Železný polibek

Železný polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438605/bmid_zelezny-polibek-lxJ-438605.jpg 5 917 72

Mercedes Thompsonová série

< 3. díl >

Mercy Thompsonová sice umí měnit podobu – její charakter je však pevný. Když jejího bývalého šéfa a učitele zatknou pro vraždu a vlastní lid ho nechá hnít za mřížemi, je na Mercy, aby i navzdory jeho přáním očistila jeho jméno. Mercy je však vystavena i jiné zkoušce. Vlkodlaci zrovna neprosluli trpělivostí, a pokud se Mercy nedokáže rozhodnout mezi dvěma muži, k nimž chová city, Sam s Adamem by mohli rozhodnout za ni.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Iron Kissed , 2008


více info...

Přidat komentář

Vjeerus
02.04.2024 5 z 5

Opět jsem knihu zhltla na pár zátahů a tohle prostě na autorce musím kvitovat. Je to svižné, promyšlené a dobře uchopitelné a člověk nemá vůbec problém se orientovat v tom vlkodlačím prostředí, jelikož k němu se hlavní hrdinka nejvíc vrací.
Myslím, že jsme opět dostali o kus víc drsných momentů, než tomu bylo v předchozích dílech, ale tady musím udělat mini výtku, jelikož absolutní vynechání téma sexu mě tak zmátlo, že jsem z počátku věřila, že k ničemu nedošlo. A to byla škoda, protože ten šok z toho, co se může ve světě dít přišel opožděně až o několik stran později a troufám si říct, že na mě pak nezapůsobil tak, jak by mohl.
Fae jsou rozhodně dost zajímavá a rozmanitá rasa, se kterou se dá vyřádit a já jsem nadšená, co jsme dostali. Věřím, že tam toho je mnohem víc, protože jsou prostě zvrácení, tajnůstkářský a mistři přetvářky, takže lze očekávat i nemožné. Jestli o nich bude něco dál nevím, ale asi bych se nezlobila. Je mi ale jasné, že linka se požene jiným směrem – dořešení upířího problému a romantické linky, která mě baví svojí nenuceností a i když je vlastně dost důležitá, je v každém díle utlumená na pozadí a tím neruší tu neskutečnou akci, co autorka vytváří.

Senza Jenka
25.10.2023 4 z 5

Autorka neodpustí svým hrdinům nic. Čtenář musí dostat svou pintu krve a libru masa. Přiznávám, že něco mohlo zůstat u pokusu... Ale jak vidno, faeské předměty mají stejně zvrácený smysl pro humor, jako samotní fae.


Qvik
18.10.2023 5 z 5

Třetí díl je vskutku jiný než ostatní, trochu se rozkryje svět fae. Kniha je pěkně napsaná, čtivá. Obsahuje nepředvídatelné zápletky, jako z detektivky.

11191
13.10.2023 4 z 5

Ten nečekaně drsný závěr mě opravdu dostal. Většinou jsou hlavní postavy v poslední chvíli zachráněny, ale tady to bylo úplně jinak. Mercy mám ráda, je to sympatická hlavní hrdinka a mrzelo mě, co se jí stalo, i přesto to však přidává knize, a vlastně celé sérii, něco navíc.

scarletblue
10.04.2023 5 z 5

Tento díl se lišil oproti dvoum předchozím. Byla to pecka a nejradši bych přidala ještě jednu hvězdičku. Jsem zhrozená a znechucená a prostě tuhle sérii miluju. Zamilovala jsem si i nesympatického Bena. Jen tak dál Briggsová, jen tak dál.

Lacie
29.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Třetí díl a tentokrát se detektivka dotýká fae. Jak to tak u mocných bývá, v zájmu zakrytí vlastních potíží je často obětována vhodně zvolená osoba a původní problém následně nenápadně vyřešen mimo reflektory. Ona vhodně zvolená osoba ale tentokrát zase tak vhodně zvolená není, je to totiž Mercyin přítel Zee a i když sám se svým obětováním souhlasí, Mercy se s tím smířit nehodlá.
+ v tomto díle přichází na scénu hůl, má oblíbenkyně, a konečně je zvolen pan vyvolený, Adam nebo Sam? Neřeknu :)
– v tomto díle je to, co se stane, opravdu silné kafe, nemyslím si, že to bylo nutné dotáhnout do hořkého konce – ocenila bych, kdyby byla akce nedokončena, a i se znalostí dílů dalších jsem přesvědčena, že by to nijak nevadilo, všechny následné reakce a souvislosti by mohly probíhat beze změny.

