Zasvěcení

Zasvěcení https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157476/zasveceni-157476.jpg 4 266 55

Mysticko biografický román, ve kterém se prolínají staroegyptská mystéria. Biografický proto, protože autorka čtenářsky oblíbených knih o józe, popisuje své zajímavé vzpomínky na minulé životy ve velmi dávném Egypte. Najdeme zde mimo jiné výběr z učení velkokněze Ptahhotepa, který vysvětluje okultní zákony vesmíru, lidské duše osudu. Dále bohatství myšlenek, zážitků zkušeností, které zahrnují celou oblast mystiky názorně vysvětlují zákony karmy znovuzrození. Autorka podává významné svědectví, udává směr v našem chaotickém věku. Sféry, které popisuje, jsou různé: vývoj citlivého děvčete, rány osudu, Jež určují proces zrání; vrchol krize, Který vede do průlomu nové existence záhadným zpusobem se prolíná s hrůzami poslední války. Celá zkušenost je podporovaná silnou osobností. Kniha, ve které se prolíná biografie, román mystické učení, podává napínavý obraz záhad zasvěcení, jehož hluboká pravda vždy dráždila fantazii. Je to zároveň nejobsažnější reinkarnační zpráva, která umožňuje získat hluboký vhled do působení karmy z života do života. Poznámka k ISBN v Databázi Národní knihovny ČR: 80-86259-10-2 (v knize neuvedeno) * 80-901922-5-4 (chyb.)... celý text

Romány Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Aquamarin
Originální název:

Einweihung , 1993


více info...

Přidat komentář

Bernoulli
07.01.2024 2 z 5

Nějak vůbec nevím, co si mám o téhle knížce myslet, dost možná jsem jí ani nepochopila. Ale vyloženě špatná není, vlastně bych jí snad - paradoxně - i doporučila...

Ivka82
07.01.2024 4 z 5

Kniha bezesporu zajímavá, ale nemohla jsem se vyhnout dojmu, že si občas protiřečí. Občas jsem také z vyprávění cítila německou povýšenost. Nebo mi jen unikl smysl sdíleného... Každopádně po přečtení ve mně vyvstalo mnoho dalších otázek po smyslu celého tohohle projeveného hmotného divadla... Mám o čem přemýšlet a tím kniha splnila svůj účel.


Pettato
08.12.2023 5 z 5

Velmi zajímavá mystická kniha s hlubokou moudrostí. Vede nás k zamyšlení se nad podstatou života a smrti. Vybízí k pochopení skrytých tajemství Egypta, fungování duchovního světa a vyšších sil.
Rozhodně se k ní plánuji znovu vrátit.

Mathiola8
25.05.2023 5 z 5

Zajímavá kniha

DYRKA98
27.04.2023 5 z 5

Dokonalá, čtivá kniha.

ArkAngel
15.02.2023 5 z 5

Knihu Zasvěcení nemohu označit jinak než za jeden z pilířů moderních textů pro mystiky. Skrze své minulé životy přináší v Haichová v textu cenné lekce o fungování světa, vyšších sil a pochopitelně tajemstvích Egypta. Nad některými pasážemi budete určitě hodně přemýšlet, já si nyní čtení po několika letech znovu užil (s nově nabytými znalostmi o to více) a potvrdil jsem si myšlenky, které mne již nějakou dobu provázely. Jsou tu pochopitelně také velmi těžké kapitoly, jako například ty s geometrií, které se vám možná i bude chtít přeskočit, ale při pořádném soustředění člověk vstřebá i tyto informace. Tak a teď si jen počkat na nového duchovního vůdce a spojení s mimozemskými rasami, což text o věku Vodnáře (v němž se nacházíme) zmiňuje.

Filomena1961
07.02.2023 4 z 5

Silná mystická kniha zabývající se minulými životy. Autorka nás provází nejen svým současným životem, ale vrací se do svého minulého života, který prožila v Egyptě jako dcera faraona. Tato kniha vede člověka k zamyšlení nad podstatou života, hodnotami, které uznáváme, vede k zamyšlení nad smrtí,co bude následovat dál, zda budeme mít možnost volby a žít další život. Odpověď na tuto otázku je skrytá za obzorem, kde většina lidí nenahlédne.Jak tedy máme žít ? Žít tak, aby druhým s námi bylo dobře. Kniha mě oslovila, zastavila v každodenním spěchu a v mnoha věcech mě inspirovala.

