Zbytečná oběť

Zbytečná oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440613/bmid_zbytecna-obet-k1r-440613.jpg 4 86 24

KAŽDÉ MĚSTO MÁ SVÉ MONSTRUM… V roce 1938 se město Cleveland musí vypořádat nejen s vrcholící Velkou hospodářskou krizí, ale i s řáděním neznámého šílence, který si oběti vybírá v zapadlých uličkách mezi tuláky a bezdomovci. Prostitutka Ethel Hardingová hledá ochranu před brutálním vrahem v sídle náboženské misie – záhy však zjistí, že mravokárné tváře jejích členů skrývají ta nejtemnější tajemství. O šedesát let později nachází policie v lese rozřezané tělo Alfreda Wileyho. Ještě než jeho dcera Kris stihne identifikovat ostatky, začnou na povrch vyplouvat fakta, o nichž jí otec nikdy neřekl – záhadný soukromý detektiv, který ho sledoval; webová stránka věnovaná nevyřešeným „torzovým“ vraždám; chybějící záznamy v archivu; ukradené knihy a opuštěná továrna, v níž se sbíhají nitky všech zločinů. Čím více se Kris dozvídá o otcově posedlosti Torzovým vrahem, tím si je jistější, že s ním jeho smrt souvisí – a tím hlouběji proniká do děsivé minulosti Clevelandu. Ethel i Kris, každá ve své době, se snaží odhalit pravdu skrývající se v pozadí hrůzných činů zdejšího nejproslulejšího sériového vraha – a oběma přitom hrozí smrt. ______ Strhující temný krimi thriller napsaný na motivy skutečných událostí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

The Unclaimed Victim , 2017


více info...

Přidat komentář

TeaPeter
01.11.2023 2 z 5

Divná kniha. Hlavně časová linka mi přišla neuvěřitelná. Ani se mi nechce věřit, že by se to mohlo zakládat na skutečných událostech. I když je pravda, že na světlo už proniklo mnoho faktů o tom, jaká zvěrstva může způsobit náboženský fanatismus (je v zásadě jedno jakého náboženství). A také jaké temné kouty se mohou skrývat za fasádou úctyhodnosti církevních institucí.
Kniha se mi velmi špatně četla a chování hlavní hrdinky jsem za celou dobu prostě nepochopil. Někde od čtvrtiny jsem knihu už jen přeskákal, abych věděl, kam to spěje. A k ničemu dobrému to nedospělo...

genduna
25.06.2023 3 z 5

Na můj vkus zvláštní kniha, ani nevím zda se mi líbila či ne... Náboženský fanatismus není úplně můj šálek kávy, ale špatně napsané to rozhodně nebylo.


Adriena838772
12.04.2023 5 z 5

Tak to byla fakt jízda moc se mi to líbilo

mynonka
19.08.2022 4 z 5

Mě se to četlo skvěle. Dynamika střídání kapitol byla výborná. Vždycky jsem udělala "Neee, teď nechci Ethel" a na konci zase "neee, Kris neee, chci víc Ethel". K plnému počtu tomu sice něco chybělo, ale jsem spokojená.
Ps.: hrozně bych ten barák chtěla prozkoumat.

WaN635
25.06.2022 3 z 5

Zaujalo mě, že je kniha psaná na základě skutečných událostí. Ovšem kniha se mi nečetla moc dobře, přišlo mi, že se táhne a nemá spád.
I přesto, že tento druh knih čtu nejraději, tak tady mi to nesedlo. Náboženský fanatismus, odporné vraždy, protivná hlavní hrdinka - tak bych to shrnula.

jprst
10.02.2022 2 z 5

Na základě skutečností slušně vyfabulovaný, avšak postupně až neuvěřitelný příběh probíhající ve dvou časových rovinách, který po zpočátku stupňujícím se napětí ke konci ztrácí tempo a je doražen zbytečně překombinovaným závěrem. Žádná špice to rozhodně není, prostě průměrný krimi thriller, jehož četbu jsem si mohl klidně odpustit, označení bestseller na obálce knihy je podle mne více než přehnané.

Acnaj
21.11.2021 3 z 5

Nejdříve jsem měla problém se do knihy začíst, ale nakonec jsem ji přečetla jedním dechem... Výborný příběh, vlastně dva, čtivý, celé to dává smysl...

