Lživé zrcadlo

Lživé zrcadlo https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45398/bmid_lzive-zrcadlo-Fx2-45398.jpg 4 18 1

Zatracený série

< 2. díl

Po celá tisíciletí válčí mimozemské společenství zvané Osnova proti Ampliturům. Ale až v několika posledních stoletích od chvíle, kdy se k Osnově připojila Země, se průběh bojů zvolna začal obracet ve prospěch Osnovy. Potom dospěla elitní jednotka, od malička vychovávaná v oddanosti Účelu Ampliturů, která se měla plně vyrovnat Pozemšťanům, proti nimž měla bojovat - a zdálo se, že by Ampliturové mohli konečně získat nad Osnovou rozhodující převahu. Ale když osnova zajala jednoho příslušníka této elitní jednotky jménem Randži, vyšla najevo strašlivá pravda: Randži je ve skutečnosti Pozemšťan, podrobený hanebným ampliturským genetickým manipulacím. Osnova slíbila, že zvrátí jejich účinky a pomůže Randžimu zachránit ostatní pozměněné Pozemšťany ze spárů Ampliturů. Ani Randži, ani jeho noví spojenci však nemohli vědět, že navrhovaný lékařský postup vyvolá odpudivou vlastnost, která by mohla rozbít spojenecké vztahy v Osnově - a vtisknout Randžimu a jeho druhům cejch nejnenáviděnějších tvorů Galaxie...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The False Mirror , 1992


více info...

Přidat komentář

Terva
27.07.2023 3 z 5

Když bylo Randžimu
dvanáct let, už věděl,
že se mu líbí zabíjet.
Jeho rodiče ho
přirozeně povzbuzovali.

Od původního příběhu (Povoláni do zbraně), se zde děj posunul opět o několik stovek let dál do budoucnosti. Příběh je to trochu horší. Nějak divně se mi to četlo. Prostor tu dostávají převážně jedinci. Další novinkou je fakt, že se začínají všichni mimozemšťané až moc podobat lidské rase. Ti bojácnější se najednou vrhají do situací, kterých by se dříve báli a ti akčnější nám trochu začínají lenivět. Je to trochu jiný koncept, než kniha první. Ale má to asi svůj účel a tak se držme spisovatelovo osnovy a nevzdávejme to.

Malá ochutnávka:
Jsi rychlý, ale u mne to nebude fungovat. Teď už ne. Už nikdy. Jsem na tebe připravený. Celý život jsem strávil přípravou na toto střetnutí.

Randžiho, jednoho z hlavních hrdinů, mi bylo docela líto. I když on za to vlastně nemohl, ale i tak není to sice jeho boj, ale už se angažuje. Kniha je rychlejší a přímější. I když například některé scény bych klidně vynechal. Zvláštní je, že jsem z této knihy ani nevybral moc citátů. Jako by už na tom panu spisovateli moc nezáleželo a tak do příběhu nevkládal žádná zbytečná moudra. Musím přiznat, že jsem trochu zklamán a příběh jsem si moc neužíval.

Citát: Budeš na sebe dávat pozor.