Země mlh

Země mlh https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119799/zeme-mlh-119799.jpg 5 5 2

Autor upozorňuje na společenské a kulturní síly, které v dnešní době ohrožují lidskost: Jak funguje mechanismus moci? Proč lidé otupěli při pohledu na utrpení druhých? Co vede k bezostyšnému plundrování životního prostředí? Své básně prezentuje jako provokující otázky, jež mají čtenáře probrat z otupělého podřimování a přimět je k tomu, aby začali uvažovat o věcech, které jsou důležité. Kim Kwang-gjuovo bystré rozlišování mezi pravým a falešným vytváří básně, v nichž se setkáváme s jasnou myslí, která nepodléhá žádným anestetikům. Jeho poezie je překládána do řady světových jazyků.... celý text

Žánr:
Poezie

Vydáno: , DharmaGaia
více info...

Přidat komentář

Shindo
11.01.2018 4 z 5

Autor sa nemazná. Básne mi prišli až surovo úprimné, predsa tam však bola nádej. Nijaké básnické srdcervúce obraty, no dokázal pekne zaťať do živého a kniha vo mne rezonovala ešte dlho po dočítaní. Zaujala o to viac, že ide o súčasného kórejského autora, nie niekoho, kto žil stáročia dozadu (väčšina kórejských autorov, ktorých som doteraz prečítal).

viktorie1097
09.06.2014 5 z 5

Tato kniha by měla být povinnou četbou na všech školách. V básních Kim Kwang-gjunga je tolik lidství, síly i naděje, navzdory nepříznivému osudu. Jeho básně ne mne působily jako blahodárný lék a návrat k hodnotám.


Štítky knihy

korejská literatura poezie

Autorovy knížky

Kwang-gju Kim
jihokorejská, 1941
2012  92%Země mlh

Kniha Země mlh je v

Přečtených7x
Knihotéce7x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x