Zbojník Robin Hood

Zbojník Robin Hood https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405488/bmid_zbojnik-robin-hood-OmI-405488.jpg 4 33 4

Príbeh podľa starých anglických povestí a balád o anglickom zbojníkovi Robinovi Hoodovi.

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Robin Hood , 1973


více info...

Přidat komentář

ijcro
03.02.2021 3 z 5

Mám původní vydání ze sedmdesátých let, knížka má trochu jiný, podlouhlý rozměr, je užší a vyšší.
Co si tak vzpomínám, kapitolky byly většinou krátké a četly se dobře. Dřív mi to tak nepřišlo ale dneska mi připadají jako krátké epizodky v seriálu, není to vyprávnění až do hořkého konce, jsou to prostě krátké dobrodružné příběhy.
Kdysi jsem jako děcko viděl takovou italskou bláznivinu z r. 1960, film se jmenoval "Robin Hood a piráti". A já se to snažil nějak spojit s příběhy v téhle knížce. Bohužel, ani dějem, ani postavami to neštymovalo. Film byl jen takovou jednoduchou podívanou, aneb když Lex Barker už nebyl Tarzan ale ještě nebyl Old Shatterhand, a zkoušel to v Itálii jako fyzicky zdatný Robin Hood... ;)

Venda32
19.02.2020 5 z 5

Klasika klasik. Kdo by neznal příběh rytíře, který bohatým bral a chudým dával. Napsáno velmi zajímavě a čtivě, takže se dá přečíst opravdu za chvilku. Pro mě lepší varianta než jakýkoliv natočený Robin Hood filmově, včetně toho z Kevinem Costnerem.


moonchild
28.02.2014 5 z 5

Tuhle knihu jsem jako malá zbožňovala.Děckam na základce jsem zní neustále předčítala.

Mušketýr007
15.04.2013 5 z 5

Když mi bylo asi 8 let, jeli jsme na celé prázdniny na chatu do lesa. Tuhle knihu jsem si vzal sebou. Pamatuji se, jak jsem ležel v houpací síti přivázané mezi dvěma stromy poblíž ohniště a hltal příběh ze Sherwoodského lesa jedním dechem. Byla to moje první kniha v životě, kterou jsem přečetl celou a já zjistil jak je čtení krásné. Připravila mne na cestu po spoustě dalších nezapomenutelných literárních krajin a příběhů.