Zdál se mi zase ten stejný sen 2

Zdál se mi zase ten stejný sen 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492230/bmid_zase-se-mi-zdal-ten-stejny-sen-2-SHo-492230.jpg 4 100 5

Dívka jménem Nanoka Kojanagi chodí do čtvrté třídy základní školy, kde každou chvíli tráví ve školní knihovně, protože ze všeho nejradši čte. Se spolužáky příliš nevychází, její rodiče jsou věčně v práci, zato mimo školu si našla hned několik skvělých kamarádek. Svéráznou Paní Běhnu, laskavou babičku, která žije na samotě, a černou kočku, která mňouká “mňá”. Jednoho dne ve škole Nanoka dostane za úkol zamyslet se nad tím, co to znamená štěstí. Najít odpověď se nakonec ukáže mnohem složitější, než se na první pohled mohlo zdát, a Nanoka si společně se všemi svými kamarádkami musí pořádně lámat hlavu nad tím, co člověka vlastně činí šťastným… Zdál se mi zase stejný sen je komiksová adaptace populárního stejnojmenného románu z roku 2015, která si získala mnoho čtenářů po celém světě svým citlivým příběhem o dospívání, mezilidských vztazích, a hledání toho, co je v životě skutečně důležité… Všichni máme něco, co bychom chtěli napravit. Nanoka, nadšená čtenářka, se skamarádila se středoškolačkou Minami, která má na zápěstí jizvy. Je ale čím dál jasnější, že s Minami něco není v pořádku. Co se Minami stalo? Ve škole navíc kolují pomluvy o spolužákovi Kirjúovi. Jeho otec je prý zloděj. Kirjú proto přestal do školy docházet. Nanoka se mu snaží pomoct, ale není to tak jednoduché. Pokračování příběhu o hledání smyslu štěstí, v němž se všechno náhle zamotává…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Gate
Originální název:

また、同じ夢を見ていた #2 (I Had That Same Dream Again 2) , 2016


více info...

Ivan Kučera
Ivan Kučera
04.12.2023 3 z 5

No... neviem. Jednotka ma zďaleka neodrovnala tak, ako som čakal po skúsenostiach s peckou Chci sníst tvoji slinivku. Vlastne ma neodrovnala vôbec. Nebola však zlá. Cítil som potenciál. Predpokladal som, že sa naplní v dvojke a trojke. Ale po dvojke je jasné, že ak sa v trojke neodohrá zázrak, mýlil som sa a je to proste priemerná manga séria. Ústredná hrdinka je sympatické a rozkošné šidlo, má dobré hlášky, ale pristihol som sa pri tom, že kým v prvom dejstve som si vychutnával jej prirovnania života k školskému obedu a iným kuriozitám, v druhom už ma to začalo trochu otravovať a myslel som si: buď už konečne ticho. Ako jednotkovému, tak dvojkovému scenáru chýba jasný ťah na bránku. Hrdinka proste chodí od jednej postavy k druhej, spoločnosť jej robí divná mačka... a to je všetko.

evca7271
evca7271
16.08.2023 5 z 5

Moc pěkné pokračování


Štěpinambura
Štěpinambura
24.05.2023 5 z 5

Neskutečně úžasné. Tohle jsem nečekala.
A ty postavy. Nana mi připomíná mě, jako holčičku. Ale je mi sympatická například i paní Běhna.

Lka
Lka
17.02.2023 5 z 5

Jsem ráda, že jsem to nevzdala a věřila, že se to v dalším díle rozvine. Tento díl je plný emocí a hlavně nás přiměje k zamyšlení. Krásné kresby. Úplně jsem dostala chuť na melouna :) :) :)

Tenebris_Draco
Tenebris_Draco
01.07.2022 5 z 5

Znovu úžasné prostředí a mnoho zvratů. Zamilovala jsem si všechny postavy.
Přestože moc neprolívám nějaké emoce. U tohoto dílu mi tekly slzy proudem a já se přesto vrhala dál a dál, protože jsem chtěla vědět, jak to dopadne.
Možná jsem prožívala takové emoce, protože jsem některé věci zažila sama. Což je nepodstatné.
Každopádně je to dojemné a smutné, avšak tak moc nádherné až se mi z toho zatajuje dech.

Autorovy další knížky

Joru Sumino
japonská
2022  81%Zdál se mi zase ten stejný sen 1
2022  89%Chci sníst tvoji slinivku (komiks)
2022  85%Zdál se mi zase ten stejný sen 2
2022  89%Zdál se mi zase ten stejný sen 3
2023  77%Chci sníst tvoji slinivku

Kniha Zdál se mi zase ten stejný sen 2 je v

Právě čtených1x
Přečtených131x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených4x
Knihotéce44x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x
dalších seznamech4x