Zdeněk Štěpánek

Zdeněk Štěpánek https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79899/zdenek-stepanek-79899.jpg 4 4 2

Biografická kniha vydává komplexní svědectví o jedné z nejvýznamnějších hereckých osobností českého filmu a divadla. Sleduje Zdeňka Štěpánka od jeho narození v sedmi měsících, kdy jej matka musela dopékat v troubě, aby přežil, přes jeho zkušenosti z 1. světové války, až po jeho účinkování v Národním divadle, jemuž jeden čas šéfoval, a ze kterého byl na sklonku svého života doslova vyštípán.... celý text

Literatura česká
Vydáno: , Petrklíč
Originální název:

Zdeněk Štěpánek - něžný bouřlivák , 2007


více info...

Přidat komentář

Bobšule
31.08.2016 5 z 5

Moc hezká knížka, celkem pěkně zpracovaná, ale škoda, že autor nepracoval důkladněji s daty. Zejména ve chvílích, kdy se v hercově životě vrací zpět a pak zase přejde dopředu, by se skutečně vyplatilo v textu častěji zmínit alespoň letopočty. Základní obraz jednoho z největších herců českého divadla a filmu vůbec ovšem z knihy vyzařuje velice zřetelně. Autor nesmírně hezky vystihuje Štěpánkův herecký styl a srozumitelně jej zasazuje do hercova životního příběhu.

WEIL
13.08.2011

Jednou nám učitel vypravoval, jak byl na divadle, na Z.Štěpánka, ten tam dvě hodiny na jevišti řádil, pak ho potkal té noci asi ve dvě ráno jak jede klidně tramvají a nikdo by do něho řekl, že je herec, co před pár hodinami řádil.

Přišlo mu to divné, kontrastní.
Já tehdy řekl, že zloděj taky podává výkon, a pak se musí chovat jako jeden z davu... Učitel se zasmál.