Zdravé orchideje

Zdravé orchideje https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415075/bmid_zdrave-orchideje-LWV-415075.jpg 5 4 2

Vítejte ve světě orchidejí Nápaditá obrazová publikace se věnuje pěstování orchidejí a všemu, co byste měli vědět, aby vám tyto exotické krásky kvetly a prospívaly. Názornou formou s využitím detailních fotografií, piktogramů, barevných rámečků a grafů vám příručka představí jedinečnost a neskutečnou rozmanitost těchto specifických květin, které patří do největší skupiny kvetoucích rostlin na světě. Kromě nezbytných rad ohledně zalévání a potřeby světla zde najdete i praktické informace o přesazování a množení orchidejí stejně jako typech substrátu a škůdcích – a především podrobné portréty více než stovky druhů. Obrazový průvodce pro zdravé a spokojené rostliny.... celý text

Žánr:
Hobby , Zahrada

Vydáno: , Esence
Originální název:

Happy Orchid , 2018


více info...

Přidat komentář

a304
14.09.2022 5 z 5

(SPOILER) Kdo má touhu, o někoho pečovat a je sám, tak orchidej je dobrá společnice. Vytváří příjemnou atmosféru, zkrášluje prostředí, zútulňuje domácnost a doslova ji proměňuje v domov. Aby tato energetizující bytost byla spokojená , to napoví Sára a pak je to ve vaši režii.
Přátelé, posílám právě vám pozdrav, v podobě noční oblohy plné hvězd, co hvězda, to radost pohledět. Kolik jen podob má orchidej, až k nevíře..., ale i neskutečno, může být pravá přírodní rozmanitá krása...

TimetoStyle
08.06.2021 4 z 5

Na tuhle knížku jsem narazila v knihovně, kde mě zaujala svojí obálkou.
Asi před dvěma roky jsem si s radostí koupila nádherně kvetoucí orchidej s tím, že jsem si předem o ní zjistila jen pár informací. Bohužel mi časem umřela, tak jsem si koupila další a ta mi taky umřela. Na čas jsem se rozhodla dát si s jejich pěstování pauzu.
Letos přišel zlom v tom, že jsem si řekla, že je prostě budu kupovat do té doby, dokud mi znovu nevyrostou a nebude se jim u mě dařit. Nevím, jak je to možné, ale právě teď mi kvetou obě, co mám doma.
Mrzí mě, že jsem tuhle knížku neobjevila dřív. Zjistila bych si, jaké přesně druhy doma mám a taky bych dostala rady, jak se o ně co nejlépe starat. Podle knížky mám doma dvě Phalaenopsis Amabilis Blume, jedna má růžové květy a druhá žluté.
Určitě si ji zajdu koupit, chci ji mít doma, abych se ji mohla kdykoli otevřít a najít si informace o daném druhy orchideje.
Zaujal mě tento odstavec. Žádnou věc ze seznamu jsem doteď nedělala, odteď už to budu dělat správně.

Orchideje jsou nejspokojenější a nejkrásnější, když jsou čisté a upravené:
Každý týden z listů odstraňujte prach navlhčeným měkkým hadříkem.
Odstraňujte odumřelé listy nebo hnědé kořeny, aby rostlina nezačala hnít.
Zahnědlé špičky listů odstřihujte. Zkontrolujte, že rostlina má správné množství vody a světla.
Odstraňujte odkvetlé květy, nenechávejte je spadané v květináči.
Hnědé a suché květní stvoly po odkvetení odstřihněte.

Taky jsem se dozvěděla, že pokud orchidej kvete, mám ji hnojit „růstovým hnojivem“. Má vysoký obsah dusíku, který podporuje vznik nových listů a pahlíz. Má se používat ve fázi aktivního růstu.
Pokud nekvete, tak mám do zálivky přidávat „květové hnojivo“. Má vysoký obsah draslíku, který pomáhá novým listů a pahlízám dospět a podporuje vznik nových květů. Má se používat na konci růstového období, kdy listy a pahlízy už dostatečně vyrostly a také během kvetení, aby květy déle vydržely.
Našla jsem jeden druh orchideje, který mě zaujal na první pohled, nese název Stromobytec. Je jednoduchý na pěstování a taky má květy na stonku do výšky a ne do šířky. Dokonce se i jednoduše množí dceřinými rostlinkami. Taky mě zaujala Dendrobium Spring Dream, která nemá ráda vedro stejně jako já Taky se mi zalíbila Vanda, která má takové hezké modrofialové květy, které mi připomínají noční oblohu s hvězdami.
V knížce bylo opravdu hodně tipů na jejich pěstování. Měli tam i nápady na orchidejové zahrádky, které mě zaujaly na první pohled. Bohužel na ně nemám moc místo, na každém světlém koutě v pokoji mám kytky.
Dozvěděla jsem se, že se dá orchidej pěstovat jako kokedama, což jsem doteď nevěděla. Přemýšlím, že bych to zkusila, protože orchideje nepotřebují až tak moc vody, takže to je zároveň praktické a navíc to vypadá fakt hezky.
Po přečtení bych si domů nejraději pořídila snad polovinu druhů, co byla v knížce zmíněná.


Štítky knihy

orchideje

Autorovy knížky

2019  90%Zdravé orchideje

Kniha Zdravé orchideje je v

Přečtených5x
Knihotéce5x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x