Ze zápisníku pokojské

Ze zápisníku pokojské https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366891/bmid_ze-zapisniku-pokojske-Cik-366891.jpg 4 26 15

Jak se dá odborně upálit medvěd v mikrovlnce? Proč se k práci pokojské hodí neprůstřelná vesta? Kde místo lišek dávají bažanti dobrou noc? Trochu bláznivý zápisník jedné pokojské z oblasti věčné mlhy - Anglie! Mrkneme se do zákulisí pětihvězdičkového hotelu a jeho kuchyně, řekneme si něco o Hitchcockovi a nevynecháme ani vzrušení v podobě záplav alkoholu... teda eee vody… a sněhu jsem chtěla říct. Přirozeně nebude chybět ani trocha krve! (Cože?!) Zkrátka život pokojské není rozhodně nuda!... celý text

Přidat komentář

lejera
01.07.2023 4 z 5

Oddechová jednohubka. Účel kniha splnila, byla vtipná, nenáročná, rychle přečtená. Autorka vypráví o práci v zahraničí a čtenáře baví vtipnými situacemi, které zažila. Dala bych 3,5*

padajicidvere
25.06.2023 5 z 5

Za mě je kniha skvělá oddechovka. Po zkušenostech v campu v US naprosté souznění s kulturními rozdíly..


bagel
30.06.2021 4 z 5

Dobře jsem se bavila a snad někde seženu i první knihu.

trudoš
10.04.2021 3 z 5

Slabší pokračování, ačkoli kvalita humoru zůstala zachována. Problém je, že Kateřina Doležalová literárně vlastně nikam nepokročila, jen změnila prostředí a strohé zápisky obměnila za zápisky trochu rozsáhlejší. Jenže více slov u ní znamená více metafor a přirovnání, což se ovšem naneštěstí neprojevuje na kvalitě textu jako takového. Je toho zkrátka moc, častokrát zbytečně a občas i přehnaně. Najednou zmizel pocit, že všichni cizinci jsou blázni, ale spíš mi přišlo, že z nich ty blázny autorka záměrně dělá. Jako kdyby české hoteliérství tvořilo nějaký úzus normálnosti. Také zábavy je méně, některé situace jsou dokonce pouhým recyklátem z minulé knihy, jindy se za to nejvtipnější považuje, že se někdo namol opije, dělá vylomeniny a pak si druhý den nic nepamatujete. Celkově vyprávění nabídne jen pár skutečně originálních historek a bohužel minimum postřehů o krajině (kromě bažantů a poníků). Přesto nemůžu říct, že bych z výsledku byl výrazně zklamán – co jsem očekával, to jsem dostal.

danuska
01.01.2021 1 z 5

Tak toto bolo vážne slabé, také alkoholické zápisky, vtipné ani omylom.

Charlie
21.07.2020 5 z 5

Stejně jako Ze zápisníku námořníka, je i tahle skvělým vtipným čtivem.
Jak si v Anglii představují pětihvězdičkový hotel? Jakým způsobem se opravuje myčka nebo díra ve stropu? Určitě máte nějaké představy. Avšak tahle kniha vám ukáže, že všechno není tak, jak by mělo.
Tu část, kdy odlítají v zimě domů, jsem prožívala asi nejvíce z celé knihy.
Jednoznačně doporučuji všem bez rozdílu věku či pohlaví. Bedna je mocná.

JoSvob
06.08.2019 5 z 5

Omlouvam se autorce, pokud ji urazi, ze jsem tuhle knizku mela jako zachodove cteni ale moc jsem se bavila, castokrati nahlas smala, coz vyvolavalo udiv u mych spolubydicich, nez si knizku precetly taky. Vrhnu se na Namornika a slibuji ze tentokrat ve vlaku nebo v posteli =)

Niannie
09.11.2018 5 z 5

Krásné, vtipné, přečteno jedním dechem! :D
Čtenář s HRDINY knížky soucítí, „trochu“ je lituje v různých situacích, ale zároveň obdivuje jejich přístup. Super oddechové čtení! :)

katka_dv
27.10.2018 4 z 5

Četla jsem nejprve Námořníka, takže jsem věděla, jaký styl humoru mám očekávat. Za mě byl Námořník lepší. Opět jde o jednoduchou, humornou knihu. I když nemůžu říct, že bych – jako někteří jiní čtenáři – brečela smíchy, do vlaku na cestu do práce jde o ideální čtení.
Trochu mě iritovalo typicky české „odklánění“, ale vždycky jsem si připomínala, že šlo vlastně o čin nezbytný pro přežití :-)

happy-smile
20.09.2018 3 z 5

Kniha je dost krátká, takže určitě stojí za zkoušku, protože vám moc času nezabere. Občas jsem se zasmála, ale bohužel za mě autorka nemá takovou šťávu, jakou jsem čekala. Znám o dost lépe podaných deníkových záznamů, zde můžeme srovnat například se zážitky Aleny Damijo v knize Anglické listí. Párkrát jsem se zasmála, ale to bylo vše. Uvidím, jestli se nakonec pustím i do Zápisníku námořníka, ten má přece jenom o dost více stran.

vodovodnice
03.07.2018 5 z 5

Naprosto úžasná dávka humoru.
Když jsem jela metrem z práce a četla jsem jak jeli na letiště, tak jsem se smála a brečela smíchy, jako to nešlo zastavit.
Člověk se v tom najde a když se něco podobného stane vám, tak už víte, že to není tragédie, ale že z toho za čas bude skvělá příhoda pro zasmání :-D
Vřele každému doporučuji.

RSR
10.05.2018 4 z 5

Na pobavení večer před spaním super. Jednoduché, vtipné, doporučuju.

drobja
19.03.2018 5 z 5

Pěkná a vtipná kniha, stejně, jako předešlá Ze zápisníku námořníka. Díky tomu, že autorka knih má takové štěstí být ve správné chvíli na správném místě, jsou její knihy opravdu skvostné. Opět kniha nezklamala a kdy jste na startovači viděli jméno Kateřina Doležalová, určitě ji přispějte, nebudete litovat ! Sranda od začátku až do konce při čtení této knihy.

zuzik2301
25.01.2018 5 z 5

Skvěle jsem se pobavila. Je až neuvěřitelné, co všechno se může člověku stát.
Pokud budou nějaké další zápasníky rozhodně se do nich pustím.

vysypanel
15.12.2017 4 z 5

Koupil jsem si přes Startovač, věděl jsem do čeho jdu. Kniha mé očekávání nezklamala, ale už to nebyla tak velká sranda jako u námořníka... Přesto vtipných momentů bylo dost, ještě že tam bylo víc českých holek, jinak by se to asi nedalo vydržet.
Spíše jsem se zamýšlel nad tím, za jakých okolností bych tam já vydržel: asi bych musel dostávat měsíčně v přepočtu tak 50 - 70 tis. Jinak anglický venkov s deštěm a mlhami a kmitat - ne!!! Nejlepší hláška podle mě: Panáci se šli v zatáčce podívat nahoru co se děje :-D :-D Knihu samozřejmě doporučuji k přečtení !!!