Hatshepsut
28.11.2022 5 z 5

Vlastě jsou to takové fantazy detektivní případy. Kniha je plná napětí, akce, ale je zde i tenká linka romantiky. Tento díl byl čtivý a konec opravdu drsný. Nečekala bych to a hodně mě to překvapilo. Nicméně Mercy je prostě zvídavé štěně a vždy se k něčemu přimotá. Autorka umí skvěle vyprávět a upoutat své čtenáře. Jsem zvědavá, co nás ještě čeká. :-)

Elea
16.09.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, autorka se postupně zlepšuje.

hana4834
07.08.2022 4 z 5

Zase super počtení těším se na pokračování ale musím si dát chvíli oddych

VonDracek
18.07.2022 4 z 5

No, tak tohle bylo nakonec docela dost drsné. Opět nezklamal styl fantasy-detektivky z pohledu Mercy. Líbilo se mi, že jsme se dozvěděli něco víc ze světa fae, o nichž se točí celý tento díl, jsou to docela drsná stvoření.
Mercedes a její rozhodování je někdy neuvěřitelné, ale kupodivu všechno dostatečně okomentuje a člověk tak nějak pochopí, že takhle ona prostě uvažuje.
Musím říct, že její osud byl tentokrát fakt docela dost drsný, vůbec jsem to nečekala (i když hlavní aktér se dal odhadnout). Bylo to poctivé vyvrcholení a nedala se odložit kniha. Dost jsem si kladla otázky, jak se z tohodle dostane.
Ještě že má opravdu ale opravdu dobré přátele, co jí mají rádi a někteří i upřímně milují. :)

Miliamka
08.01.2022 5 z 5

To si tak čtete 3. díl téhle povedené série a najednou zjistíte, že brečíte. Tohle bylo hodně propracované, sugestivní a napínavé. Mercedes je hrdinka se vším všudy.

Heri76
26.08.2021 5 z 5

Třetímu dílu už dám ráda 6 hvězd. Autorka se zlepšuje. Tento díl byl plný napětí, nebezpečí, náznaků. Úplně zmizel ze scény Stefan, a to je možná dobře, protože bohatě stačí "souboj" mezi dvěma muži. Mercedes se snaží pomoci fae příteli Zeemu a zaplete se přitom do pořádné šlamastyky. Nehledě na to, že má v patách stále nedořešenou záležitost se zabitím upíra a to ji musí dříve či později dohnat. Spíše dříve. Získává si svým jednáním více a více nepřátel, ale na druhé straně i přátel nebo přinejmenším úctu některých nepřátel.
Adam u mě sbírá víc a víc bodů, ale jak se dozvídám nové informace o Samuelovi, i on má mnohem více mých sympatií. A Mercy si bude muset vybrat. Brzy.
Musím říct, že ona nešťastná záležitost s Timem v Mercyině garáži a vše, co následovalo je velmi bravurně zvládnuté. Mercedesiny pocity, obavy, strach, vnímání, nálady..... myslím, že autorka velmi dobře popsala, co se s obětmi tohoto typu násilí může dít a jak se cítí.

Luigi1
29.04.2021 5 z 5

Opět poutavé vypravování o Mercedes.

Blaufik
16.04.2021 4 z 5

Autorka si pro nás opět připravila solidní porci napětí doplněnou o akční scény, při kterých nám bude houstnout krev v žilách. V podstatě se jedná o nefalšovanou detektivku, ale místo klasických vyšetřovatelů si dosaďte vlkodlaky, upíry a fae.
Díky tomu by kniha a potažmo celá série, mohla zaujmout i čtenáře klasických detektivek, kteří s fantasy žánrem ještě do styku úplně nepřišli, ale začínají po něm trošku pošilhávat.

Pain
25.03.2021 5 z 5

Tento díl byl výborný, čtivý, děl rychle odsýpal. Mercy se za mě dobře rozhodla. T. dostal, co si zasloužil. Bylo mi Mercy líto. I když si někdy říkám, že do všeho strká ten svůj kojotí čenich. Kdyby nestrkala, tak nemáme co číst. :)

vladka16
27.02.2021 5 z 5

Čekala jsem , že mě to pustí, ale nestalo se tak. Slupla jsem to jako malinu a já mám maliny ráda.

kolacky
12.11.2020 5 z 5

Zee a strýček Mike jsou moji oblíbenci... !

Erlif
19.06.2020 5 z 5

K sérii Mercedes jsem se po 10ti letech zase vrátila, už si moc nepamatuji o čem to je, i když základní kostru příběhu v paměti mám. A i tak jsem brečela jak želva :) a přestala číst v jednu ráno... :)
Briggs má pěkný styl psaní, kapitoly krapet delší, člověk se u knihy zasměje, dokonale se do hlavní hrdinky vžije. Každý příběh je o něčem jiném a postavy se dál vyvíjejí ... A jak člověk začne číst, musí to dočíst. Kniha nemá hluchá místa.
Za mě je to jedno z nejlepších románových fantasy, a přitom ten román je tam jakoby okrajově, nic přeslazeného, prostě spíš detektivní zápletka a řeší se i vztahy.

saez
18.06.2020 4 z 5

Děsí mě jak je to čtivé. Já nečtu, já žeru a hltám. Za rok si patrně nebudu pamatovat nic moc, ale momentálně mě tahle série bezuzdně baví.

Catyna
25.03.2020 5 z 5

Super série