Coffey na míli

Coffey na míli https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41691/bmid_coffey-na-mili-cX1-41691.png 5 485 18

Zelená míle série

< 6. díl

Káznice v Cold Mountain byla během let svědkem mnoha případů smrti. Nyní přišla řada na Johna Coffeye, aby zahájil svou poslední cestu dolů k Zelené míli. Vězeňský dozorce paul Edgecombe odhalil ohromující pravdu, která znamená, že by již mohlo být pozdě na záchranu Coffeye i jeho samého. Poprava by jistě byla snazší způsob, jak uniknout, než žít s následky, které mohou trvat věčnost… Nic z toho, co jste dosud přečetli, vás nemohlo dostatečně připravit na nejodvážnější horor Stephena Kinga. Několikadílný seriál začíná v cele smrti a vede přes nejtajemnější hlubiny srdce. Těšte se, nejzajímavější příběh, jaký si můžete představit, vás svým závěrem ohromí a přivede v úžas.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory

Vydáno: , Beta-Dobrovský , Ševčík (Plzeň)
Originální název:

Coffey on the Mile , 1996


více info...

Přidat komentář

Luigi1
09.06.2023 5 z 5

S porovnáním s filmem výborný

Monns
19.12.2022 5 z 5

Po prvním dílu jsem si nebyla jistá, jestli mě to vůbec bude bavit, ale postupně dej dostal spád a neslo se od postav odtrhnout. Film už jsem viděla dávno a bylo fajn zjistit, ze se opravdu točil přesně podle knihy, Škoda, ze to samé neudělali při natáčení Zaklínače.


Lenka.Vílka
05.01.2021 5 z 5

Šestý díl mě zaujal už od prvního pohledu. Na obálce je myška. Což není úplně ta věc sama o sobě. Přeci jen, není to první obálka v sérii s myškou. Od pohledu hladová, přestože dostávala evidentně hodně jídla. Ale i tak je spodní roh obálky okousaný. Stejně jako dost dalších stran na začátku knihy. Tak jsem jsem se hned podívala dozadu. Kam se píšou vady knihy. Jo, nevymýšlím si to, vážně je tam oficiálně vedeno: "Okousaná."
(Nevyžádaná vtipná vložka, která nejspíš vtipná nebyla, ale...napište si komentář samy, pokud se vám nelíbí to ode mě.)

Předchozí díly ukázaly velkou škálu emocí, až by jeden řekl, že víc už to nejde, aby to na čtenáře nebylo moc. Jenže ono to je těžké. Už za sebou máme hodně stran. Máme za sebou jejich životní příběh. Je tedy čas ho uzavřít. Ale je nějaký spravedlivý způsob pro úplně všechny? Je to vůbec možné a proveditelné?

V posledním díle se tedy dostane čas na odpovědi na všechny otázky dílů předchozích. A potom už záleží jenom na vás. Včetně toho pocitu, který dostanete po přečtení...

Nějak tohle vyprávění preferuju víc. Když vám autor nenasází do textu veškeré odpovědi podle sebe. Ale nechá něco i na vás. Bohužel si právě toto někteří špatně interpretují jako "King neumí konce".

"Nemyslím, že ještě někdy budu dělat román na pokračování (už jen proto, že vám kritici nakopou do zadku šestkrát, místo jednou), ale nevyměnil bych tu zkušenost za nic na světě."

"Zatím se mějte a buďte na sebe hodní."

PS: mého komentáře a hodnocení u Zelené míle si nevšímejte. To bylo ještě předtím, než mě King kousnul a ze mě se stala zombie, která chce víc, víc, víc...

pazdy15
18.09.2020 5 z 5

DOPORUČUJI! Nevídaný a velice silný příběh, který mistrovsky upředl Stephen King na svém - fantazií oplývajícím - spisovatelském stavu... Jeden z nejlepších autorských počinů 20. století.

n.ezn.amy
08.07.2020 5 z 5

Poslední šestý díl Zelené míle. Johnův čas se bohužel naplnil a musí nastoupit cestu po Zelené míli. Paul zjistil pravdu, ovšem není moc, která by mohla zvrátit nevyhnutelný Johnův osud. Hodně emocionální závěr této fantastické série. King stvořil jedno z nejlepších knižních děl vůbec.

Greenfingers
07.07.2020 5 z 5

Coffey jako jeden z protagonistů románu je postavou, kterou si budu pamatovat po celý zbytek života. Obklopuje ho tajemno, které mám v Kingových příbězích tak rád.

