Zážitky z karantény
kniha od: Halina Pawlowská
KoupitKoupit eknihu
I když se svět do pekel řítí, tak lze pořád šťastně žíti!
Co si počala Halina Pawlowská, když ji koronavirová karanténa na tři měsíce uvěznila v jedné domácnosti s dcerou, zetěm, vnukem, přítelem, tchyní, synem, sestřenicí a dvěma psy? Začala si vést deník o tom, jak bez úhony přežít i situace, které jsou na zabití!
Komentáře (40)
Kniha Zážitky z karantény

Milá oddechovka, rychle se čte. Výstižně popsaná doba, co jsme všichni doma v dost podobném duchu zažívali. Je to krátké, stručné, má to vtip a nadhled. Prostě Halina :-) Zkazky o denním vaření pro rodinu a recepty jsou jen malým bonusem, který může sloužit jako inspirace, ale stejně tak ho lze v klidu ignorovat.

Přátelské a milé povídky paní Haliny mně velmi potěšily. Její typický humor je mi docela blízký a tak jsem si čtení docela užila. A že celou dobu jen vařila - tak přece žila v karanténě spousta lidí. Já si z toho vezmu alespoň pár receptů na vyzkoušení.

Kniha byla velké zklamání. Čekala jsem od paní Pawlowské mnohem více. V celé knize jen neustále vařila nebo se jí sem tam ozval někdo z minulosti. Jsem z knihy hodně zklamná.

Tento žánr sám od sebe nevyhledávám, ale z nedostatku jiného čtiva... No, občas jsem se zasmál, ale žádná bomba to z mého úhlu pohledu nebyla.

Upřímně jsem od knihy čekala mnohem více. Po přečtení jsem samozřejmě před sebou viděla autorku a také jsem si ji v mnoha vtipných situacích dokázala velmi živě představit. Ale hrozně mě obtěžoval pocit autorkou vytvořeného strachu z korony. Vůbec nic nechci bagatelizovat, ale pocit z knihy mám prostě velmi rozporuplný.

Od autorky jsem zatím nic nečetla, takže nemůžu být zklamaná. Nejsem si moc jistá, zda většina těch "zážitků" vůbec stála za zaznamenání a zítra si na knihu ani nevzpomenu. Přitom kdyby se některé příhody a nakousnuté myšlenky prohloubily a propracovaly, mohlo to být nesmírně fajn čtení, protože nadhled a vtip Halina má.
A neodpustím si poslední poznámku - sladký miluju (je to na mě vidět), sladká tečka ke kafi je prostě dokonalost sama, ale z toho množství dortů z těchto tří měsíců mě skoro začal bolet žaludek.

Hlina Pavlovská svojím humorným spôsobom podala príbeh, ako prežila prvú karanténu. V knihe nechýbajú humorné situácie, či už u nej doma alebo jej kamarátok, keď boli všetci doma v karanténe. Halina si dokáže urobiť aj zo seba srandu a dokáže rozprávať a poukázať na svoje nedostatky. A toto nedokáže každý človek. Kniha je doplnená aj jedlami, ktoré varili počas karantény. Mne sa kniha páčila, oddychovka.
Štítky
karanténa fejetony koronavirus, covid-19
Autor a jeho další knihy
2022 | ![]() |
1996 | ![]() |
2002 | ![]() |
2013 | ![]() |
2007 | ![]() |
2004 | ![]() |
Kniha Zážitky z karantény je v
Právě čtených | 2x |
Přečtených | 164x |