Zasněžené hory

Zasněžené hory https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506861/bmid_zasnezene-hory-SMK-506861.png 4 24 8

Sophie se s rodiči nastěhuje do starého zpustlého domu v malém městečku ve Švýcarsku. V dosud neznámém prostředí se jí stane útěchou nalezená skříňka se starými dopisy. Romantickými texty je doslova okouzlena. Začne se zajímat o lidi, kteří si je psali. V pátrání jí pomáhá milý Josh, se kterým se zde seznámí. Co když mají dopisy daleko hlubší a propletenější zájem? Možná není náhoda, že je našla právě ona...... celý text

Přidat komentář

Martule44
22.02.2024 4 z 5

Krátký,ale milý příběh s troškou duchovna a k tomu pěkná obálka :-)

JarunkaBerunka
19.08.2023 5 z 5

Mám jedinou výtku-kniha mohla být delší


alnahu
30.07.2023 4 z 5

Příjemný romantický příběh odehrávající se ve Švýcarsku,kam se přestěhuje Sophie s rodiči do starého domu,který zdědili a ten ukrývá staré tajemství lásky až za hrob.
Kniha se mi četla dobře,ale čekala jsem více duchovna okolo starého domu.

januska82
06.01.2023 4 z 5

Taka príjemná jednohubka na jeden večer. Príbeh bol pekný, len ho mohla autorka viacej rozviť. Či už príbeh Sophie a Josha zo súčasnosti, ale kľudne aj príbeh Sophie a Josha z minulosti. Ale bolo to pekné.... Len koniec tiež rýchly, nedokončený.

TeaS2015
26.12.2022 4 z 5

Přečteno za jedno odpoledne v rámci vlastní "akce" - číst něco mimo svůj oblíbený žánr.
Jednohubka ke krbu a skleničce vína. Jednoduchý příběh o dvou časových rovinách, které se na konci spletou a tím i objasní.
Sofie a Josh - ti "minulí" by podle mého názoru mohli dostat větší časoprostor, aby mohli vyniknout démoni minulosti psychiatricky "léčených" pacientů. Současníci by se ovšem pravděpodobně museli s těmito fakty obtížně srovnávat. Ale to by obojí už spíš patřilo žánrem víc do thrilleru, než do romantiky.
Kdo vyhledává romantické knihy, bude každopádně spokojený, protože v knize nalezne romanci a jak jinak - zápolení s čerstvými city a pocity mladých lidí. Láska se v čase nezměnila. Je pouze převlečená do modernějších hadříků a kulis.

miloslava3256
19.12.2022 3 z 5

Téma výborný, jen mi kniha přijde urychlená. Chybí mi nějaká bližší informace o hlavní hrdince, studuje? Pracuje? V knize se zmiňují, že se půjdou napít alkoholu, kolik jim je? Když musí dodržovat večerku atd od rodičů? Docela široký časový posun, aby nebylo zmiňeno co dělají. Na to, že mají pocházet z Ameriky tak mi nesedí formulace kolem chlebu ke snídani a další fráze vůči zahraničnímu prostředí. Škoda že nebylo věnováno víc prostoru duchovnu.

evineckY
15.12.2022 4 z 5

Kniha je strašně kraťoulinká a o to je příběh ochuzen.
Druhá Sophie by si určitě zasloužila více prostoru.
Jako námět na román, určitě stojí za přečtení. Líbilo se mi to.

Věřím, že dostanu novou příležitost. Že se narodím v době, která mi nabídne jiné možnosti. Která nebude tak krutá, aby jakýkoli odlišný názor na život razantně odsuzovala. A pokud se tak nestane, chci, aby po mně zbyl alespoň tento odkaz s mými osobními náhledy na život. Snad se text dostane do správných rukou.
Život je láska. Zhmotnění nehmotného. My všichni jsme láska. Jen si to někteří neumí připustit a namísto ní dávají přednost věcem, o kterých sami rozhodli, že ji dokážou nahradit nebo dokonce předčít.
Lásku nezabiješ. Láska umí růst, rozpínat se a je živa z bezpodmínečnosti. Miluj a budeš milován. Amen.

Mon.CouCou
14.12.2022 5 z 5

Tato autorka má na svém kontě už celou řadu knih, a tak nebylo pro mne překvapením pěkná čeština. Navíc takový bonbónek z úst Marušky: Cestování časem mě neskutečně fascinuje a věřím, že nastane doba, kdy se tato možnost stane realitou.
Myslím, že se najde více takových fandů, i mě toto fascinuje.
V této knize najdete romantikou protkaný příběh Sophie a Joshe jak z minulosti a tak i ze současnosti, které osud svede dohromady.
K ději odehrávající ve Švýcarsku je do každého ročního období, mám však jedinou výtku-kniha mohla být delší.
Já si Zasněžené hory užila a co nebylo v knize, tak jsem dosnila, což taky ne každá kniha ve čtenáři probouzí.
Doporučuji!

Štítky knihy

dopisy romantika

Autorovy další knížky

Marie Jakoubková
česká, 1983
2021  55%Studna
2022  76%Koruna pro štěstí
2021  91%Hadrová panenka
2022  80%Sára
2023  75%Zpětný chod

Kniha Zasněžené hory je v

Přečtených22x
Doporučených1x
Knihotéce68x
Chystám se číst3x