Žár a led

Žár a led https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412855/bmid_zar-a-led-EuL-412855.jpg 4 168 33

Nepřátelé a milenci série

< 3. díl

Ambra Vinterová sní o skvělé kariéře ve významném švédském deníku, kde pracuje už několik let jako řadová novinářka. Kvůli práci přijíždí těsně před Vánoci do rodného městečka Kiruna na samém severu Švédska. Jde o druhořadý, nezajímavý úkol a Kiruna je navíc právě v prosinci snad nejtemnější místo na světě. Ambřiny vzpomínky na hrozné zážitky z dětství v pěstounské péči to ještě umocňují. Přesto ale právě tady potká muže, který ji silně přitahuje. Tom Lexinton opustil vojenské speciální jednotky a stal se bezpečnostním expertem. Stále ho však trápí noční můry z poslední mise v Čadu, kde málem přišel o život, a trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Pronásleduje ho i marná touha po Ellinor, která mu zlomila srdce. Setkání s Ambrou mu do života přináší příslib světla a žáru – kdyby se odvážil nechat všechno, co ho trápí, za sebou. Ambra se přinutí postavit ke své bolestné minulosti čelem a odhalí příběh, z něhož se nečekaně může stát celonárodní sólokapr. Ona i Tom se musí rozhodnout, zda dají svému vztahu šanci. Žár a led je poslední díl trilogie o silných ženách – skvělé firemní právničce Natalii De la Grip, humanitární pracovnici Isobel Sorensenové či novinářce Ambře Vinterové. Každý díl má svou nepřehlédnutelnou hlavní hrdinku, nezávislou ženu se silnou osobností, nadšením pro svou práci a sex-appealem, který konečně objeví ten pravý. Ponořte se do jejich nezapomenutelných příběhů, které mají všechny atributy dobrého čtení, od zajímavých, vícevrstevných hrdinů až po nečekané zápletky a rychle se odvíjející košatý děj v nevšedním prostředí, ať už jde o vysoké finance a byznys, humanitární pomoc v Africe nebo švédský sever.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

En enda risk , 2016


více info...

Přidat komentář

Nattali.ka
05.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Hodnotím lepším průměrem, kniha se mi líbila více než předchozí díl, ale i přesto první díl byl za mě nejlepší. Tady se hrdina vyrovnává s PTSD z předchozího dílu, který se mi moc nelíbil těmi vyhrocenými nereálnými situacemi, tak i tady je trošku drama, např. Tomovo braní spravedlnosti do vlastních rukou co se týkalo kyberšikany nebo Ambřino pátrání a požár domu bylo trošku moc. Hlavní postavy mi byly ale celkem sympatické. Oceňuji zařazení polární záře, to celou atmosféru studeného severu pěkně podtrhlo. Každopádně mi to ze začátku přišlo zdlouhavé a musela jsem si zvyknout na vyprávění z pohledu 3.osoby, vadilo mi vykání hlavních hrdinů, i po tom co se sblížili (možná jen chyba překladu). Ale můžu to s klidným svědomím zařadit do romantiky, protože se to neobešlo bež věty "nikdy jsem nic podobného necítil..." :D

Kniholenka9
09.08.2023 4 z 5

Krásné zakončení celé série. Za mě byl tento díl nejhezčí. Mezi Ambrou a Tomem to jiskřilo hned od začátku. Krásná zasněžená švédská krajina vytvořila tu správnou atmosféru pro romantický příběh.


Mruskulka
03.09.2022 3 z 5

Jde poznat, že to píše žena. Není to špatně napsané, příběh hezký, ale vadilo mi tam projevování citů chlapů. No, nechtělo se mi do posledního dílu, ale mám ráda věci dokončené :)

Kristy.Seb
16.01.2022 4 z 5

Vždycky se najde něco, za co může být člověk vděčný.

Štěstí je občas to jediné, co člověk potřebuje.

