Zdravý muž - Psychické i fyzické mistrovství

Zdravý muž - Psychické i fyzické mistrovství https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161285/mid_zdravy-muz-psychicke-i-fyzicke-mist-EWm-161285.jpg 3 3 1

Jedná se o ojedinělou publikací, shrnující nejnovější poznatky psychologů i praktických lékařů. Mladí muži se tak mohou detailně seznámit s tím, jak jejich organizmus vlastně pracuje a jak mohou co nejvíce napomoci jeho optimálnímu stavu. Kniha se jim může stát průvodcem, který upozorní na riziko chorob, vysvětlí medicínské pojmy, poskytne cenné rady a nasměruje je na cestu ke zralosti.V knize se mimo jiné dozvíte:Jak by měl muž porozumět svým vlastním potřebám Jak by měl porozumět ženským potřebám Co je sexuální pud Co jsou erotogenní zóny a jak je nalézt Co jsou fetiše, fobie a závislost Jak se projevují pohlavní nemoci... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

A Lifetime of Sex , 1998


více info...

Přidat komentář

DeathTheKid
23.11.2016 2 z 5

Tak se na to podívejme. Knihu mi půjčil kolega z práce s úmyslem, že bych se mohl dozvědět něco nového v oblasti mužského spektra, ale i v oblasti ženského. A taky prý pomalu čte, takže mu pak řeknu, jestli mu něco uniklo.

Na začátek je třeba říct, že jde o americkou publikaci, takže se setkáte s humusem jako je kladení maximální váhy na předejití rozvodům (protože svazek manželský je posvátný a je to slib před Bohem, který je rozhodně skutečný. Prostě není šance, že by byl vymyšlený... no comment) například před oslovením dívky, nebo před jiným tématem. Vskutku k popukání tohle to smýšlení. Inu, je prostě jednoznačné, že kniha je od americký psychologů, nejlépe katolíků, takže čekejte, že mezi řádky najdete zastávání monogamie a anál je fujky fujky.

Během čtení mě otravovaly dvě věci a sice odkazy na psychology a nerozvážnost nad výkladem. Kniha je prosetá o tom, že tohle tvrdí MUDr. John Magor, z univerzity Puritánské nacionální ve Virginii, až se nakonec naučíte všechny tyhle řádky přeskakovat. Co se týče oné nerozvážnosti, měl jsem problém s tím, že autoři nevěděli, jak knihu pojmout. V jednom odstavci zcela smrtelně kladou důraz na zachování manželství, neboť člověk tomu byl předurčen Bohem, který 100% existuje a v druhém naopak až pubertálním způsobem označují penis jako frantu a podobně. Kniha pak ztrácí na věrohodnosti a téma, o kterém je, pak ztrácí na vážnosti.

Nakonec bych chtěl říct, že je ale docela obsáhlá a pokud byste si z ní něco chtěli odnést, doporučuji zápisky. Prostě poznámky. V jedné kapitole může být tolik hovadin, že v další už nevíte, o čem byla. Neříkám, že máte studovat zevrubně každý odstavec, ale sám jsem narazil na pár zajímavostí, na které jsem narazil a svým rozumem jsem si je potvrdil a nebylo by úplně špatné si je 4 slovy poznamenat. Nicméně, předešlé věci, o kterých píši, mi dojem z knihy zkazily fakt fest, more... a je stará jak cip. Dneska bych si o sexu od 20 let zaostalého pobožného poradit nenechal.