Zázrak zo skúmavky

Zázrak zo skúmavky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418068/bmid_zazrak-zo-skumavky-Rzq-418068.png 4 13 3

Existuje na svete spravodlivosť? Prečo ženy, ktoré netúžia mať deti, okamžite otehotnejú a tie, čo by za bábätko dali všetko, márne čakajú na dve čiarky na tehotenskom teste? Tieto otázky si často kladú hrdinky tohto príbehu Alexandra a Sabína. Na svojej ceste za vytúženými bábätkami neraz zápasili s neúspešnými pokusmi, pádmi na kolená, bolesťami i beznádejou. No hoci museli prekonať obrovské prekážky, získali napokon oveľa viac, ako si na začiatku vôbec dokázali predstaviť.... celý text

Přidat komentář

gargamelka
02.07.2023

Velmi intimní téma.

Danago
29.05.2023 5 z 5

Moc dojemná knížka, která vypráví pravdivý příběh dvou žen, které se snaží o dítě. I když zpočátku mají pocit, že nemůže být nic jednoduššího a naopak těhotenství až příliš dlouho odkládají, když se pro dítě rozhodnou, zjistí že to nebude v jejich případě jednoduchá cesta.
Svůj příběh vypráví Alexandra a Sabina. Každá pochází z jiného prostředí a mají jiné zázemí ať už finanční, pracovní nebo kamarádské. Každá má trochu jinou příčinu, ale to nemění nic na faktu, že ač se tomu z počátku obě brání musí podstoupit umělé oplodnění protože jiným způsobem se jim otěhotnět nemůže podařit.
V knize je popsán celý dlouhý proces, který není jednoduchý není bezbolestný a bohužel pojišťovna neproplácí zdaleka všechno. Ke všemu je to proces velmi náročný na čas a to jde jen velmi složitě skloubit se zaměstnáním. Sabina má v práci potíže ale své problémy a léčbu důkladně tají a v jejím případě se to opravdu dá pochopit.
Nikde není ani v tomto případě jistota zda se těhotenství podaří. Vše stojí peníze ale léčba se tak úplně se zaměstnáním neslučuje. Je to velmi náročné. Naše hlavní hrdinky nebudou mít nic jednoduchého, tělo si reaguje po svém a proto se potácí mezi nadějí a zklamáním a to je velká zátěž na psychiku obou manželských párů.
A i když se jedná o placené soukromé zdravotnické zařízení ne vždy se personál chová empaticky, což mě dost zarazilo.
Příběh se odehrává na Slovensku, ale věřím, že u nás to bude obdobné.
Při čtení jsem si uvědomovala jaké neskutečné štěstí máme v rodině, že jsme tyto problémy nemuseli řešit. Touha po dítěti je nesmírně silná u většiny žen i jejich partnerů a děťátko ze zkumavky je určitě prověřením to jak je svazek mezi partnery silný.
Kniha mě velice zasáhla a místy šokovala.
Doporučuji moc.


Amneris
29.12.2019 5 z 5

Kniha vypráví o dvou ženách, Sabině a Saše, které se dlouhou dobu snaží stát se matkami. Ačkoliv je kniha psaná ve slovenském jazyce, četla se velmi dobře. Líbily se mi rozdělené kapitoly jak z pohledu Saši, tak z pohledu Sabiny. Ne vždy je cesta za miminkem jednoduchá a přímočará... Určitě stojí za přečtení.

Autorovy další knížky

Laura Krauz
slovenská
2022  67%Tretia strana mince
2019  89%Zázrak zo skúmavky

Kniha Zázrak zo skúmavky je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce32x
Chystám se číst15x
Chci si koupit4x