Zasažen bleskem

Zasažen bleskem https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56304/bmid_zasazen-bleskem-9kK-56304.jpg 5 18 6

Podtitul: Podivuhodný svět pravděpodobností. Kniha kanadského profesora statistiky čtenáře nenásilným a mimořádně poutavým způsobem přivádí k pochopení podstaty teorie pravděpodobnosti a statistiky, aniž by od něj vyžadovala hlubší matematické vzdělání. Pomocí příkladů ze života i smyšlených příběhů jej přesvědčuje o tom, že náhodnost, nejistota a pravděpodobnost nás všechny provázejí na každém kroku a jejich pochopení je nezbytné k hlubšímu porozumění světu, k lepšímu rozhodování, ke zmírnění nejrůznějších obav i pro zábavu.... celý text

Literatura naučná Věda
Vydáno: , Academia
Originální název:

Struck by Lightning: The Curious World of Probabilities , 2005


více info...

Přidat komentář

Gimli
13.09.2023 4 z 5

Kniha je skvěle napsaná, snadno se čte a baví. Ale čekal jsem hlubší vhled do světa pravděpodobností. Možná, kdyby se mi kniha dostala do rukou před deseti lety, kdy jsem ještě nepřicházel skoro denně do styku se statistikou, byl bych unešen.

bulat
23.05.2019 5 z 5

Veľmi zaujímavá, svieža, podnetná a navyše i vtipná kniha- a to na tému (svete div se) štatistika! Mimo iného som sa dozvedel, akú pravdepodobnosť vydaja majú 40 ročné slečny. Alebo prečo má spam názov aký má. A že je táto téma odtrhnútá od bežného života? Viac sa ani mýliť nemožno- pravdepodobnosti a náhody sú totiž všade okolo nás. Len si ich vedieť všímať, správne interpretovať a možno z nich i dačo vytažiť. Predstavujte si pod tým čokoľvek, ale ja som sa pri tejto knihe náramne bavil!


JiříŠkorpík
28.03.2018 5 z 5

Po přečtení se stanete milovníci pravděpodobnosti. Jestli se rozhodne tuto knihu číst, pak byste si ji měli přečíst celou, protože některé souvislosti z první poloviny knihy jsou zřejmé až po přečtení té druhé poloviny.

zaranda
12.03.2017 5 z 5

Skoro se ani nechce věřit, jak čtivým způsobem lze psát o takovém tématu, jako je pravděpodobnost a statistika. Kniha by měla být povinnou četbou pro všechny hazardní hráče:)

vitek.sk
10.09.2014 5 z 5

Skvěle napsaná kniha o teorii pravděpodobnosti a statistice. Obsahuje mnoho zajímavostí, například právě to, jak je pravděpodobné, že člověk zemře na zásah bleskem, nebo pravděpodobnost výhry v hazardních hrách. Navíc je kniha na mnoha místech i docela vtipná. Rozhodně doporučuji i začátečníkům a současně si myslím, že tuto knihu by si měl přečíst každý. Uděluji tedy 5 hvězd.

Aktenanka
21.06.2014 5 z 5

Velmi smysluplně rozpracované téma o pravděpodobnosti, napsané čtivým způsobem a ze života. Pochopí i člověk, který o této problematice nikdy neslyšel.

Štítky knihy

matematika statistika pravděpodobnost

Autorovy knížky

Jeffrey S. Rosenthal
kanadská, 1967
2008  92%Zasažen bleskem

Kniha Zasažen bleskem je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce15x
Chystám se číst29x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x