Zbožňuju Londýn

Zbožňuju Londýn https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204815/bmid_zboznuju-londyn-204815.jpg 4 179 50

Zbožňuju série

< 5. díl >

Angela Clarková se zamilovala do New Yorku – a ten začíná milovat ji. Když je ale povolána domů do Anglie, najednou hrozí, že svůj zářivý nový život ztratí a vymění ho za déšť, teplé pivo a zlé vzpomínky. Tomu se říká krok zpátky. Je tady Mark, bývalý přítel – do New Yorku utekla proto, aby se od něj dostala dál. Je tady Louisa, její nejlepší kamarádka se svým děsivým novorozenětem. A taky máma, která s ní ještě pořád mluví jako s patnáctiletou. Na obzoru je svatba – a všichni si pamatují, jak se Angela vyznamenala při té poslední… Může ji příjezd jejího přítele Alexe a nové nejlepší kámošky Jenny zachránit před návratem ke svému starému já?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , BB art
Originální název:

I Heart London , 2012


více info...

andy_nejedla
andy_nejedla
03.01.2024 4 z 5

Ze začátku byla knížka slabší, ale cca od sté stránky jsem se od čtení nemohla odtrhnout.

Kory98
Kory98
27.07.2023 3 z 5

O kousíček lepší díl než minulý, teď se Angela tak nějak "vezla" ve víru okolností, které ani moc nemohla ovlivnit. Nakonec se ale vzepřela a myslím si, že udělala dobře. Trošku jsem si spravila náladu, takže budu v sérii pokračovat, dám jí šanci:-) Ale celkově ji hodnotím jenom jako průměrnou.


Kalima206
Kalima206
16.01.2023 3 z 5

Oddechová komedie, kterou sem nakonec teda dočetla do konce a byl teda moc pěkný, ale je to takový ten typ příběhu, který jednou přečtete a o týden později už si na něj asi nevzpomenete... takže asi tak..

Knihochod
Knihochod
07.01.2023

Angela Clarková je späť (teda znova späť, pretože keby bola len späť, pridávala by som sem knižku s názvom Miluju Vánoce, chjóó). A je to tá istá Angela, akú si pamätáme z predchádzajúcich dielov. Akurát s tým rozdielom, že je zasnúbená so svojím muzikantským priateľom Alexom, aj keď na svadbu teraz úplne nepomýšľa. Snaží sa totiž so svojou kolegyňou rozbehnúť nový módny časopis. V jeden deň jej ale zavolá jej londýnska matka, ktorá oslavuje šesťdesiatiny a volá Angelu domov na oslavu. Tá ale netuší, čo ju čaká - narazí na svojho bývalého snúbenca a dostane od svojej matky úžasnú ponuku usporiadať najdôležitejší deň v Angelinom živote v deň jej oslavy narodenín. Z nejakého dôvodu súhlasí i keď svadba sa má uskutočniť za týždeň. A vtedy to vypukne. Predsa si nemôžeme myslieť, že sa táto udalosť zaobíde bez problémov, ktoré hlavnú hrdinku sprevádzajú na každom jej kroku. Zvládne Angela tento nátlak? Alebo znova niekam utečie?

Tento diel ma bavil viac než ten predošlý (pardón, pred-predošlý). Neviem, mala som pocit, že táto čas bola obohatená o viac sarkastických myšlienkových pochodov hlavnej hrdinky, toľkých naschválov, že ak by sa to človeku reálne dialo, pravdepodobne by sa zbláznil, a samozrejme nechýbajú ani klasické problémy ako ex-priatelia, trošku šialená rodina (vážne, čí otec si zapaľuje jointa v kôlni?) a "jemné" nedorozumenia medzi najlepšími priateľkami hlavnej hrdinky. Ale poviem Vám, že dôjde aj k nejakému tomu boju.

Za mňa určite odporúčam. Hlavne ak ste už nejaký z predošlých dielov čítali. Naozaj sa v tejto sérii oplatí pokračovať. Pokiaľ teda nehľadáte nič náročné, skôr také klasické dievčenské oddychové čítanie.

VercaV
VercaV
02.12.2022 1 z 5

To byla nuda. Stejně jako předchozí díl, snad ještě větší. Nejenže je to opět původně 5. díl, takže zase chybí návaznost na předchozí (4. díl) a je tu spousta nezodpovězených otázek. Co předchozí práce, nový časopis, co článek pro Belle (nebo jak se ten časopis ze pařížského dílu jmenoval) a zmíňky o Las Vegas, nechtěli jí prodloužit vízum atd..
Jediný důvod proč jsem tento díl četla je, abych si přečetla vánoční díl tak doufám, že bude aspon o trochu lepší.
Jinak co se týká knihy jako celku, byla to nuda, zdlouhavé a nudné. Nevím proč se to vůbec jmenuje zbožňuju Londýn, když tam o něm není skoro nic. A Jenny i s Louisou byla za mě úplně mimo.

pegasek
pegasek
01.12.2020 3 z 5

Ja vlastne ani nevim co bych na tu knihu rekla.Namet dobry,ale cely dej je zbytecne zdlouhavy a tim je nudny

Vendulik
Vendulik
06.08.2020 2 z 5

Tento díl je pro mě zklamáním. U knihy jsem se nudila a některé pasáže byly moc zdlouhavé a nudné. Ani nevím proč dávám dvě hvězdičky.

