Zavraždění JFK

Zavraždění JFK https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182012/bmid_zavrazdeni-jfk-oYK-182012.jpg 4 20 4

Byl to šok, když došlo v Dallasu k atentátu na prezidenta J. F. Kennedyho. Policie za podezřelého označila bývalého ostřelovače námořní pěchoty L. H. Oswalda. Ten se ovšem nepřiznal a krátce po zatčení byl zavražděn. Kniha přináší překvapující souvislosti. Zjistěte, proč Oswald emigroval do SSSR, co stálo za rozpadem přátelství Kennedyho a Sinatry či proč mezi jeho nepřátele patřil i ředitel CIA. Všechny tyto okolnosti mohly vést k tragickému konci oblíbeného prezidenta.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu , Historie

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Killing Kennedy: The End of Camelot , 2012


více info...

Přidat komentář

Ka.Kubi
06.09.2022 5 z 5

Tato kniha se věnuje podrobně životu a politické situaci v době,kdy byl JFK prezidentem. Přehledně vysvětluje situace,kterým JFK čelil a musel řešit. Atentátu se věnují poslední kapitoly knihy,ale i ty jsou velice dobře zpracovány.

Marketa1994
06.11.2018 3 z 5

Knížka se dobře čte. Příběh se věnuje spíše Kennedymu a jeho rodině, než atentátu a věcem kolem něj, ale proč ne..


Yogi
08.06.2017 5 z 5

John Fitzgerald Kennedy byl hodně - milující manžel, skvělý otec, inteligentní muž, takový trochu bohém, sympaťák a nadaný spisovatel. V pořadí čtvrtý a taky poslední americký prezident, na kterého byl spáchán atentát ve vládnoucím období, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších úřadovníků za posledních 100 let.
Po zhlédnutí "Jackie" s Natalií Portman v hlavní roli jsem na 35. prezidenta USA chytla mírnou úchylku. A jsem na jednu stranu neskutečně ráda, že mě tahle kniha přinutila zamyslet se nad mým poblázněním. O Kennedym jsem toho ze začátku nevěděla moc - jen prvotní fakta, základní informace o atentátu, něco o Oswaldovi a o událostech, který se staly během let 60. - 63.
Tahle knížka mi ukázala, že prezidenti USA nejspíš nebyli žádní svatoušci a měli více než jednu nebo dvě stránky osobnosti. Občas jsem byla až znechucená Kennedyho myšlenkami o zneužívání oblíbenosti Jackie na kampaň či jeho milostnými hrátkami.
Líbí se mi, že je kniha psána jako příběh - hned se četla líp a člověk mnohem snadněji vstřebával všechny reálie. Ovšem, přesně kvůli takto zvolenému stylu bych čekala nějaký průběžný shrnutí v krátkých a jasných bodech, jelikož jsem se někdy trochu ztrácela.
Ocenila jsem vykreslený mapky prezidentovy kolony v Dallasu či znázornění Oswaldova útěku po vypálení všech třech ran. A naprosto mě uchvátily náhodný podobnosti mezi Lincolnem a Kennedym. Neuvěřitelný.
Rozhodně doporučuju přečíst, pokud se chcete dozvědět něco víc o americké historii, protože tu je i celkem dobře "populárně-naučeně" vyvedena studená válka a karibská krize, či počátky Vietnamu. Taky doporučuju, pokud se potřebujete něco přiučit z dějepisu, nebo Vás zkrátka téma Kennedyho a atentátu na něj zajímá.
Jsem ráda, že tu autor nevyzdvihuje a zbytečně nerozvádí žádný konspirační teorie. Jen poutavým jazykem píše holá fakta, a ty nutí čtenáře utvořit si vlastní názor na smrt slavného prezidenta Spojených států - bylo to ztřeštěné poblázněné jednání šíleného zabijáka Oswalda, nebo pečlivě promyšlený, zkonstruovaný krok odstranění?
To už se nikdy nedozvíme.
Avšak čelíme stále tomuto: 22.listopadu 1963 v Dallasu v Texasu byl zabit významný muž, který toho mohl ještě mnoho dokázat.

Morsie
27.11.2013 4 z 5

Nejsem nijak velký milovník literatury faktu ani mě zas tak nezajímá, co se děje, nebo dělo v Americe. No, ale Kennedyho příběh je výjimka. Vždycky mě prostě zajímalo, jak to s ním bylo doopravdy.
Každému totiž, kdo si umí dát dvě a dvě dohromady, dojde, že to nebylo samo sebou, a že v tom něco smrdí. A sakra že smrdí! Dokazují to i nové poznatky sepsané v Zavraždění JFK.
V žádném případě nelituju času, který jsem s touhle knihou strávila. Nejen že jsem si osvěžila svoje vědomosti, taky jsem nahlédla pod pokličku oněch "konspiračních teorií". Což jeden plus a ten druhý je, že všechny ty informace jsou popsány pěkně v přítomném čase a jako příběh. Žádné zbytečně zavalení fakty. Takhle kdyby byly psané učebnice...