... ze sedla kola

... ze sedla kola https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381107/bmid_ze-sedla-kola-dGx-381107.jpg 4 5 2

Spolu se svým kamarádem Jaroslavem Novákem procestoval autor na kole jednadvacet zemí na čtyřech kontinentech a ujel na něm dvacet tisíc kilometrů. V knize, tištěné na křídovém papíře, najdete barvité příhody z cest po bývalých socialistických zemích, ale i po Francii a Korsice, Norsku, benátkách, po Izraeli a Palestině, Mexiku, Mauritiu, Malajsii i po Keni. Jeho vyprávění nepostrádá vtip a napětí a může být zdrojem poučení o daných zemích. Nechybějí ani působivé fotografie. Kniha plná exotiky a dobrodružství je autorovou prvotinou.... celý text

Přidat komentář

Tomas@S
05.11.2019 4 z 5

Spíše než klasický cestopis máme co do činění s přehledem autorových výletů na kole do různých koutů světa se svým kamarádem během desítek let cyklistické kariéry. Autor zmiňuje různé zajímavé příhody z cest, minimálně narazíme na itinerář či datum a podobně. S novějšími cestami se to přibližuje tradičnějším cestopisům a popis cest je podrobnější. Líbily se mi ale zejména ty starší výlety, připomělo mi to vlastní zážitky z cest na kole. Nicméně cesty do zahraničí svojí exotikou přinášejí něco nového, málo který cyklista se může něčím podobným pochlubit. Ještě bych zmínil fotografickou přílohu, jsou tam vždy 3 fotky na stránce s popisem. Přijde mi to šikovně vyřešeno pro ilustrační fotky, ale některé lepší fotky by mohly být větši, určitě by jim to neuškodilo.

vercuse
05.01.2016 5 z 5

Přesně ten typ inspirativní knihy, který umí "nakopnout". Neměla jsem naježděno skoro nic, ale pod dojmem knihy vyrazila na 530 km dlouhou trasu, rozplánovanou na 8 dní. Příhody se skvěle čtou, ale upřímně, nejvíc mě bavila ta část, kdy autoři cestovali ještě za minulého režimu. O tom bych si i ráda početla víc. :-)