KillHurt
26.03.2020 5 z 5

To, že minulá část bude ještě surovější než filmové zpracování, mě trošičku překvapilo. Připravil jsem se, že závěr bude o poznání depresivnější a smutnější. I jako připravený jsem byl překvapený. King nenechal na Edgecombovi nit suchou a oproti filmu mu ještě naložil další životní příkoří. Zelená míle skončila a já měl v očích slzy jako hrachy. Znalost filmové adaptace mi nepomohla. Výborně. Děkuji.

jarynek
19.12.2019 5 z 5

Výborné dokončení skvělého příběhu, který zpočátku vypadá jako klišé o těch dobrých (dozorcích a vězních) a o těch špatných (taktéž z řad dozorců a vězňů). Ale nebyl by to King, aby z "normálního" příběhu nedostal strhující čtenářský zážitek, na nějž se jen těžko bude zapomínat. Některá Kingova díla jsou napínavá jak jen to jde, čtenář je vtažen do děje, ale tak nějak je spíše pozorovatelem. V případě Zelené míle však je vyprávění od začátku do konce plné kladných i záporných emocí, kterým je těžké nepodlehnout. A k tomu otázky viny, trestu, odplaty, otázky jak se správně zachovat a mít čisté svědomí. Jo, jo, užil jsem si to. A pozadu nezaostává ani uvozující příběh starého Paula v domově seniorů.

Roscata
20.11.2019 5 z 5

Nejsem si úplně jistá jestli jsem viděla film ale matně si vybavuji některé scény a pamatuji si na silný pocit který to ve mě zanechalo, takže jsem se těšila jaký dojem na mě udělá kniha. A jak se dalo očekávat, King nezklamal. Je to čtivý, propracovaný a citlivě napsaný příběh s kapkou tajemna. King nejen dokonale popsal dobovou atmosféru ale i každý dialog a postava byli napsány tak skvěle, že bylo jasné, že na konci uroním nejednu slzu.
Jestli něco stojí za přečtení tak je to tohle.

ArwenAragorn
12.06.2019 5 z 5

Vynikající, skvělý byl i film Zelená míle.

danny_21
30.11.2017 5 z 5

Originální původní nápad psát příběh na pokračování, inspirovaný Dickensem. Knihu jsem hodnotil jako celek za plný počet, proto nemůžu dát jednotlivým dílům jiné hodnocení než - 100 %

Heisenberg
22.08.2017 5 z 5

Nejlepší finální kapitola jakou jsem kdy mohl tu čest přečíst u nejlepší knihy jakou jsem kdy četl. Nemám dalších slov. Tohle nejde jen tak popsat. To se musí přečíst.

tomaserd
08.08.2017 5 z 5

Nejsmutnější část z celé knihy.

Misan1993
11.02.2016 5 z 5

Film Zelená míle nastavil vysokou laťku. Knižní série je však ještě výš. Neuvěřitelný čtení.

Terva
28.04.2015 5 z 5

Poslední kniha Zelené míle - nejsmutnější a zároveň nejveselejší část celé série. CITÁT - Poprava by jistě byla snažší způsob, jak uniknout, než žít s následky, které mohou trvat věčně.

kutikk
03.10.2013 5 z 5

Přehodnocuji si Kingovy knížky a Zelenou Míli dávám na první místo. Musí se to brát jako celek, každá část se na něco zaměřuje, ale stejně na to myslím jako na celek. Je to hrozně čtivé, samozřejmě, že jsem na konci brečela jak želva, ale hned jsem měla chuť začít číst knížky od začátku. Opravdu chválím scénáristy, že se s tím tak poprali a udělali tak krásné zfilmování.

Phoenix16.cz
07.01.2013 4 z 5

Poslední díl série je přesně takový, jaký ho čtenář očekává po přečtení předchozích dílů. Je potřeba dořešit všechny otázky, které v průběhu příběhu vyvstaly a především ospravedlnit konec, který by se mohl zdát nespravedlivý. Jak Coffey skončí, dává tušit název, kterému je však těžko uvěřit. Proto každý, kdo dočetl až sem, dostane rozuzlení a urovnání veškerých myšlenek, se kterým může či nemusí souhlasit.

Met...
05.11.2012 5 z 5

1.série vůbec, kterou jsem kdy četla a jsem štastná, že to bylo zrovna Zelená Míle, protože mě navedla k dalšímu čtení jiných "seriálových knih". Mimochodem film Zelená Míle je jednou z nejlepších adaptací Kingových knih vůbec.

Štítky knihy

vězení, věznice

Autorovy další knížky

Stephen King
americká, 1947
1994  87%Řbitov zviřátek
2023  89%Pod kupolí
1993  90%Osvícení
2001  95%Zelená míle
2008  89%Svědectví

Kniha Coffey na míli je v

Přečtených602x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených27x
Knihotéce152x
Chystám se číst91x
Chci si koupit56x
dalších seznamech2x