Železnicí po celém světě

Železnicí po celém světě https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106713/zeleznici-po-celem-svete-106713.jpg 4 4 1

Kniha líčí třicet nejdobrodružnějších a nejslavnějších tratí světa od velkolepého nostalgického Orient-expressu až po moderní vysokorychlostní japonskou Střelu. Devatenáct soudobých cestovatelů vypráví o svých dobrodružstvích, při nichž projeli celým světem - Mongolskem, podél Nilu, od jednoho australského pobřeží k druhému, napříč Itálií, přes Ameriku a Kanadu, vysokými Andami, kolem Egejského moře a srdcem Afriky.... celý text

Literatura naučná Doprava
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Traum Reisen auf den grossen Eisenbahn routen der Welt , 1993


více info...

Přidat komentář

parxel
04.02.2019 3 z 5

V dnešní době lze zcela bez nadsázky považovat tuto knihu za mírně zastaralou. Vždyť od jejího vydání uplynulo již více než dvacet let a informace v ní obsažené již nejsou aktuální. I přesto má v sobě tato kniha určité kouzlo, které osloví něco v lidském nitru a vy pak podniknete cestu, která by vás před pár lety ani nenapadla. A v tom spatřuji hlavní význam této a obdobných knih.

Mě osobně tento titul inspiroval k cestě Ledovcovým expresem napříč Švýcarskem a rád bych podniknul i některé další cesty. Moc mě láká například trasa z Toronta do Vancouveru. Přece jenom, znáte ve svém okolí někoho, kdo by podniknul podobnou cestu?

Celkově dávám tři hvězdy, protože po čtenářské stránce mi text přišel trochu strohý. Nicméně, jak jsem zmínil výše, hlavní význam této knihy spatřuji v něčem jiném.