Zapomeň na Alzheimera

Zapomeň na Alzheimera https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250781/bmid_zapomen-na-alzheimera-y5Z-250781.jpg 5 4 3

Autorka nepovažuje Alzheimera za nemoc, jakou je například tuberkulóza nebo rakovina, ale především za fantoma vymyšleného za účelem rozdmýchávání strachu, zisků z prodeje přehnaně drahých léčiv bez účinků, a za prostředek, jak se ze zdravých učinit nemocné, aniž by byla diagnóza Alzheimer prokázána. Demence nebývá v mnoha případech neodvratitelným osudem. Za symptomy mentálního úpadku se mohou skrývat rozličné příčiny, přičemž mnohé z nich lze úspěšně léčit anebo jim předcházet, ovšem pouze za předpokladu, že nebudou diagnostikovány jako Alzheimer! Nemocní s nálepkou Alzheimer polykají léky, přestože objektivní důkaz o jejich účinku nebyl podán.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Dialog
Originální název:

Vergiss, Alzheimer! , 2011


více info...

Přidat komentář

haduskova
20.02.2023

Velmi důležitá kniha - sice již 10 let "stará", ale obávám se, že je aktuálnější než dříve, neb farmaceutické lobby a propojení s lékaři je čím dál horší.
Vyvstává zde spousta otázek k zamyšlení, odhalují se zaběhlé manipulativní postupy, které vyděšeného pacienta či rodinu ani nenapadnou. Lékaři předpisují léky za svůj obor, ale už nevidí, že dotyčný bere léky, které jsou kontraproduktivní. Spousta léků vyvolává symptomy, které jsou typické pro "alzheimera". Pokud je někdo z rodiny obdobně diagnostikován, zbystřete a čtěte! Doporučuji.

harena
29.11.2018 4 z 5

Spisovatelka pranýřuje lékaře , kteří jsou propojeni s průmyslem, patenty nebo podíly na ziscích, poukazuje na kšeftování s psychofarmaky a na to, jakým způsobem jsou prováděny studie, testy a výzkumy. Kniha vyšla v r. 2013 a protože nikdo z lékařů, vědců a výrobců léčiv, které spisovatelka zmiňuje v knize nepopřel existenci falešných slibů, zavádějících informací a obchodních triků v souvislosti s Alzheimerovou chorobou, pomalu věřím, že je to s testování léků tak zlé.

Rozhodně je to zajímavá kniha a je jasné, že kdyby někdo z mých blízkých měl i třeba jen trochu podezření touto chorobou, dala bych velký pozor na to, jaké léky mu budou předepisovány.


Jelitovna
02.07.2015 5 z 5

Cit.: "Fatální problém spočívá v tom, že čím jsme starší, tím snadněji upadneme do začarovaného kruhu moderní medicíny. Po chybných diagnózách následují chybné terapie s vedlejšími účinky a nadprůměrným množstvím léků. Kdo má smůlu na lhostejné příbuzné a lékaře, ten se již z těchto osidel do konce života nevymotá."
Děti naše, prosím vás, přečtěte si to, a až budeme z nějakého důvodu vypadat jako dementní, braňte nás. :-)

Štítky knihy

Alzheimerova choroba

Autorovy další knížky

Cornelia Stolze
německá, 1966
2016  86%Nemocní z léků
2014  95%Zapomeň na Alzheimera

Kniha Zapomeň na Alzheimera je v

Přečtených5x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst6x