tam je v bezpečí před zklamáním a bolestí, které život přináší. Jizvy, které zůstaly po napadení zdivočelým psem, i ty, které schovává ve svém srdci, vzbuzují v lidech soucit, ale právě o ten Klára nestojí. Jednoho dne se rozhodne změnit práci a dostane místo asistentky-překladatelky v dobře prosperující agentuře. Její šéf Daniel jí trošku připomíná samu sebe-vypadá to, že i on žije ve své vlastní Zemi nikoho. A pak je tu ještě Ondra, kamarád z dětství, který jí pomáhá překonat první nával smutku nad ztracenou láskou. Který z nich je ten pravý? Kamarád, který ji sice nemiluje, ale má ji rád, nebo muž o dvanáct let starší, který o ni usiluje zřejmě jen proto, aby nezůstal sám? Zjistí Klára někdy pravdu o tom, kam a ke komu vlastně patří? Pokud ovšem nechce navěky zůstat ve své Zemi nikoho...... celý text

Přidat komentář

Doubravka1975
02.04.2020 4 z 5

Země nikoho volné pokračování Variace na lásku. Příběh Kláry, byl také zajímavý. Konec možná trochu uspěchaný, ale za mě spokojenost.

JancaMia
03.11.2019 4 z 5

Krásně čtivé, leč u začátku se člověk musí začíst.


EvikU.
07.04.2017 5 z 5

Kniha se mi bez připomínek moc líbila. Chápu ji, že nechce, aby jo někdo litoval. Je to velmi čtivá kniha.

Tylinka
06.03.2017 5 z 5

Moc hezké pokračování, přečteno jedním dechem.

tatafa
07.01.2017 5 z 5

Krásná knížka napsaná velmi čtivým stylem, jen málo dívčích románů jde to takto vyhrocených situací a emocí. Je to příjemná změna, mohu jen doporučit.

sabca
17.03.2016 5 z 5

Souhlasím s komentářem pode mnou. Moc pěkně napsaná kniha. Bylo tu názorně ukázáno, že nezáleží na vzhledu, ale na tom jaký je to člověk a jaké má srdce. Přesto, že si Klára myslí že je sama, není to pravda. Určitě nepatří do Země nikoho. Doporučuji

giggle
27.12.2012 5 z 5

Ještě větší překvapení než první díl! Krásné. Autorka možná píše trochu depresivnější díla, ale píše úžasně! Umí si skvěle hrát se slovy i vyjádřit niterné pocity. Tato kniha mi zkrátka "sedla" a to tak, že jsem neměla jasno komu držet palce. Jedinou výtku bych měla k uspěchanému závěru. Zdál se mi narychlo dokončený, jakoby autorka spěchala nebo nemohla už napsat dalších 10 stran.
RADA: pro lepší pochopení doporučuji přečíst si nejdříve první díl "Variace na lásku".
DOTAZ PRO AUTORKU: nestál by za sepsání třetí díl - kde najde štěstí i nakonec odmítnutý hrdina?