Začátek byl takový zdlouhavý. Líbili se mi minulosti hlavních postav, ač byli velmi drsné.

smardice
01.11.2021 5 z 5

Příjemné zakončení celé série z mrazivého severu Švédska. Sympatická dvojice, potýkající se a vítězící nad neblahými událostmi minulosti. Krásná, i když mrazivá příroda severního Švédska, a šťastný konec s polární září nad hlavou.

barb_B
23.04.2021 4 z 5

Řadím mezi lepší. Líbil se mi vývoj vztahu mezi ústřední dvojicí. Charaktery postav byly dobře vykresleny a oba působili hodně sympaticky. Dokonce i erotické scény byly popsány normálně a ne jak poslední dobou, kdy se to v knihách nedá číst. Doporučuji jako oddechové čtení!

martina1797
15.04.2021 5 z 5

Obsahově rozsáhlejší, ale krásná. Celá série se mi moc líbila. Není to jenom jednoduchý románek, ale občas přiměje k zamyšlení. Postavy sympatické a příběh plný napětí, zvratů a romantiky. Co víc si od dobré knihy přát.

Evka3814
27.02.2021 5 z 5

Další autorka, kterou si ukládám mezi mé oblíbené! Rozjezdy jsou pomalejší, ale pak se nejde zastavit. Tento díl mě zaujal asi nejvíc, bohužel smutné téma co se týče dětí v takových podmínkách. Tohle by nemělo zažít žádné dítě!!! Ambra a Tom mě sedli hned od začátku, takže jsem si tu jejich cestu užívala. A ach ,jak já bych chtěla vidět na vlastní oči polární záři:)
Určitě doporučuji

Jaruš71
06.01.2021 5 z 5

Celá série úžasná, jen se nemůžu rozhodnout který díl byl nejlepší.

Janík511
04.10.2020 4 z 5

Jednoduchý děj a ústřední dvojice mi byla taktéž sympatická. Takže za mě ano.

veveronka
24.07.2020 2 z 5

Za mě nejslabší díl z trilogie.

Elena1615
11.07.2020 5 z 5

Nádherná knížka, za mě nejlepší z této trilogie. Zajímavý děj, napínavé části a super scény popisující psychiku Toma.

pivonka_1
07.07.2020 5 z 5

Tak toto byla třesnička na dortu. Je to čtivé, má to skvělý příběh, nic prvoplánového, kde jde jen o sex. Hlavní postavy jsou sympataci. Za mě nejlepší z celé trilogie.

pavlikova9332
24.05.2020 5 z 5

Krásná kniha. Jen jsem se musela hodně snažit se začíst. Ale poslednich asi 100 stran bylo v pohodě. A příběh pěkný jen mě mrzí že autorka nanapsala co se stalo s pěstouny a vymítačem ale jinak super.

Kešu1981
22.05.2020 4 z 5

Krásný příběh, skvěle napsáno. Moc se mi to líbilo.

petusska01
12.03.2020 3 z 5

Z troch dielov sa mi táto čítala celkom ťažko, nezaujala, strašne sa to tam naťahovalo. Ale postavy boli celkom sympatické. Druhý krát ju čítať nebudem, ale nebola to až taká veľká strata času :)

Pralinka1910
05.01.2020 4 z 5

Kniha je ctiva, krásne z ni číší švedska zima. Postavy sympatické, dej dobre popsany. Ale jako třetí díl série od S. Ahrnsted povazuji tuto knihu za nejslabší, proto ubiram jednu hvězdičku. Ale i tak fajn čtení.

sestricka1
02.01.2020 4 z 5

Po hooodně dlouhé době jsem sáhla po romantické knížce a kupodivu jsem ji neodložila a dočetla až do konce. Byla to pohádka pro dospělé, ale četla se moc pěkně.

Petra38
18.11.2019 3 z 5

¨Já vlastne ani nevim jak bych knihu hodnotila, prvni dva dily mi rozhodne lepe utikaly a byl v tom jiny a asi lepsi náboj. Sice byla osobnost Toma zajimava ale neco mi v pribehu chybelo, neumim to pojmenovat ale v prvnich dvou dilech to bylo. Urcite jsem musela docist serii, bez toho bych nebyla a možná proto mě vlastní potřeba donutila neodložit knihu u první třetiny takže pro jeji konec se knihy vyhrabala na mý 3*....

Toňula
14.11.2019 4 z 5

Důstojné zakončení trilogie, příběh plný napětí, lásky, boje s přízraky z minulosti, která silně ovlivnila život obou hlavních hrdinů, aby je nakonec oba posílila a napomohla i k jejich sblížení. Čtivé, možná nejvíce ze všech tří dílů..