Zelená čepice

Zelená čepice https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497092/bmid_zelena-cepice-WG2-497092.jpg 4 1 1

Dobrodružné, fantastické a tajemné příběhy desetiletého Daniela a jím vysvozeného trpaslíka, skřítka zvaného Zelená čepice.

Přidat komentář

žlučníkář
12.08.2022 4 z 5

Když jsem tuhle knížku bral do ruky, tak jsem nevěřil, že jí celou dočtu. Nebylo to ale tím, že by to byla hovadina, jako třeba nebezpečné vztahy Honzy Musila. Ale proto, že jak byla stará z dob Hitlera, tak se celá rozpadala a já se bál, že že se mi rozpadne dřív, než dojdu do lednice pro pivo. To se naštěstí nestalo a mohl jsem to teda vycucnout písmenko po písmenku až do konce. Ty vole, malej kluk jak Mirek Dušín uchvátí svojí duševní čistotou skřítka, kterýmu se říká zelená čepice. Skřítci evidentně maj fantazii při udělování jmen, ale je to taková pohádka, tak se tím není třeba moc zabejvat. A tenhle fištrón ho zasvětí do všech piškuntálií, co se dějou v těch jejich Kotěhůlkách.

Jak se zelená čepice objeví, tak i najednou zmizí a celý to skončí. Je to krátký, tak se tam toho zase tolik nesemele. Bavilo mě to a alkohol za to nemohl. Docela mi to připomínalo kocoura sklíčka a sovu pálenku. Akorát s tím rozdílem, že tady nikdo nelítá na koštěti nahatej, ani Jaromír Soukup. Tak si to s chutí přečti, čus bus...