Divný člověk

Divný člověk https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178254/bmid_divny-clovek-4a3-178254.jpg 3 7 2

Divným člověkem je venkovský poštmistr, který si vytváří svůj vnitřní svět a iluze života bez ohledu na jeho realitu. Teprve poučen mnohými zkušenostmi a prohrami pochopí, že musí usilovat o vymanění se z osamělosti, do níž se sám uvedl, a upravit svůj život v souladu s dobou a společností uprostřed níž jej žije.

Přidat komentář

tazkykamen
29.05.2018 3 z 5

Príbeh o kríze stredného veku starého mládenca. Kedže však autor nedokáže byť ku svojim postavám krutý a sem tam pridá aj štipku humoru, všetko sa odohráva v pokľude a čitateľ si môže vychutnať Říhovo rozprávačské majstrovstvo. Najviac ma zaujali autorove outsiderské postrehy o živote, vedľajšia postava energickej Klímovej a záver ktorý je naozaj podarený. Pobavil ma doslov písaný poplatne filozofii socialistického realizmu takže mám dojem, že som čítal úplne inú knihu.

maryzka
25.09.2014 1 z 5

Nevím, jak to charakterizovat, ale bylo to nejhorší čtivo z tzv. ,, budovatelských románu", které Bohumil Říha napsal. Možná by se kniha dala charakterizovat ,, V čem člověk žije tak chce zestárnout, a žádný změny přijímat.


Štítky knihy

poštmistr, pošťák

Kniha Divný člověk je v

Přečtených10x
Knihotéce9x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x