Zelené jezero

Zelené jezero https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64239/zelene-jezero-64239.jpg 4 25 7

Hezký skautský příběh o tom, jak by to v životě mělo vypadat, být čestný a pomáhat, trocha dobrodružství a poučení.

Přidat komentář

Sitting-Bull
26.08.2023 4 z 5

Foglar to není, Zapletal to není, ale i tak se to četlo dobře. :-)

mot33
19.02.2022 4 z 5

Klasický chlapecký román ,musím uznat že opravdu děj měl spád.Čtivé.


kokrokr
06.11.2020 2 z 5

Tenhle starý román z roku 1946 je hodně poplatný době svého vzniku. Příběh je velmi naivní a začátečnický. To jak teta v zahradě straší synovce postavou, která má hadry potřené fosforem, je přímo směšné. Podobné hlouposti psal už Čemus v Chatě děsu. Pozdější upravené vydání této knihy možná vyznívá lépe, ale to jsem nečetl. V příběhu je také plno zbytečné vaty. Autorův další skautský román „Statečná srdce” má už jinou úroveň, tam je kvalita znát. Četl jsem jeho upravené sešitové vydání z roku 1969 a to bylo dost dobré.

Leona333
14.04.2020 5 z 5

Nejen Jaroslav Foglar, ale i jiní autoři uměli velice dobře psát napínavé - dobrodružné příběhy pro děti a mládež. Tuto knížku od Jaroslava Nováka jsem měla v dětství ráda. Hezky zachycený letní příběh o vodácké partě chlapců, kteří na řece, ale i při táborovém ohni, zažívají spousty dobrodružství. Na některé přezdívky chlapců, jako třeba Rudý buvol, Diavolo, nebo Boy si pamatuju i dnes.

Turlogh
10.10.2018 5 z 5

Výborný skautský román z pera vynikajícího vůdce a spisovatele Braťky. Napínavé, akční vyprávění o skautském táboře, nováčcích Jirkovi a Topolovi a o osamoceném chlapci ze šlechtického rodu, který touží po přátelství. Velké zlo a velké dobro v podivuhodném dobrodružném příběhu. Všem, ať již skautům, vodákům, či ostatním mladým čtenářům lze jen vřele doporučit! Nudit se při čtení této knihy rozhodně nebudete! Howgh.

Gold351
03.09.2015 5 z 5

Zelené jezero a další Novákovy knihy pro mládež mne přivedly k vodáctví. Moc se mi líbily příběhy o kamarádství a jsem ráda, že jsem měla možnost podobně "postižené" lidi potkat. Dnes se k jeho knihám vracím - většinou v létě, i když už na ně pohlížím jinýma očima.

minirock
02.04.2015 3 z 5

Pražský oddíl vodních skautů přijíždí kamsi do lesů na letní tábor. Dva z hochů se seznámí s nezletilým majitelem sousedního panství, který je údajně psychicky nemocný. Junákům se to ale nezdá a dávají se do pátrání kdo usiluje o chlapcovo zdraví ..... . Další z chlapeckých románů oblíbeného spisovatele, na kterém je ale znát že byl napsán před desítkami let, své kouzlo a morální poselství mu však zůstalo dodnes.