Zásady ekonomie

Zásady ekonomie https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26458/zasady-ekonomie-26458.jpg 5 52 7

DOTISK ÚSPĚŠNÉHO TITULU! Uznávaná učebnice ekonomie obsahuje všechna témata nezbytná pro kompletní kurz ekonomie. Výklad zahrnuje jak vysvětlení výchozích pojmů a metodologie, tak otázky mikro i makroekonomie, fungování finanční soustavy a úlohy státu v ekonomice. Kniha je určena jak studentům vysokých škol, tak svým praktickým pohledem na ekonomickou realitu je odpovědí na mnohé otázky vyššího i středního managementu. Knihu přeložil kolektiv pod vedení prof. Ing. Milana Sojky, CSc.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Ekonomie a obchod

Vydáno: , Grada
Originální název:

Principles of economics , 1995


více info...

Přidat komentář

yellow
21.12.2021 5 z 5

Polopatické vysvětlení základů mikro a makroekonomie se spoustou názorných příkladů.

NGC6715
19.04.2021 2 z 5

Obsáhlá kniha obsahující sbírku mainstreamové ekonomie, její složitost odpovídá úrovni střední školy s omezeným využíváním matematiky, pro úpadek je dnes považována za vysokoškolskou učebnici. Teorie a grafy, které se čím dál více odtrhávají od reality – přesně to, co po vás budou chtít ve škole a díky čemu (díky víře v toto) jde současná ekonomika od krize ke krizi, roste cena bydlení, musí se provozovat věci jako kvantitativní uvolňování (které už přestává fungovat)...


Alethea_k
07.03.2021 5 z 5

Bez této učebnice by vyhodili nejspíš většinu ekonomicko-správní fakulty. Investice do knihy se vyplatí a zaručuje, že porozumíte základům, na které jde snadno stavět informace z přednášek na VŠ.

papaja
16.01.2017 5 z 5

Naprosto nejlepší učebnice, se kterou jsem měla tu čest se setkat. Podrobné vysvětlení základů ekonomie, čtivě napsaná - hlavně po přečtení pár stránek nemáte pocit, že jste asi totálně hloupí a už nedokážete vnímat naprosto nic dalšího.

Auguri
26.03.2013 5 z 5

Jednoduše vysvětlené základy ekonomie. Snadno pochopitelné i pro laika. Po pozorném přečtení budete rozumět základům ekonomie a lépe se orientovat v některých novinových článcích nebo pol. diskuzích. Hlavní kniha pro bakalářské státnice z ekonomie na Ekonomicko - správní fakultě Masarykovy univerzity (2011).

deynna
16.08.2012 5 z 5

Opravdu dobrá knížka - dobře a téměř polopaticky vysvětluje mikroekonomii a makroekonomii od naprostých základů, obsahuje spoustu příkladů z praxe, zajímavostí. Je zaměřená spíš na pochopení principů a souvislostí, matematiky a příkladů je tu málo.
Pozor, obsahuje tu a tam chybu, předpokládám, že vlivem překladu (přehozené popisky os grafu, přehozené pojmy ), takže u čtení je potřeba pořád přemýšlet. Ale není to tak, že by tam byla chyba na chybě, to zas ne.

Oter
03.10.2011 5 z 5

Jedna z ekonomických biblí - bez tohoto díla bych asi mikro a makro nedala :D

Štítky knihy

ekonomie učebnice učebnice vysokých škol, skripta

Autorovy knížky

Gregory N. Mankiw
americká, 1958
2000  92%Zásady ekonomie

Kniha Zásady ekonomie je v

Právě čtených2x
Přečtených74x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce24x
Chystám se číst26x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x