Niu
Niu
08.07.2020 4 z 5

Londýn se mi líbil o něco víc než Paříž. Ten začátek úplně chápu, ve třiceti znovu do místa, které zanechalo trpkou příchuť toho, co bylo, co mohlo být. Ten návrat ke kořenům, kde budete vždy považováni za náctiletou bez ohledu na to, co jste dokázali jinde. A je jedno, jestli to je napořád nebo na pár dní. Ufff :o) Kruci, to byla jízda a čekala jsem, že v případě Angely to nedopadne jinak než katastrofou. Tady ale byla ta katastrofa spíš prospěšná. Alkoholu a zvratek ve stejném množství (možná i více - a není to vinou Grace :o)) jako v předchozích dílech.

baruska91
baruska91
16.11.2019 4 z 5

Měla jsem chuť na příjemnou oddechovku - a přesně to kniha Zbožňuju Londýn splnila. Myslím, že se časem "vrátím" i k dalším dílům Zbožňuju...

julythreemosen
julythreemosen
23.09.2019 4 z 5

I když jsem ne úplně úmyslně sáhla již po pátém dílu série s Angelou Clarkovou, můj požitek ze čtení to v nejmenším nezničilo. Autorka předešlý děj vkusně opakuje když je třeba a tak jsem se dostala snadno do děje, aniž bych o něco zásadního přišla... Jedná se o ten typ holčičí romantiky, kdy balancujete na hraně toho, jestli to, co se v knize děje, ještě je vtipné a nebo už ne. Já měla to štěstí, že mi tento styl psaní a humoru sedl, u knihy jsem se smála, užila jsem si ji, odpočinula si. Vše, co má taková kniha splňovat. Doporučuji a já si určitě vyhlednu další díl ze série.

Taralcielle
Taralcielle
28.08.2019 4 z 5

Oddechovka ze série "Zbožňuju". Mám je ráda všechny. Angelu Clarkovou jsem si oblíbila hned v prvním díle a její příběhy mě baví.

Markett
Markett
24.07.2019 4 z 5

I tohle pokračování byla příjemná oddechovka plná zvláštních a impulzivních zvratů :) Mě se knížka četla krásně.

sabca1520
sabca1520
02.02.2019 2 z 5

Oddechovka. Pokud člověk nechce moc přemýšlet a nemá zrovna něco lepšího po ruce, je tahle kniha ideální volba.

Tebby
Tebby
14.01.2019 4 z 5

Do Angely a Alexe jsem se naprosto zamilovala. Sice v této knize bylo nehod víc než je zdrávo, i tak se mi příběh velice líbil. 4*

1v8na
1v8na
19.12.2018 1 z 5

Kniha byla sice vtipná, trochu mi ze začátku připomínala Deník Bridget Jonesové. V knize však byla hluchá místa a měla jsem problém se začíst do knihy a vydržet u ní.
Nevím, jestli to bylo tím, že jsem nečetla předchozí dva díly a začala jsem až od třetího, nicméně tato kniha mě neoslovila.

kykiryki28
kykiryki28
19.09.2018 3 z 5

Taková obyčejná romantická slaďárna, která mě moc neoslovila. Místy je ten příběh chaotický. Myslela jsem si, že když se to odehrává v Londýně, bude tam i popis tohoto města, ale tady se vyloženě jednalo jen o svatbu a svatební přípravy. Je to spíš taková relaxační knížka, ale znovu bych si ji už nepřečetla. Ani následující díly neplánují číst.

knihovnička007
knihovnička007
12.06.2018 odpad!

Ne, děkuji.
Zjistila jsem, že tohle opravdu není žánr, který by mne vtáhl do děje a já ho ráda četla. Takže knihu jsem vrátila zpět do knihovny a přečtu si něco jiného...

knihovnička007
knihovnička007
07.06.2018 odpad!

Tohle není žánr pro mne :( Snažila jsem se do knihy začíst, ale prostě ne :( Takže ukončuji tuhle agonii a jdu si najít knihu, která mne osloví.

Gallaxy
Gallaxy
18.04.2018 3 z 5

Tento díl mě docela bavil a dokázal udržet mou pozornost. Ikdyž některé situace byly opět absurdní.

Dudanek69
Dudanek69
09.10.2017

Super kniha se krasne cte, doporucuji vsem