Zdraví z boží lékárny
kniha od: Maria Treben
KoupitKoupit eknihu
Třetí vydání velmi úspěšné publikace, ve které autorka popisuje přitažlivou formou zkušenosti s léčivými účinky běžných bylin a seznamuje s konkrétními výsledky jejich použití.
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54102/zdravi-z-bozi-lekarny-jRZ-54102.jpg 4.882Žánr | Literatura světová, Literatura naučná, Zdraví |
Vydáno | 2003, Dona |
Orig. název | Gesundheit aus der Apotheke Gottes, 1980 |
více informací... |
Komentáře (23)
Kniha Zdraví z boží lékárny

Úžasná kniha od vynikající bylinkářky. Kniha je napsaná velice dobře, každý si najde to své a hlavně paní Treben výborně seznámí i začínající bylinkáře se vším, co k bylinkám patří. Od sběru, po léčivé účinky. Moje první seznámení s léčivou silou bylinek, které mně provází skoro 30 let. Vždy po knize sáhnu když potřebuji a nikdy mně nic z knihy nezklamalo.

Perfektní knížka, jedna z nejlepších o tématu bylinek, doporučuji. Velmi srozumitelné.

Knížku vlastní moje mamka snad od jejího vydání a má u ní doma čestné místo a je pořád po ruce. Taky je z ní už salátové vydání. Takže když přijdu na návštěvu , listuji a pročítám pořád dokola. Sem tam si ji půjčím domů.
Skvělé sestavená knížka o bylinkách a jejich použití a radách na léčení různých nemocí a neduhů

Skvělá publikace o bylinkách a jejich použití. Moc bych si přála tyhle vědomosti udržet v hlavě a umět je bez zaváhání použít.
Kniha je přehledná, jediné, co mě na ní trochu mrzí, jsou převážně černobílé ilustrace, bylo by to o level výš s použitím barviček.

Pokud bych mela z knihovny vybrat jedinou knihu, ktera je mi nejprinosnejsi, byla by to prave tato.

Priznám sa, že som bol prvý k tejto knihe skeptický. Hlavne keď mi o nej rozprávali rodičia, že iným knihám o bylinkách neveria len tejto. Ja som im spomínal knihu od Thurzovej. Ale nedávno,keď som si ju kúpil tak som sa presvedčil, že je skvelá a patrí medzi moje obľúbené. Toľko skvelých rád a skúseností na použitie byliniek. Už aj ja na túto knihu nedám dopustiť. Jediná škoda je, že v nej nie je opísaných oveľa viac byliniek a liečivých rastlín.

Tahle kniha byla kdysi takovou první vlaštovkou, která ukázala cestu/určitě nejen mně/jak se starat o své zdraví. Dnes už takových knih máme nepočítaně, ale v téhle pořád najdeme rady, které nejsou překonané. Bylinky podle Marie Treben jsem používala pro své děti a používám i pro vnoučata.
Štítky
léčivé rostliny bylinky bylinkářství přírodní medicína fyzioterapie
Autor a jeho další knihy
- Z mé domácí lékárny (Bible léčivých bylin a způsobu jejich užívání) 1992
- Zdraví z Boží lékárny 1991