Ophelie
09.01.2023 5 z 5

Kniha se ke mně dostala na doporučení od kamaráda a jsem mu za ten tip opravdu moc vděčná. Tato kniha není podle mě pro každého (např. mého manžela coby zarputilého logika a pragmatika by určitě nezaujala), ale je podle mě pro čtenáře, kteří jsou jakoby více "otevření" i jiným možnostem nahlížení na život a kteří věří více v intuici nežli rozum. Mně kniha doslova uchvátila, při čtení některých pasážích se dostavily "aha-efekty", kdy jsem cítila a věděla, že přečtené se mnou vysloveně souzní a že toto vlastně už vím. První půlka knihy se mi četla snáz a jakoby úplně sama, pasáže s geometrickými obrazci a výukou od Ptahhotepa už byly složitější a dávkovala jsem si je. Vím, že tuto knihu jsem nečetla naposledy, že se k ní po nějaké době určitě ráda znovu vrátím. Více takových knih ;-)

tinka1974
16.08.2022

Nemohu si pomoci, ale přes všechna doporučení jsem začala 3x a ani jednou se mi to nepodařilo přečíst. Buď už jsem jinde a nebo jsem ještě nedozrála. Zatím nelánu hůl a odkládám do knihovny.

archivářka115
09.08.2022 4 z 5

Náhodou jsem objevila tuto knížku, když jsem zjistila čemu se věnuje, tak jsem byla nadšená, protože mě minulé životy velmi zajímají.
Ze začátku mě velmi zaujala. Později, hlavně při výkladu Ptahhotepova učení, jsem ději
přestala rozumět. Stále jsem se snažila, abych ho pochopila. Během prolínání současného a minulého života jsem se v ději ztrácela úplně.Chvílemi jsem měla pocit, že
si děj protiřečí, hlavně Ptahhotepovo učení. Možná, že to bylo jenom proto, že jsem ději nerozuměla. Určitě se k ní budu vracet a třeba jí pochopím.

twigxi
07.04.2022 5 z 5

Uzasna kniha. Muj poklad.

Lucie131313
03.04.2022 5 z 5

Tuto knihu jsem si vzala před lety na dovolenou do Egypta, takže čtení bylo dosti tematické. :-) Kniha mě zaujala a určitě se k ní ráda vrátím. Řekla bych, že není pro každého, ale koho osloví, toho se "niterně dotkne". Možné je úplně vše, už věřím, že ano. :-) Nejedna kniha mě o tom přesvědčila...

Elea
22.09.2021 5 z 5

Velmi zajímavá duchovní kniha, určitě nestačí si jí přečíst jen jednou.

Uruana
22.03.2021 5 z 5

Mě před lety nesmírně pomohla ,,to přeci znám" zcela mě nasytila- k pochopení, dojití a proléčení, že někdo to byl schopen ,,prožít" a sepsat, přišla jsem si míň blázen.

vendy246
28.10.2020 4 z 5

Četla jsem podruhé. Před pěti lety jsem byla naprosto nadšená, tentokrát jsem měla v jednu chvíli pocit, že na to "nejsou má nervová zakončení dost silná a shoří". Tolik odkazů na tolik nám, ovšem v jiném kontextu, známých věcí! Mojžíš, jóga, židovská hvězda, zvěrokruh, paramidy, čarodějnická hůlka, Ježíš, reinkarnace, vnímání času... Každopádně zajímavá a pěkně napsaná kniha od obdivuhodné autorky. PS: Vypisovala jsem si myšlenky a, mimo jediné, byly uplně jiné než minule.

Marisol
01.09.2020 1 z 5

Za mě zklamání. Zajímavosti ze starověkého Egypta byly fajn, ale celkově se mi kniha nelíbila. Možná se nechala autorka dost unést i vlastní fantazií, netuším. Uznávám, že pro mnohé lidi bude mít kouzlo, ale za mě, co se týče dávných dob, raději historické knihy.

RaDeS7
15.08.2020 5 z 5

Tuhle knížku mám moc rád. Vracím se k ní jednou za pár let a vždycky mám pocit, jako bych jí četl poprvé. Příběh je velmi silný, minulé životy, mystika. Ale pro někoho kdo tyhle věci nemá rád, nebo jim nevěří, určitě není.

guardian
25.03.2020 2 z 5

Slyšela jsem samou chválu na tuto knihu a dostala jsem mnoho doporučení. Ale abych byla upřímná - vůbec mi nesedla. Ani jsem ji nedočetla. Celé mi to přijde podané hrozně nesrozumitelně a příliš "fantaskně". Už od začátku mi vadilo, jak je hlavní postava dokonalá a všemu dokonale rozumí v podstatě od začátku. O tuto tematiku se už nějakou dobu zajímám a podle mě věci prostě takto "lusknutím prstu" nefungují. I duchovně vyspělý člověk je pořád člověk, co si musí projít spoustou věcí, aby pochopil. Ale třeba celý můj názor jen dokazuje, že já sama nejsem připravena na informace obsažené v této knize. Kdo ví.

jirka9453
14.11.2019 5 z 5

Velmi zajímavá duchovní kniha, která od osobního vyprávění vlastního života plynule přechází do vzpomínek na život minulý a mystéria starého Egypta, na vzestup i pád lidské duše... Místy, hlavně u vysvětlování principů astrologie, jsem si musel pomoci knihou o znameních zvěrokruhů, ale o to více mě překvapilo, kolikrát mi věci při čtení náhle zapadly do sebe i s paralelou na dnešní výklady duchovních nauk. Skvělá.

ZUZANA-123
19.10.2019 5 z 5

Vzpomínky autorky na minulé životy,obrovskà touha po zacvĕceni do egyptských mystèrii,vzestup do vysokých vibraci a poté pàd,na to vše si autorka vzpomínà a popisuje.