RADOST
14.11.2021 3 z 5

Fanatismus, nadřazenost a krutost přetrvávající téměř celé století. Hodně obětí, které vlastně jsou osvobozovány od zbytečného života... Možná právě pro tuto vražednou filozofii propojenou s náboženstvím mi kniha "nesedla". Historická linie byla obsáhlá, odpudivá a vlastně sloužila jen k pochopení dění v současnosti. Nebyla to kniha pro mně, dočetla jsem jen ze zvědavosti. A ani závěr mě nepřekvapil.

soupik2012
23.09.2021 5 z 5

Jeden z nejlepších thrillerů letošního roku. Dvě dějové linky. Dějová linka z minulosti je temná, až hororová a bavila mě bezezbytku. Linka ze současnosti je o pátrání po tom co se v minulosti, ale také v současnosti stále ještě děje. Ta mě na konci trošku zklamala, protože se dotkla hranice věrohodnosti. Ale způsob jakým paní Pulleyová píše, mě opravdu baví. Stupňované napětí, minimum nelogických situací a místy opravdu mrazivá atmosféra. A také je zde moment překvapení. Audioknihu mohu všem vřele doporučit. Naprosto dokonale jí načetla paní Barbora Goldmannová.

martina.tim
24.06.2021 5 z 5

Pro mě byla tato kniha pořádnou peckou. Od začátku až do konce to byla pěkná jízda. I když občas mě hlavní hrdinka Kritt lezla krkem jak byla místy ukňouraná, ale jinak ok. Oproti Mrtvému klíči byla tato kniha za mě o 100% lepší. Doporučuji :)

Miro67
22.06.2021 3 z 5

Trochu rozvláčné a chaotické.

Mirin1349
15.06.2021 4 z 5

Autorka vzala šablonu ze své první knihy, mírně ji oprášila a stejný formát použila i zde, samozřejmě s novým příběhem. Opět se nám tu střídají 2 časové linie, znovu tu máme 2 ženy, které se nemohou lišit víc a s napětím sledujeme jejich životní příběh. Bylo to napínavé, čtivé, kapitoly svižně ubývaly. Jediné, s čím mám mírný problém, je, že jsem tomu finálnímu rozuzlení prostě nevěřila. Přišlo mi to nelogické, nepravděpodobné, násilně našroubované. Jinak jsem si ale čtení užila, jen škoda toho konce.

kofola33
16.05.2021 4 z 5

Nejdrive jsem se nemohla poradne zacist, pak jsem ale zjistila, ze me to vlastne bavi a cekam co bude dal. Linka z minulosti byla dost temna, rozuzleni v soucasnosti vlastne take. Neni to thriller roku, ale napeti a ctivost se uprit neda. Nabozensky fanatismus je nebezpecny v kazde forme a dobe.

HMirka55
08.04.2021 2 z 5

Po dočtení jsem přemýšlela, co se vlastně v které časové linii stalo, a zjistila jsem, že vlastně nic moc. Pátrání v podstatě žádné, co se týká napětí také nic moc, úspěch bylo spojení obou linií na konci, i když mi přišlo trochu násilné a těžko uvěřitelné. Samotný konec useknutý. To, že kniha vychází ze skutečných událostí nijak příběh neobohacuje, pouze jsou přidávány obětí bez bližších souvislostí. Závěrečné vysvětlivky by podle mne bylo lepší zapracovat přímo do děje.

Sallka
01.04.2021 5 z 5

Po dlouhé době thriller, který mě opravdu bavil a těšila jsem se na čtení. Knihy na motivy skutečných událostí mám ráda.
Doporučuji.

ankaras
28.02.2021 5 z 5

Od roku 2017 (první knížky autorky) jsem se těšila, až vyde něco dalšího. Dočkala jsem se a bylo to tak dobré, jak jsem doufala.

martina2540
23.02.2021 5 z 5

Perfektní kniha, v ději se stupňovalo napětí, konec jsem nečekala.

Neopol
20.11.2020 5 z 5

Výborná knížka od první stránky skvěle napsaný. Napětí tajemno konec docela šok. Super

Katania
10.09.2020 5 z 5

Super čtení! Ani druhá kniha autorky mě nezklamala. A opravdu si užívám prolínání současnosti a minulosti. Tento typ knih opravdu můžu!

LukBook
19.08.2020 5 z 5

Za mě opravdu skvělý thriller se super atmosférou, kopcem mrtvol a zajímavými postavami. Obsahuje dvě časové linie, přičemž jedna je hodně temná a ta druhá sice ze začátku trochu jemnější, ale nakonec....No nechte se překvapit, i závěr stojí za to